Μαριέλλη Σφακιανάκη-Μανωλίδου: Πέτρα, πέτρα χτίζεται…


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο «Πέτρα, πέτρα χτίζεται…» της συγγραφέως μας Μαριέλλης Σφακιανάκη-Μανωλίδου!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Την εποχή που περνούσαν κρυφά τα σύνορα μας οι πρώτοι Αλβανοί μετά την πτώση του εκεί καθεστώτος, η συγγραφέας συναντά στο χωριό Βαρνάβα Αττικής μια οικογένεια λαθρομεταναστών και δένεται συναισθηματικά με τα δυο μικρά παιδιά τους.

Όταν μετά από ένα χρόνο η οικογένεια επιστρέφει στην Αλβανία, αποφασίζει να επισκεφθεί τα παιδιά σ’ ένα σύντομο ταξίδι στην χώρα τους, μέσω μιας αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που φρόντιζε για την αποκατάσταση των ερειπωμένων παλιών ορθόδοξων εκκλησιών. Συμμετέχοντας μαζί τους στο ταξίδι, βιώνει την σκοτεινή κατάσταση που επικρατούσε, αλλά και την φωτεινή παρουσία και προσφορά του πατριαρχικού έξαρχου Αναστασίου, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας.

Όμως κατά την επιστροφή της αντιμετωπίζει μια τρομακτική περιπέτεια ξεμένοντας μόνη εκεί δίχως διαβατήριο και χρήματα, αγωνιζόμενη και η ίδια σαν λαθρομετανάστρια να επιστρέψει.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Κόρη του Ηρακλειώτη μουσικοσυνθέτη Κώστα Ι. Σφακιανάκη. Πήρε δίπλωμα τραγουδιού και συνέχισε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου. [Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας]

Έχει γράψει και παρουσιάσει πολλά μουσικά έργα για φωνές και ορχήστρα, την παιδική όπερα «Η φλογική μαγέρα» που παρουσιάστηκε το 1989 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, την όπερα «Κρητικό παραμύθι» που το 2008 βραβεύτηκε στην Βιέννη, στο διεθνή διαγωνισμό όπερας από το Nancy Van de Vate International Composition Prize for Opera και την όπερα «ΜΙΝΩΣ» που παρουσιάστηκε κοντσερτάντε στον αρχαιολογικό χώρο των ανακτόρων της Κνωσού.

Παράλληλα με την μουσική έχει γράψει εννιά βιβλία, μεταξύ αυτών «Τις Κυριακές φορούσαμε τα καλά μας», «Ιστορίες από χώμα κι ασημόσκονη», «Οι κακούργες», «Σκιές στο δάσος», «Εν χορώ, τότε με την χορωδία του Τρίτου…», «Το κυνήγι της χήρας», ενώ το πρώτο της μυθιστόρημα «Απόηχος» το 1982 έλαβε Α’ έπαινο από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Το δε φιλοζωικό της αφήγημα «Μην πατάτε τις ουρές», ανατυπώνεται σε πολλές εκδόσεις, και μεταφράζεται στην Αγγλία και Γερμανία.

Ως θεατρική συγγραφεύς παρουσιάζει με επιτυχία την θεατρική της κωμωδία «Ζητείται θεία» που παιζότανε επί τρία χρόνια, ενώ το Δεκέμβριο του 2012 πήρε το Πρώτο Βραβείο στο ραδιοφωνικό θεατρικό διαγωνισμό του ΡΙΚ στην Κύπρο το έργο της «Ο μικρός αδελφός».

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 214

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-5525-73-9

Τιμή: 12,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Πέτρα, πέτρα χτίζεται…" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/πέτρα-πέτρα-χτίζεται/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια