Εκπαιδευτικό εργαστήριο: «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity» | Πρόσκληση συμμετοχής


Πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό εργαστήριο «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity» με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη

27-28-29 Σεπτεμβρίου 2021, 11:00-15:00

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

(Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης)

 

Οι έννοιες της μεταμόρφωσης και της γελοιότητας πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο του τριήμερου ομότιτλου εκπαιδευτικού, βιωματικού εργαστηρίου με τον Ευριπίδη Λασκαρίδη που θα φιλοξενηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2021, 11:00-15:00 (η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι χωρίς αντίτιμο και γίνεται αποκλειστικά με δηλώσεις συμμετοχής, βάσει των οδηγιών που δίνονται αναλυτικά παρακάτω).

Στο ομότιτλο εργαστήριο, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης προτείνει ερμηνευτικά εργαλεία που προκύπτουν από την πολυετή έρευνά του πάνω στις δύο έννοιες. Μέσα από το εκτεταμένο υπόβαθρο του στο σωματικό θέατρο το γκροτέσκο και την αρχαία ελληνική κωμωδία παίρνει το τραγικό αλλά και όλα όσα θεωρούνται εξωτερικά ως αφετηρία και στη συνέχεια εργάζεται σε βάθος, από έξω προς τα μέσα. 

 



Βιογραφικό σημείωμα του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν και σκηνοθεσία στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης. Από το 1995 έχει συμμετάσχει ως περφόρμερ σε έργα σκηνοθετών όπως ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Robert Wilson. Το 2009 ίδρυσε την ομάδα OSMOSIS. Το πρώτο περιοδεύον έργο της ομάδας, RELIC, έχει παρουσιαστεί σε πάνω από τριάντα φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο όπως στη Lyon Biennale de la Danse στο Palais de Tokyo στο Barbican Pit και στο Public Theater στη Νέα Υόρκη.

Στους σταθμούς της διεθνούς περιοδείας του δεύτερου έργου του, ΤΙΤΑΝΕΣ, περιλαμβάνονται το Théâtre de la Ville το Festival TransAmériques το Tanz im August στο Βερολίνο και το Hong Kong Arts Festival. Το πιο πολυπληθές έργο του, ELENIT, έκανε πρεμιέρα το 2019 στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μια διεθνής συμπαραγωγή (Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Ολλανδία και Πορτογαλία) που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο (2020-2023).

Το 2016 ο Λασκαρίδης τιμήθηκε με την εναρκτήρια υποτροφία Pina Bausch Fellowship ενώ το 2013 συνέλαβε το σεμινάριό του «Μεταμόρφωση και Γελοιότητα – The Poetry beneath Absurdity». Έκτοτε καλείται κάθε χρόνο να το παρουσιάσει σε επαγγελματίες και σπουδαστές παραστατικών τεχνών σε διαφορετικές χώρες πέραν της Ελλάδας όπως Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Ελβετία, Τσεχία κ.α. 

 


Οδηγίες για τις δηλώσεις συμμετοχής

Η πρόσκληση απευθύνεται κατά βάση σε όσες/όσους έχουν κάποια εμπειρία, επαγγελματική ή ερασιτεχνική με τον χορό και την περφόρμανς. Όσες/όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εργαστήριο καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα παρακάτω στοιχεία στο email osmosis.workshop@gmail.com έως την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021.

·      Βιογραφικό σημείωμα

·      1-2 φωτογραφίες (πορτρέτο)

·      Υπερσύνδεσμο (link) σε βίντεο από προηγούμενη καλλιτεχνική τους δουλειά ή /και συμμετοχή τους σε άλλη παραγωγή, δίνοντας διευκρινίσεις και υποδεικνύοντας τον ρόλο τους, σε κάθε περίπτωση.

·      Ένα μικρό κείμενο που να εξηγεί σύντομα στου λόγους για τους οποίους ο/η αιτών/ούσα επιθυμεί να συμμετάσχει στο εργαστήριο.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), είτε Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, είτε αρνητικό εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντας καλούνται επιπλέον να φέρουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής του εργαστηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια