Μάνος Βασιλάκης: "Για μένα η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και ζωής"

 


Ο Μάνος Βασιλάκης βάζει την μουσική στη ζωή του από πολύ νεαρή ηλικία κάνοντας τις νότες και τους στίχους τον σπουδαιότερο τρόπο έκφρασης για εκείνον. Η πορεία του αρκετά ανοδική έως σήμερα, όπου έρχεται να κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την «Heaven Music»  κυκλοφορώντας το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Πες μου» σε στίχους της Στέλλας Πετρίδου και μουσική του Βασίλη Μαντόγλου.

Φιλοξενούμενός μας στις Τέχνες μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του κι εμείς όλο ανυπομονησία αναμένουμε να ακούσουμε τα όσα έχει να μας πει.

Συνέντευξη στη Βάσω Κανιώτη


Μάνο, καλώς βρεθήκαμε..

Από το βιογραφικό σου μαθαίνουμε ότι έβαλες τη μουσική στη ζωή σου από πολύ μικρή ηλικία. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτό;

Η αγάπη μου για τη μουσική ήταν εμφανής από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Συγκεκριμένα στο σπίτι είχαμε (και έχουμε) ένα κλασσικό πιάνο, όπου έπαιζε η μητέρα μου όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία, στο οποίο εγώ δε σταματούσα να πηγαίνω και να παίζω ό,τι μου κατέβαινε στο μυαλό. Απλά μου άρεσε να ακούω μελωδίες.. αυτό το «είδαν» οι γονείς μου και στη Β' Δημοτικού με έγραψαν σε μια παιδική χορωδία με το όνομα «Αρμονία», καθώς επίσης και πιάνο σε ένα παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στη Χίο. Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το μικρόβιο μου για τη μουσική.

Και το ταξίδι ξεκινά λοιπόν.. Υπήρξαν δυσκολίες που αντιμετώπισες μέσα στα χρόνια;

Σίγουρα ο τομέας της μουσικής είναι δύσκολος. Στην παιδική ηλικία δηλαδή στην φάση που ακόμα εκπαιδεύεσαι, οι δυσκολίες που έχεις να αντιμετωπίσεις στον τομέα της μουσικής είναι οι εξής: α) ο απαιτούμενος χρόνος εξάσκησης και β) οικονομικοί παράγοντες. Ευτυχώς, εγώ δεν είχα να αντιμετωπίσω κανένα από τα δύο, καθώς μπορούσα να συνδυάσω και τα μαθήματα του σχολείου και τη μουσική. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, η στήριξη από τους γονείς μου ήταν πολύ μεγάλη και πραγματικά τους είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι, πιστεύεις, για έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη να καθιερωθεί στο μουσικό στερέωμα;

Εδώ είναι που αρχίζουν οι δυσκολίες. Δυστυχώς στις μέρες μας δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Σημαντικό είναι να έχεις γνωριμίες, να ψάχνεσαι συνεχώς και να είσαι δικτυωμένος στο χώρο της μουσικής. Αν εφαρμόσεις αυτά και συνεχίσεις εσύ ο ίδιος να βελτιώνεσαι και να κάνεις αυτό που γνωρίζεις, δεν ξέρεις ποτέ τι «πόρτες» μπορούν να σου ανοιχτούν. Γι' αυτό πάντα πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να μη τα παρατάμε.

Με λίγες λέξεις, τι είναι για σένα, εν τέλει, η μουσική;

Για μένα η μουσική σημαίνει πολλά.. είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής, πολλά που δεν μπορώ καν να τα εκφράσω με λόγια. Με τη μουσική και το τραγούδι ξεχνάω δύσκολες καταστάσεις, χαλαρώνω, ξεχνιέμαι, ονειρεύομαι και, γενικά, είναι κάτι που θέλω να ασχοληθώ σε όλη μου τη ζωή και μέσα από αυτή να κάνω και άλλους ανθρώπους να νιώσουν το ίδιο.

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου;

Γενικά είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι συνεργασίες, γιατί ο κάθε καλλιτέχνης έχει να δώσει κάτι διαφορετικό. Ενώνοντας λοιπόν αυτό το διαφορετικό κάθε φορά βγαίνει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, το οποίο έχει πολύ ενδιαφέρον. Γενικά, έχω συνεργαστεί με αρκετά άτομα, όμως, είναι άξιο να αναφέρω ότι έχω βρεθεί στην ίδια σκηνή με τον Παντελή Θαλασσινό σε μια συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στο «Θέατρο Καστρομηνά» στη Χίο, καθώς και με τον Πάνο Μουζουράκη σε μια εμφάνιση μου στη μουσική σκηνή «Faust» στο κέντρο της Αθήνας.

Γνωρίζουμε και για την συμμετοχή σου σε ένα μουσικό talent show. Θα ήθελες να μας μιλήσεις γι’ αυτή σου την εμπειρία; Τι έχεις να θυμάσαι από εκείνες τις στιγμές;

Η συμμετοχή μου στο «The Voice of Greece» θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστη. Οι γνωριμίες με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, με την παραγωγή, με τους μουσικούς της ορχήστρας του κ. Τόνυ Κονταξάκη, με τους υπέροχους coaches (Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου, Πάνο Μουζουράκη) και γενικότερα η όλη εμπειρία της τηλεόραση,ς είναι στιγμές που θα τις θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Να αναφέρω, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι εγώ ήμουν στην ομάδα του Σάκη Ρουβά. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μου στο παιχνίδι και, γιατί όχι, ίσως να δουλέψω και να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου σε κάποιο αντίστοιχο «talent show» στο μέλλον. Να σημειώσω, όμως, εδώ ότι δεν πρέπει ένας τραγουδιστής ή και γενικά καλλιτέχνης να στηρίζεται ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σίγουρα παίρνεις κάποια προβολή, όμως αυτό είναι κάτι παροδικό. Είναι κάτι που σου δίνει ευκαιρίες, σου ανοίγει κάποιες πόρτες, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζεσαι. Εκμεταλλεύεσαι αυτή την προβολή και συνεχίζεις την σκληρή δουλειά. Κλείνοντας αυτή την απάντηση, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο για τα υπέροχα μηνύματα και για την αγάπη του μου έδειξε και μου δείχνει ακόμα.

Από τη δισκογραφική εταιρεία «Heaven Music» κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο «Πες μου» σε στίχους της Στέλλας Πετρίδου και μουσική του Βασίλη Μαντόγλου. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή σου τη συνεργασία και αυτή την πολύ όμορφη δουλειά.

Σίγουρα το να κυκλοφορείς το πρώτο σου τραγούδι από την «Heaven» είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Η συνεργασία μου τώρα με τη Στέλλα και τον Βασίλη προέκυψε μετά το παιχνίδι. Ήρθαμε σε επικοινωνία εγώ και η Στέλλα και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε το πρώτο μου τραγούδι. Οι θέληση και η αγάπη για την μουσική ήταν πολύ μεγάλη και από τις δύο πλευρές και αυτό νομίζω ότι φάνηκε στο αποτέλεσμα. Το πρώτο μου τραγούδι, λοιπόν, έχει τον τίτλο «Πες μου» και ελπίζω να το αγαπήσετε, όπως το έχω αγαπήσει κι εγώ.

Ζούμε σε, ομολογουμένως, δύσκολους καιρούς. Θεωρείς ότι η μουσική μπορεί να γίνει μέσο βιοπορισμού στις μέρες μας;

Σίγουρα στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο η μουσική να γίνει μέσο βιοπορισμού. Χρειάζεται, όπως είπα και παραπάνω, να έχεις κάποιες γνωριμίες και να βρεις μια σταθερή δουλειά που θα ξέρεις ότι σου προσφέρει έναν βασικό μισθό. Μπορεί να γίνομαι βαρετός, όμως θα λέω συνέχεια ότι όσο ψάχνεσαι και δουλεύεις με το κεφάλι χαμηλά, κάποια στιγμή θα σου δοθούν ευκαιρίες και θα πετύχεις αυτό που θέλεις.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Ετοιμάζεις κάτι καινούριο αυτόν τον καιρό;

Αυτή την περίοδο, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό και λόγω του ότι υπηρετώ στο στρατό, τα σχέδιά μου είναι περιορισμένα. Όμως, σαν μελλοντικό σχέδιο, θα έλεγα ότι είναι να κυκλοφορήσω ένα νέο τραγούδι. Το πότε θα το μάθουμε στο μέλλον..

Που μπορεί κάποιος να σε βρει;

Στο facebook

Στο Youtube

Στο Instagram

Σε ευχαριστούμε πολύ!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Μάνος Βασιλάκης γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1998 στη Χίο και είναι απόφοιτος της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.

Η μουσική μπήκε στην ζωή του πολλά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, όταν ήταν Β' Δημοτικού είπε στους γονείς του ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με το πιάνο, καθώς καθημερινά έβλεπε στο σπίτι του το κλασσικό πιάνο της μητέρας του, το οποίο του κινούσε την περιέργεια και συνεχώς το άνοιγε πατώντας τυχαία πλήκτρα έτσι απλά για να διασκεδάσει. Στη Β' Δημοτικού, λοιπόν, οι γονείς του τον έγραψαν στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στη Χίο. Η ενασχόληση του με το πιάνο κράτησε μέχρι την Β' Λυκείου, όπου και αναγκάστηκε να σταματήσει (έχοντας φτάσει μέχρι το επίπεδο της Τρίτης Μέσης), λόγω της προετοιμασίας του για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στην Στ' Δημοτικού ξεκίνησε Θεωρία της μουσικής και στη συνέχεια τελείωσε την Αρμονία και το Σολφέζ. Στην Α' Γυμνασίου, ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις πέρασε στο Μουσικό Σχολείο Χίου, αλλά ένα χρόνο μετά, λόγω της μεταφοράς του σχολείου αυτού πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, συνέχισε τα σχολικά του χρόνια στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Βροντάδου (Χίος). Με το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις στη Χίο, κυρίως παίζοντας πιάνο, καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, στο σχολείο του Βροντάδου συμμετείχε και εκεί ως πιανίστας σε σχολικές εκδηλώσεις.

Όσον αφορά το τραγούδι, από μικρός ήταν εγγεγραμμένος στην παιδική χορωδία «Αρμονία». Όμως την πρώτη του ατομική δημόσια εμφάνιση την έκανε σε ένα «School Rain» που διοργανώθηκε στη Χίο. Από τότε, λοιπόν, εκτός από το πιάνο άρχισε να «κυνηγά» και το τραγούδι. Οι  live εμφανίσεις του άρχισαν σιγά - σιγά στη Χίο. Όμως, το 2016 έπρεπε να φύγει από το νησί του λόγω των σπουδών του στο ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου εκεί άλλαξαν πολλά. Εκεί δεν ήταν μόνος. Εκεί γνώρισε τρεις υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους εκτός από συνάδελφοι υπήρξαν και είναι ακόμα πολύ καλοί φίλοι. Στην Κομοτηνή, επομένως, το 2016, δημιουργήθηκαν οι Bistrots και άρχισαν οι εμφανίσεις. Το συγκρότημά τους είχε κάνει μια πολύ καλή αρχή στην Κομοτηνή, όμως για τον ίδιο η σημαντικότερη για την μέχρι τότε  πορεία του συγκροτήματος εμφάνιση ήταν  το καλοκαίρι του 2019, στην περιοδεία τους στη Χίο και συγκεκριμένα η εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό με τίτλο «Κάνω πράξη την αγάπη», όπου και υπήρξαν μουσικά δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες, με σημαντικότερο απ’ όλους τον Παντελή Θαλασσινό, ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο. Το συγκρότημα συνέχισε τις εμφανίσεις του στη Χίο και έπειτα σειρά είχαν η Αθήνα, η Κομοτηνή και η Θεσσαλονίκη.

Ο Μάνος Βασιλάκης ασχολείται επίσης και με τη Μουσικοθεραπεία, αλλά και το σύγχρονο τραγούδι. Ιδιαίτερα η μουσικοθεραπεία, σε συνδυασμό με την μουσική που γνωρίζει και ασχολείται, καθώς και με τη σχολή που τελείωσε [Γυμναστική Ακαδημία Κομοτηνής (ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ) και συγκεκριμένα προπονητική στην Καλαθοσφαίριση] του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι πολύ όμορφο και χρήσιμο σε άτομα με διάφορα ψυχολογικά, κινητικά προβλήματα, σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), σε άτομα Τρίτης Ηλικίας κλπ.

Η σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα μουσική του καριέρα είναι η συμμετοχή του στο μουσικό τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΙ «Voice of Greece» το 2019 με την ομάδα του Σάκη Ρουβά. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που, παρά την κούραση και το άγχος, του προσέφερε πολλά όμορφα πράγματα, όπως  γνωριμίες, φιλίες, συνεργασίες, αναγνωρισιμότητα και οπωσδήποτε εμπειρία. Ο όγκος των θετικών μηνυμάτων που έλαβε ήταν μεγάλος, αλλά πάνω απ΄ όλα  τον χαροποίησε το περιεχόμενο τους, που περιείχε πολύ γλυκά και όμορφα λόγια. Ως διαγωνιζόμενος κατάφερε να φτάσει μέχρι ένα αρκετά καλό σημείο μέσα στο παιχνίδι και από κει και πέρα του άνοιξαν διάφορες πόρτες..

Οι εμφανίσεις του ξεκίνησαν αμέσως  μετά με πολλή όρεξη και βασικούς  προορισμούς τη Χίο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την  Κομοτηνή. Είχε μάλιστα την τιμή σε μία εμφάνισή του σε μουσική σκηνή της Αθήνας να έχει ως θεατή έναν από τους κριτές του «Voice of Greece», τον Πάνο Μουζουράκη. Η βραδιά κύλησε υπέροχα, με τον τελευταίο να ανεβαίνει στη σκηνή ύστερα από πρόσκλησή του και να τραγουδά μαζί του ένα από τα τραγούδια του.  

Το 2020 στάθηκε επίσης σημαντικό για τον ίδιο, καθώς είχε τη χαρά να υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία «Heaven Music» και να βγάλει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Πες μου» σε στίχους της Στέλλας Πετρίδου και μουσική του Βασίλη Μαντόγλου. Το video clip επιμελήθηκε ο Αντώνης Μαρούγκας και ο Βασίλης Πούπαλος. Ο Μάνος Βασιλάκης στην πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια πήρε την απόφαση να στηρίξει τον τόπο του και να ενσωματώσει χιώτικα στοιχεία και συντελεστές στα πλάνα του, τα οποία τραβήχτηκαν όλα στο υπέροχο νησί του, τη Χίο.

Ως νέος κι ανερχόμενος καλλιτέχνης δε σταματά να ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν και τον βοήθησαν στο να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα στο τραγούδι του, το οποίο ελπίζει να το αγαπήσει ο κόσμος, όπως το έχει αγάπησε κι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστεί επίσης τους ακροατές που τον στηρίζουν και τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει αυτό που κάνει με μεγαλύτερη αγάπη και περισσότερο μεράκι, για να γίνεται συνεχώς καλύτερος κυνηγώντας  τα όνειρά του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια