Αρτέμης Αρτεμιάδης: Το αμέτρητο χαμόγελο του πελάγου


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το αμέτρητο χαμόγελο του πελάγου" του συγγραφέα μας Αρτέμη Αρτεμιάδη!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Σε μία ‘οργανωμένη’ πλαζ στη Μυτιλήνη συχνάζει μία παρέα από γερόντια με αρχηγό τον καπετάν Αρίστο και γκουρού τον γερο-Θρασύβουλο που δυστυχώς τους εγκαταλείπει σύντομα φεύγοντας για τον ‘άλλο κόσμο’. Η παρέα σκοτώνει την ώρα της ανταλλάζοντας πειράγματα και αμπελοφιλοσοφίες αλλά και χαζεύοντας τις διάφορες κοπελίτσες που συχνάζουν εκεί.

Δυστυχώς, λόγω ηλικίας και απρόβλεπτων περιστάσεων, ο καπετάν Αρίστος βρέθηκε παρά τη θέλησή του να ‘αναπαύεται’ σε ένα γεροκομείο και να ανακαλεί μνήμες που σημάδεψαν την περασμένη ζωή του, διανθισμένες με ‘πικάντικες’ στιγμές. Μεγάλη του στεναχώρια είναι η οικογενειακή απόφαση να πουληθεί το αγαπημένο του πατρικό σπιτάκι για να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες. Τη μονότονη ζωή του στο γεροκομείο διακόπτει η άφιξη του αγαπημένη του εγγονού, ο οποίος είχε κερδίσει πολλά λεφτά ως διεθνής μπασκετμπολίστας και έρχεται τώρα να ξαναγοράσει το πουλημένο σπίτι και να το επιστρέψει για πάντα στον απελπισμένο παππού του. Ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι και η ‘απαγωγή’ του παππού, τον οποίο εγκαθιστά μονίμως ο εγγονός στο αγαπημένο του πατρικό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αρτέμης Αρτεμιάδης γεννήθηκε, σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

Έμαθε τα πρώτα του γράμματα στο Κολλέγιο Αθηνών και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Στην συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έλαβε μέρος, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιό του, σε διεθνή φοιτητικά συνέδρια στη Στοκχόλμη με θέμα “Summing up the ninety fifties” καθώς και στο Βερολίνο και τη Γενεύη όπου εξελέγη ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών (FIESP) και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ.

Μόλις ολοκλήρωσε την επαγγελματική του καριέρα, ασχολήθηκε με τη συγγραφή των πιο κάτω μυθιστορημάτων, τα οποία εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν.

“Κισμέτ – Σμύρνη Αλεξάνδρεια Μυτιλήνη – Τα σταυροδρόμια της ζωής τους”, Εκδόσεις Διόπτρα, 2003 (16.000 αντίτυπα)

“Οι Ανυπάκουοι”, Εκδόσεις Διόπτρα, 2010 (5.000 αντίτυπα)

“Στους δρόμους του Κισμέτ”, Εμπειρία Εκδοτική, 2005 (6.000 αντίτυπα)

“Χορεύοντας στα Γεφύρια”, Εμπειρία Εκδοτική, 2006 (4.000 αντίτυπα)

“Ο Οδυσσέας δεν ταξιδεύει πια”, E-Book Stergiou Ltd, London, 2013

Λέσβος – Φυγή στην Ερεσσό”, E-Book Stergiou Ltd, London, 2014

“Το αμέτρητο χαμόγελο του πελάγου”, Εκδόσεις Ελκυστής, Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:

E-mail: artemiadisartemis@gmail.com

Κινητό: 6972131908

Σταθερό: 2106197371

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 418

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-5525-97-2

Τιμή: 17,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Το αμέτρητο χαμόγελο του πελάγου" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/το-αμέτρητο-χαμόγελο-του-πελάγου

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια