Είδαμε την παράσταση "To Υπέροχο μου διαζύγιο" με την Φαίδρα Δρούκα στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής


Γράφει η Βάσω Κανιώτη

Η παράσταση “Το υπέροχό μου διαζύγιο”, αυτός ο μονόλογος της Τζεραλντίν Άρον, όπου ενσάρκωσε η Φαίδρα Δρούκα στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”, μπορούμε να πούμε πως μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι ακριβώς και αυτή η επιτυχία της παράστασης. Είναι αυτός ο χείμαρρος εναλλαγής των συναισθημάτων μετά από έναν χωρισμό και οι διαφορετικές αντιλήψεις της κατάστασης από τους εκάστοτε ανθρώπους, που κάνουν το έργο τόσο ιδιαίτερο.
 

Η κυρία Δρούκα μέσα από την εντελώς φυσική της ερμηνεία κατάφερε να αγγίξει τις πτυχές ενός χωρισμού όχι μόνο στη τραγική της μορφή, αλλά και στην κωμική του έκδοση. Αποτελεί έναν μονόλογο αλήθειας. Της αλήθειας του ανθρώπου που βιώνει, όπως όλοι μας, τις εσωτερικές του αντιθέσεις. Την ελπίδα, το θυμό, το φόβο, τη μοναξιά, τη ματαίωση, την απογοήτευση, την απόλαυση, τον πόνο και τελικά πάλι την ελπίδα, τον έρωτα, την συντροφικότητα. Όλα αυτά τα συναισθήματα άρρηκτα συνδεδεμένα και ενορχηστρωμένα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.


Η παράσταση μας οδηγεί με μια καθαρότητα σε ένα γαϊτανάκι γέλιου, δακρύων, σκέψης, θαυμασμού, κατανόησης. Η Φαίδρα Δρούκα μέσα από τα “10 πρόσωπά” της, θα μας αφήσει πραγματικά με το στόμα ανοιχτό. 


Υποκριτικά έγκυρη και τολμηρή, πολυδιάστατη και ανατρεπτική, η Φαίδρα Δρούκα μας χάρισε έναν από τους καλύτερους μονολόγους που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ.

Συντελεστές

Μετάφραση : Μαργαρίτα Δαλαμάγκα

Σκηνοθεσία- Σκηνικά- Κοστούμια  : Κοραής Δαμάτης

Μουσική : Δήμητρα Γαλάνη

Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης

Υπεύθυνος παραγωγής : Βλάσης Θεοδωρίδης 6955811681

Παραγωγή : Spotlight Art and Culture - Mιχάλης Κόκκινος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια