Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Γυναίκα από πέτρα και φως" του Θάνου Κονδύλη | Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 


Συγγραφέας: Θάνος Κονδύλης
Έτος έκδοσης: 2021
Σελ.: 440
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Το βιβλίο αυτό είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα.

Πρωταγωνιστές είναι ένας φιλέλληνας Άγγλος γιατρός, ο Μπέναζαμιν Μπλακ, και ένα χαμένο άγαλμα, μια πανέμορφη Αφροδίτη. Ο γιατρός αφήνει στο Λονδίνο τη ζωή του και μεταβαίνει στην Ανατολή προς αναζήτηση της Αφροδίτης, την οποία έχει ερωτευτεί από την πρώτη στιγμή που την είδε σε ένα σχέδιο του λόρδου Έλγιν. Τελικά θα καταλήξει να πάρει μέρος στην Ελληνική Επανάσταση, με το μέρος των Ελλήνων.

Διαβάζοντας τις περιπέτειες του Μπένζαμιν Μπλακ, ο αναγνώστης θα βυθιστεί στις σκοτεινές και αθέατες πλευρές της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ θα γνωρίσει τις μύχιες σκέψεις των πρωταγωνιστών της και τις πιο ανθρώπινες πλευρές τους. Επίσης θα ζήσει μαζί με εκείνους τα σημαντικότερα γεγονότα που συντάραξαν την επαναστατημένη Ελλάδα, αλλά και τις απρόσμενες μεταβολές της τύχης και τα παιχνίδια του έρωτα ,τον οποίο πολλές φορές ο ήρωας θα συναντήσει στο διάβα του.

Το μυθιστόρημα έχει ένα απρόσμενο τέλος.

Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006, ύστερα από πολυετείς σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο, ενώ το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών η διδακτορική διατριβή του σχετικά με το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει για το βιβλίο και ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από σαράντα βιβλία (μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά και εφήβους, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια), μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφραστεί στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια