Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου: Έρευνα EY_Ξαναχτίζοντας την Ευρώπη: Η πολιτιστική και δημιουργική οικονομία πριν και μετά τον COVID-19


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των 33 Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης δημιουργών και συνθετών GESAC -μέλος της οποίας είναι και η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ο ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων- ανέθεσε στην Ernst & Young να εκπονήσει Έκθεση σχετικά με τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (ΠΔΒ) στην Ευρώπη και τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

 

Σκοπός της Έκθεσης ήταν να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του κλάδου, από άποψη τζίρου, απασχόλησης, συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, συνολικής προστιθέμενης αξίας και εμπορικού ισοζυγίου. Επιπλέον, η Έκθεση εισηγείται τρεις κύριες προτεραιότητες για να προστατευθεί ο κλάδος από σοβαρότερες συνέπειες μακροχρόνια, να επανακτήσει ρυθμούς ανάπτυξης και να ενισχύσει την αξία του στην ευρωπαϊκή οικονομία;

 

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη Συνέντευξη Τύπου (zoom webinar), την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, στις 10:00 π.μ., ώρα Ελλάδας, όπου θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη Έκθεση της EY που έχει τίτλο «Ξαναχτίζοντας την Ευρώπη: Η πολιτιστική και δημιουργική οικονομία πριν και μετά τον COVID-19» και όπου μπορείτε να συμμετέχετε με ερωτήσεις σας. Η παρουσίαση και η συζήτηση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

 

Στην πρόσκληση που επισυνάπτεται, αναφέρονται οι τρεις εισηγητές της εκδήλωσης, ο συνεργάτης της EY Marc Lhermitte, ο πρωτοπόρος συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Jean-Michel Jarre και ο πρόεδρος της GESAC και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ΟΣΔ SACEMJean-Noël Tronc. Την εκδήλωση, η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα, έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πολιτιστικής βιομηχανίας, Ευρωπαίοι Επίτροποι και Ευρωβουλευτές, Υπουργοί και στελέχη εθνικών Υπουργείων Πολιτισμού και δημοσιογράφοι.

  

Σχετικά με την Έκθεση

 

Η Έκθεση της EY καλύπτει 10 βασικούς κλάδους: Διαφήμιση, Αρχιτεκτονική, Οπτικοακουστικά, Βιβλία, Μουσική, Εφημερίδες και Περιοδικά, Παραστατικές Τέχνες, Ραδιόφωνο, Βιντεοπαιχνίδια και Εικαστικές Τέχνες και αποκαλύπτει την τεράστια συμβολή των ΠΔΒ στην ευρωπαϊκή οικονομία υπογραμμίζοντας τον κεντρικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν στην ανάκαμψη της Ευρώπης.

 

Ειδικότερα:


·     Στο τέλος του 2019, οι ευρωπαϊκές ΠΔΒ είχαν αναπτύξει περαιτέρω τις διεθνείς συνεργασίες και την επιχειρηματικότητά τους, αντιπροσωπεύοντας το 4,4% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και απασχολώντας το υπερδιπλάσιο ανθρώπινο δυναμικό από ό,τι οι τηλεπικοινωνίες και η αυτοκινητοβιομηχανία μαζί συνδυαστικά. 

·         Το 2020, οι ΠΔΒ ήταν από τους πιο βαριά πληττόμενους κλάδους από την πανδημία. 

·       Τεχνολογικοί γίγαντες και αμιγώς ψηφιακοί παίκτες στην αγορά δημιουργούν επιπλέον προκλήσεις για τις ΠΔΒ. 

·         Η κρίση COVID-19 θα έχει τεράστια και μακροχρόνια επίδραση σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής αξίας των ΠΔΒ.  

·         Η μελέτη περιγράφει τρεις κύριες προτεραιότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους παράγοντες λήψης αποφάσεων, οι οποίες θα μετατρέψουν τις ΠΔΒ σε κινητήριο δύναμη για την ανάκαμψη της Ευρώπης. 


Η Έκθεση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας παρόμοιας Έκθεσης, με τίτλο «Creating Growth», που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Η EY παρέδωσε αυτήν τη δεύτερη έκδοση τώρα, στο τέλος μιας δραματικής χρονιάς για τις ΠΔΒ, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε όλον τον κόσμο. Η GESAC συγκέντρωσε πολλούς εταίρους που εκπροσωπούν τις ΠΔΒ, προκειμένου να αναδείξει την ποικιλομορφία και τη συλλογική ισχύ αυτού του κλάδου της οικονομίας: AEPO-ARTIS, EUROCINEMA, EUROCOPYA, EVA, FIAPF, IMPALA, IVF, SAA, SROC, καθώς και υποστηρικτικούς οργανισμούς: AER, CEPIC, EACA, ECSA, EGDF, EPC, FEP, FERA, FSE / SCRIPT, IFRRO, IMPF.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια