Μια νέα προσπάθεια στο χώρο της έμμετρης ποίησης: Ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε ηλικίας ‘’νέους’’ ποιητές, ποιήτριες και κριτικούςΣτο τέλος ενός δύσκολου για όλους μας 2020 και στην αυγή ενός νέου έτους, πήραμε την πρωτοβουλία και ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια στο χώρο της έμμετρης ποίησης που συνεχίζει την παράδοση των ‘’Νέων Ήχων στο Παμπάλαιο Νερό’’, της σελίδας που μια δεκαετία πριν είχε ταράξει τα νερά κι είχε αποδείξει πως η ποίηση σε σταθερές μορφές δεν έπαψε ποτέ να συγκινεί και να εμπνέει! Ιδρύσαμε, οπότε, ένα μπλογκ με προβοκατόρικο μεν τίτλο, αλλά –ελπίζουμε- με αρκετό βάθος και ουσία, με το όνομα ‘’Κανονική Ποίηση’’, για να ανθολογήσουμε έμμετρα ποιήματα όλων των εποχών, αλλά –κυρίως- για να δώσουμε βήμα και φωνή να εκφραστούν νέες φωνές που τιμούν την ποίηση του μέτρου και της ρίμας και εξακολουθούν να συνεισφέρουν σε μια παράδοση αιώνων, με τα όπλα φυσικά της ιδιαίτερης φωνής τους και της εποχής τους!

->Μπορείτε να επισκεφτείτε το μπλογκ στο σύνδεσμο:

->Αλλά και να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τα νέα και τις αναρτήσεις μας:

->Τις αρχικές κατηγορίες στις οποίες κινούνται οι αναρτήσεις μας (που σε δεύτερο χρόνο θα επεκταθούν) μπορείτε να τις διαβάσετε στο:

->Ήδη έχουμε φτιάξει κι ένα newsletter για τις αναρτήσεις του πρώτου μήνα μας, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:

Καλούμε, λοιπόν, δημιουργούς κάθε γενιάς (κι ιδιαίτερα της νεότερης) σε συνεργασία και τους/τις προτρέπουμε να μη διστάσουν να μας στείλουν υλικό για δημοσίευση! Να πειραματιστούν και να δοκιμαστούν στη φόρμα, στο μέτρο και τη ρίμα, στο σονέτο, την μπαλάντα, τα τετράστιχα, τις τερτσίνες, τα χαϊκού, αλλά και σε τόσα άλλα είδη, σε μια προσπάθεια που αναμφίβολα θα τους δικαιώσει! Ακόμα ενδιαφερόμαστε πολύ για την παράλληλη παροχή θεωρητικής υποστήριξης της έμμετρης ποίησης, έστω και με κείμενα αντιρρητικά που θα ανοίξουν ένα γόνιμο διάλογο, αλλά και με παρουσιάσεις κι ανθολογήσεις επιμέρους φωνών, κριτικές βιβλίων κτλ! Επιδιώκουμε, οπότε, συνεργασία και με κριτικούς που θέλουν να συνεισφέρουν οργανικά σ’ αυτή την προσπάθεια, κι ας μην συμφωνούν απόλυτα με τα προτάγματά μας!

Δεν ανάβουμε αυτή τη φλόγα με σκοπό να σβήσει σύντομα! Εφόσον η κατάσταση της τρέχουσας επιδημίας καλυτερεύσει, έχουμε σκοπό να διοργανώσουμε αφιερώματα, διαγωνισμούς, αλλά και ανοιχτές εκδηλώσεις και ημερίδες, με την ελπίδα η νέα μας αυτή πρωτοβουλία να μακροημερεύσει και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στον αγώνα επαναμάγευσης του λυρισμού και του ποιητικού λόγου!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τα ποιήματα, τα κείμενά σας, την αποστολή βιβλίων, τις προτάσεις σας για ανθολόγηση, την επιθυμία σας να λαμβάνετε το newsletter μας, αλλά ακόμα και τις αντιρρήσεις σας στο μέιλ giannoudgiannoud@yahoo.gr αλλά και μέσω της σελίδας μας στο Facebook!

Σας περιμένουμε με χαρά!

Θάνος Γιαννούδης (εκ των συνιδρυτών της "Κανονικής Ποίησης")

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια