Η νέα ακτιβιστική ταινία: Α.Μ.Ε.Α.: Ακόμη Μία Ελπίδα Αλίκη ή Ποτέ δεν είναι αργά, μπορείς!

 


Η Ομάδα ΘΕΣ Ερωτόκριτος έχοντας ήδη μια ακτιβιστική ταινία τύπου challenging στο ενεργητικό της, με σημείο αναφοράς την παραλία του Σχοινιά, επιστρέφει με μια ακτιβιστική ταινία που έχει ως κέντρο της τον άνθρωπο. 

Τα ΑΜΕΑ αποτέλεσαν την πρώτη φόρμα της έμπνευσης μας, άλλωστε είναι και το βασικό όραμα της ομάδας, η ευαισθητοποίηση και η στροφή στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καλοκαίρι, ήλιος θάλασσα… Τοπίο ανεμελιάς που όμως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα σ’αυτό. Η Αλίκη είναι μια νέα κοπέλα με κινητικά προβλήματα. Λυπημένη καθώς είναι, εύχεται να μπορούσε να κάνει αυτή τη βαθιά μύχια σκέψη της, πραγματικότητα: να σταθεί στα πόδια της και να κολυμπήσει. Άραγε, υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρει;
Με φόντο το γαλάζιο και τη δύση του ηλίου, η φαντασία παλεύει με την πραγματικότητα. Η λύπη θα γίνει χαρά; Το χαμόγελο θα διαδεχτεί τη θλίψη; Να αγαπάς τη διαφορετικότητα διότι η διαφορετικότητα είσαι Εσύ. Και αγαπώντας τον άνθρωπο, η ζωή θα σε αγαπήσει. Η συνέχεια επί της διαδικτυακής οθόνης. 

Συντελεστές: 

Κείμενο: Ελένη Αναγνωστοπούλου 
Μοντάζ-Εφέ: Λεονάρντο Θίμο 
Σκηνοθεσία: Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο. 

Πρωταγωνιστούν: Μπέσσυ Μάλφα, Σπύρος Μπιμπίλας, Σοφία Μπαλάση, Μαριάννα Ξενίδου, Φρίντα Τρύπη, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Ρόλφι ο Σκυλάκος, Σάντυ η Φιλενάδα, Νίκος Ψαρρός, Τάσσος Ζιάκκας, Λεονάρντο Θίμο, Βασίλης Θεόδωρου, Jerome Kalouta και η σοπράνο/ηθοποιός Δέσποινα Τσολάκη. 

Η Ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους είναι αφιερωμένη στην μνήμη των: Γιώργου Φραγκούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (1959-2019) και Τάκη Σπυριδάκη (1958-2019).

Συμμετοχές/Προβολές/ Βραβεία: Επίσημη Προβολή στο 5ο YouTube Night Festival Klagenfurt TV Österreich 2019

Τιμητικό Βραβείο στο Citizens Europe Première Night Video Festival 2020, England UK.

Επίσημη Συμμετοχή στην κατηγορία: Youth Short Films στο 15ο Poppy Jasper International Film Festival 2020, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Υποψηφιότητα στην κατηγορία: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους στο 3ο Crossover LA Festival 2020, στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής.

Brooklyn Arts Council Film and Video Festival 2019: Υποψήφιο για Μέγα Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Λεονάρντο Θίμο.

2 Υποψηφιότητες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων Δημιουργών 2019/ Τορόντο, Καναδάς: Βραβείο Εκπαιδευτικού Ντοκιμαντέρ για το Ντοκιμαντέρ με θέμα τα Παιδιά Α.Μ.Ε.Α και Βραβείο Εκπαιδευτικής Ταινίας Φαντασίας: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Λεονάρντο Θίμο.

Υποψηφιότητα στο 15ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ισπανία: Βραβείο στην κατηγορία: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Λεονάρντο Θίμο.

Υποψηφιότητα στο Διεθνές Cuiabá Film and Video Festival, Βραζιλία 2019: Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία: Ελένη Αναγνωστοπούλου

Επίσημη Συμμετοχή στο 5ο New York Metropolitan Festival March 2020

Επίσημη Συμμετοχή στο 21ο Newport Beach Film Festival California April 2020

Επίσημη Συμμετοχή στο 8ο Raleigh Film & Art Festival April 2020

Υποψηφιότητα για βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Ελένη Αναγνωστοπούλου" στο Festival Europeen du Filme Fantastique de Strasbourg 2020

Υποψηφιότητα για βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Ελένη Αναγνωστοπούλου" στο Διεθνές Φεστιβάλ Φαντασίας Anime Sci-Fi Horror, Αγγλία 2019.

Βραβείο Ερμηνείας/ Επίσημη Συμμετοχή 2η θέση: Ελένη Αναγνωστοπούλου (για το ρόλο της Αλίκης)

Επίσημη Συμμετοχή για Grand Prize ALiEN στην κατηγορία: Καλύτερη συμμετοχή της χρονιάς για το 2020.

Βραβείο καλύτερου σεναρίου στην Ελένη Αναγνωστοπούλου στο 8ο Επίσημο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη, Ελλάδα 2020.

Βραβείο κοινού/ Humanitarian Award: Emmas BBC 23th Ethnic Multicultural Care People England Festival στους Ελένη Αναγνωστοπούλου και Λεονάρντο Θίμο

Επίσημη πρόταση στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ DocFest Χαλκίδα 2020

Επίσημη προβολή στο τουρκικό σάιτ: tr-cam show

Επίσημη προβολή τον Ιούνιο του 2020 στο Φεστιβάλ της Κινηματογραφικής Λέσχης στις Εργατικές Κατοικίες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επίσημη προβολή στο Φεστιβάλ Μουσικοθεατρικός Ιούλιος 2020 στο θέατρο Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής

Καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Canadian International Film and Video Festival

Υποψήφιο στην κατηγορία: Καλύτερη ταινία μικρού μήκους (2019) στο MetropolHisFilm Festival για την Ελένη Αναγνωστοπούλου και το Λεονάρντο Θίμο

New England Video Festival Honorable Mention Night Premiere Active Citizens of the Year (2019)

Τιμητική Διάκριση από την Unesco Πειραιώς και Νήσων και την International Action Art για την προσφορά στην τέχνη και τον πολιτισμό καθώς και για την κοινωνική συνεισφορά όσον αφορά την ένταξη παιδιών με ειδικές ικανότητες.

Απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη στους συντελεστές: Ελένη Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Τάσσο Ζιάκκα, Βασίλη Θεοδώρου, Λεονάρντο Θίμο, Jerome Kaluta, Μπέσυ Μάλφα, Σοφία Μπαλάση, Σπύρο Μπιμπίλα, Μαριάννα Ξενίδου, Φρίντα Τρύπη, Δέσποινα Τσολάκη, Νίκος Ψαρρός.

 


Υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art και με τη συμπαράσταση της Κινηματογραφικής Λέσχης Παύλου Παρασχάκη 

Η Ακτιβιστική ταινία μικρού μήκους "ΑΜΕΑ: Ακόμη Μία Ελπίδα, Αλίκη" σε σκηνοθεσία των ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ και ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ θα είναι ανοιχτή για το κοινό με επίσημη προβολή στις 10 Δεκεμβρίου 2020 στις 21:30 μμ.

Μια Ανεξάρτητη Παραγωγή της Alien Pictures Studio και της θεατρικής Ομάδας ΘΕΣ Ερωτόκριτος.

Copyright 2019-2020

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια