Αγγελική Ζευγολάτη: Απόηχος



Συγγραφέας: Αγγελική Ζευγολάτη
Αριθμός σελίδων: 82
Έτος Έκδοσης: 2021
ISBN: 978-960-632-100-9


Περιγραφή:

Ηποιητική συλλογή “ ΑΠΟΗΧΟΣ” αποτελείται από δύο ενότητες, την επίκληση στο συναίσθημα και την επίκληση στη σκέψη, παντρεύοντας με τρόπο οξύμωρο έμμετρα ποιήματα και πεζά σε ένα πνεύμα ρομαντισμού και υπερρεαλισμού ταυτοχρόνως.

Μακριά από στεγανά ο “ΑΠΟΗΧΟΣ” ταξιδεύει σε έννοιες όπως είναι η ζωή, ο έρωτας, ο θάνατος, η εξουσία, η τάξη πραγμάτων και η εσωτερική ανθρώπινη πάλη.

Υπόσχεται απελευθέρωση από τη μονοτονία και σας καλεί σε μακρινά ταξίδια.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Αγγελική Ζευγολάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Οι σπουδές της την οδήγησαν στις Κάτω Χώρες και στη Σερβία. Φλερτάρει αδιάκοπα σε ακαδημαῖκό επίπεδο με το Λονδίνο, αλλά πλέον ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Έχει σπουδάσει Ιατρική και βρίσκεται σε αναμονή του δεύτερου πτυχίου της στην Ψυχολογία. Από τα εφηβικά της χρόνια άρχισε να γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει λάβει το τρίτο πανελλήνιο βραβείο ποίησης ΕΠΟΚ-ΚΕΛΑΙΝΩ με θέμα τη γυναίκα, με το ομώνυμο ποίημα.

Παντρεμένη με τον Δημήτρη, πείστηκε ότι ο αληθινός έρωτας βγαίνει μαζί με την ψυχή και παραδίδεται στα χέρια του Αρχάγγελου. Έχουν δύο παιδιά, τον Γρηγόρη και τον Απόστολο-Ειρηναίο.

Την εμπνέει η ίδια η ζωή και η ανθρώπινη ύπαρξη. Αγαπά τα ζώα, τα βιβλία, τα ταξίδια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια