Γιώργος Μπιλικάς: Rock Around the ...Bands (2: Οι Μπάντες της Δεκαετίας του 70)


 Μετά από την κυκλοφορία του πρώτου τόμου της σειράς Rock Around theBands (1: Οι Μπάντες της Δεκαετίας του 60), του Γιώργου Μπιλικά, κυκλοφόρησε από την Lulu Press και ο δεύτερος τόμος σε μορφή PoD (Print on Demand), που αφορά στα Rock συγκροτήματα της δεκαετίας του 70. 


Τίτλος: Rock Around theBands!
Υπότιτλος: (2: Οι Μπάντες της Δεκαετίας του 70)
Συγγραφέας/Εκδότης: Γιώργος Μπιλικάς
Μορφή: Έντυπη (Print on Demand)
Δέσιμο: Χαρτόδετο (Paperback)
Σελίδες: 222
Διαστάσεις: (18Χ25)
Τιμή: 15.96 €
Έκδοση: Οκτώβριος 2021
Copyright: © Γιώργος Μπιλικάς 2020
Διάθεση: https://bit.ly/3B0AYqO

Επίμετρο (του Κανέλλου Τερζή)
Πώς στο διάβολο γίνεται εν έτει 2020 με το διαδίκτυο εδώ και πάνω από 20 χρόνια (με όλες τις αστοχίες του) να διαφεντεύει τα πάντα και εσύ να γράφεις εγκυκλοπαίδειες –όχι μία, αλλά και δύο και τρεις και τέσσερις- και να μην είσαι τρελός, τη στιγμή που ίσως πιο τρελοί από σένα όπως οι Ira Robbins & Marc CStrong –to name a few- έχουν σιγήσει; Ε μάλλον γίνεται εάν είσαι ένας διαπλανητικός θεόμουρλος, ένας σκοτεινός Lord Byron του rock ‘n’ roll σαν τον Γιώργο Μπιλικά.

Χρειάζεται ανομολόγητο αλλά και ομολογημένο θάρρος-θράσος, Θαρσείν Χρη (ή Χρει όπως προτιμάει) για να το επιχειρήσεις/υλοποιήσεις. Προφανώς το “έχει”, όχι επειδή έχει τα εργαλεία, αλλά επειδή έχει cojones και ατελείωτο συναισθηματικό υπόβαθρο.

Έλα τώρα εσύ να περιγράψεις/ορίσεις το rock ‘n’ roll. Ευλογία και χαμένος κόπος ταυτόχρονα. Το προσπάθησαν πολλοί πριν απ’ αυτόν, με επιτυχία οι περισσότεροι. Και λοιπόν, ποιους πραγματικά αφορά; Θα συμφωνήσω μαζί του στα ¾ ή και στο 101% της εισαγωγής. Αλλά whats the point; Το σημαντικό είναι ότι το προσπάθησε, κι ακόμα κι αν έκανε 100% λάθος προσέγγιση (που δεν έκανε), αυτό είναι που μετράει.

Days (I remember of my life)”, ένα παλιό τραγουδάκι-τραγουδάρα των Kinks, και διηγώντας τα να δημιουργείς καινούργιες αναμνήσεις: Τον Μάη του 68, τα Berkleys, τους hippies, τη μικροαστική Αθήνα, τρόπους ζωής, ονειροπολήσεις, συζητήσεις με φίλους, ο ένας στην Κοπεγχάγη, ο άλλος στη Νέα Υόρκη, ο άλλος στο Τορόντο, Κυψέλη, Χαλάνδρι, Περισσός, Αμπελόκηποι, Νέο Ψυχικό, συναυλίες, συγκροτήματα, Green PajamasDavid Sylvian, οικογένειες, παιδιά, η γαμημένη η θνητότητα, αλλά πάνω απ’ όλα, δεν πουλάς τίποτα, δεν ξεχνάς τίποτα, και μέχρι τελικής πτώσεως δημιουργείς καινούργιες αναμνήσεις.

Αυτό νομίζω πως κάνει ο Γιώργος Μπιλικάς. Κάτι σαν τον Ρομπέν των παρηκμασμένων αισιόδοξων, κάτι σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών, κάτι σαν τον τελευταίο των ετσιθελικά εθελοτυφλούντων.
Κανέλλος Τερζής
Rock Journalist

Το βιβλίο στο Facebook: https://bit.ly/3Fa85Lk

Ο συγγραφέας στο Facebook: https://bit.ly/38CYYnJ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια