Πρόσκληση σε διαδικτυακό εργαστήριο με την ομάδα Εν Δυνάμει

 


6 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 2021

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και η ομάδα Εν Δυνάμει ξεκινούν και προσκαλούν το κοινό σε μία σειρά ανοικτών διαδικτυακών συναντήσεων και συζητήσεων πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, τη δημιουργική ζύμωση, το άνοιγμα ενός ερευνητικού δρόμου, που θα τροφοδοτήσει με υλικό για την επερχόμενη εικαστική εγκατάσταση της ομάδας Εν Δυνάμει. Οι συζητήσεις οργανώνονται από το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών MOMus και συντονίζονται από την ομάδα Εν Δυνάμει για κοινό ηλικίας 20-35 ετών, με στόχο οι συμμετέχοντες να ασχοληθούν με θέματα ταυτότητας, αυτοπροσδιορισμού, προσωπικού και δημόσιου χώρου, αξιών ζωής.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 (18:00-20:00), θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 18:00-20:00, έως τις 20 Μαρτίου 2021 (διάρκεια 6 εβδομάδων) και θα είναι εστιασμένες σε τρεις θεματικές:

α. Οπτική ταυτότητα του εγώ

β. Χώρος και ταυτότητα

γ. Χρόνος-σταθμοί ζωής

Οι ανοιχτές συζητήσεις γίνονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και τους παρακινούν να συναντηθούν σε ένα “κοινό τόπο” και να αναπτύξουν νέους τρόπους προσέγγισης προσωπικών –και όχι μόνο– θεμάτων μέσω της Τέχνης. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο endynamei.momus@gmail.com. Απαραίτητο να συμπεριληφθεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το τελικό υλικό, αποτέλεσμα της χρήσης μεικτών μέσων και πολυμέσων, θα είναι ανοιχτό προς επεξεργασία από τα μέλη της ομάδας και δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης.

Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Richard Anthony, Ευαγγελία Κιρκινέ.



Η Ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις της προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το «ανοίκειο», το «περίεργο», το «διαφορετικό» και το «ξένο» ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το. Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα λειτουργεί στηρίζεται στην ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των μελών της, επιχειρώντας να εμπνεύσουν κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό σύμπλεγμα με στερεοτυπικό τρόπο και συμβατικές φόρμες. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας, παράγουν ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρίσκονται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας είναι η Ελένη Δημοπούλου.

 


Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών προωθεί τις σύγχρονες πειραματικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, υποστηρίζει την ώσμωση και τη σύνθεση των τεχνών και τις διαθεματικές-υβριδικές σχέσεις, ακολουθεί τις νέες τάσεις, ενισχύει την στήριξη νέων καλλιτεχνιών, πραγματοποιεί ανοιχτές προσκλήσεις, συμμετέχει σε δίκτυα ανταλλαγών και πράττει με βασικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη στον δημόσιο χώρο. Ως ενεργός παραγωγός και διαμεσολαβητής ανάμεσα στο κοινό και τους δημιουργούς, έχει ως στόχο την παραγωγή νέας γνώσης και τη δοκιμασία της εμπειρίας του κοινού και των συνεργατών του. Με πρόγραμμα τακτικής εναλλαγής, χρησιμοποιεί ζωντανές μεθόδους εργασίας και επιδιώκει να αποτελέσει τον ενεργοποιητή των πολιτισμικών αντανακλαστικών του κοινού, συνεπώς και να συμβάλει στην αναδιαμόρφωση των καλλιτεχνικών ή άλλων συμβάσεων.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια