Γιάννης Τσιτσίμης: Οι δύο αδερφές και άλλες ιστορίες

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Οι δύο αδερφές και άλλες ιστορίες" του συγγραφέα μας Γιάννη Τσιτσίμη!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Σε αυτό το βιβλίο καραδοκούν μεγάλες ιστορίες και αφηγήσεις που έρχονται από ένα δυστοπικό μέλλον ή ένα ζοφερό παρελθόν: δύο αδερφές που παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, μια Λολίτα κατευθείαν για την Κόλαση, μια ρέπλικα που επαναστατεί, ένας ψυχοπαθής συνταγματάρχης, μια εγκυμονούσα παρθένα, δύο άγγελοι που τα έχουν σπάσει με όλους, ένας εργάτης κάρβουνου που πνίγεται μέσα σε μια πολιτεία γεμάτη άνθρακα, η Ρίτα που είναι η φαντασίωση του κάθε άνδρα αλλά και άλλοι χαρακτήρες, φτιαγμένοι για έναν μελλοντικό κόσμο που δε θέλουμε να φανταστούμε ίσως γιατί έφτασε και τον βιώνουμε ήδη ή σταλμένοι από ένα αλλόκοτο, αλληγορικό παρελθόν που ηθελημένα ξεχάσαμε…

Στο έβδομο βιβλίο του Γιάννη Τσιτσίμη συναντάμε αφηγήματα μικρά και μεγάλα που φλερτάρουν με το νουάρ, την επιστημονική φαντασία, το πάθος, την τρέλα, το αιώνιο ερώτημα της ύπαρξης, την αγωνία της ζωής, τον έρωτα στα άκρα και τη σκληρότητα του θανάτου. Μέσα σε μια ζωή ανεκπλήρωτη, δεν είμαστε παρά οι αναπόφευκτοι αναγνώστες σ’ ένα σκηνικό πότε ασπρόμαυρο και πότε ολότελα κόκκινο όπως το αίμα, όπως η ζωή, όπως η τελευταία πράξη στο σεξ.

Τρέμουμε το μέλλον γιατί δε μάθαμε να δεχόμαστε το παρελθόν μας…

 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Τσιτσίμης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1966 και ζει στη Θεσσαλονίκη (Ωραιόκαστρο). Κείμενα, άρθρα και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε πολλές εφημερίδες, λογοτεχνικά έντυπα και περιοδικά. Από το 1997 ασχολείται με την παραγωγή ταινιών μικρού και μεσαίου μήκους. Το 2000 προβλήθηκε από την ΕΡΤ3 η τηλεταινία (σε σενάριο και σκηνοθεσία του) «Ένα πτώμα χορεύει στο σεληνόφως». Υπήρξε πολλά χρόνια μέλος της οργανωτικής επιτροπής των περιφερειακών εκδηλώσεων του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το Κιλκίς. Οι περισσότερες ταινίες του κυκλοφόρησαν συνολικά σε DVD με τίτλο «εφιάλτες από την κόλαση». Έχει γυρίσει οχτώ μικρού μήκους φιλμ και έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Για το θεατρικό του έργο «Αυτοί και ο Χίτλερ» κέρδισε το 2ο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων συγγραφέων το 2015. Είναι μέλος της πανελλήνιας ένωσης σεναριογράφων Ελλάδας. Υπήρξε για αρκετά χρόνια τακτικός συνεργάτης της λογοτεχνικής επιθεώρησης πολιτισμού της Θεσσαλονίκης «Ένεκεν». Τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται πάνω στη «λογοτεχνική performance» με το project ΑΝΑΙΜΙΑ το 2018 και HELL το 2020. Είναι τακτικό μέλος της εταιρίας λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Το 2019 συνεργάστηκε με κουαρτέτο πνευστών (με μέλη της Κ.Ο.Θ.) υπό τη διεύθυνση του κ. Δήμου Φωτιάδη σε ένα πρόγραμμα παρουσίασης Ελλήνων συνθετών σε συνδυασμό με την ανάγνωση Ελλήνων ποιητών σε διάφορους χώρους πολιτισμού.

Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πιστοποίηση εξειδίκευσης στην εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων όπως μετανάστες και πρόσφυγες.

 

Βιβλιογραφία

Ο ιερός πάτος του Αγίου αλκοόλ (1996, εκδ. Παρατηρητής-εξαντλημένο)

Οι σφαίρες θα έχουν το όνομά σου αγαπημένη (2000, εκδ. Τραμ)

Η επιστροφή του Ραμόν (2004, εκδ. Εγνατία οδός-εξαντλημένο)

Της μνήμης ξωτικό που χάθηκε (2009, εκδ. In Extremis)

Ενοικιάζομαι και άλλα διηγήματα (2013, εκδ. Ένεκεν)

Κιλκίς, ιστορίες του τόπου μας (2016, συλλογική έκδοση, συμμετοχή με το διήγημα «Ο γορίλας», εκδ. I Write)

Με σφραγισμένα χείλη (2019, εκδ. ΛΙΒΑΝΗ)

Οι δύο αδερφές και άλλες ιστορίες (εκδ. ΕΛΚΥΣΤΗΣ, 2021)


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή Διηγημάτων

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 462

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-5525-46-0

Τιμή: 17,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Οι δύο αδερφές και άλλες ιστορίες" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/οι-δύο-αδερφές/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια