Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη (+φωτο)

 


 Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία του Νίκου Θεοδωράκη υιού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το μνημειώδες έργο "Άξιον Εστί" σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού "Χαμόγελο του παιδιού". 

 Το έργο αυτό αποπνέει μηνύματα για ειρήνη και αλληλεγγύη. Έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο που παλεύει για την κατανόηση του σύμπαντος μέσα από πάθη, δυσκολίες, πολέμους. Στο τέλος οι λαοί δικαιώνονται.

 Συμμετείχαν υποδειγματικά η παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα Ν. Πατρικίδου, υπό την διεύθυνση  της κ. Νίνας Πατρικίδου. Η γυναικεία χορωδία ́ ́Καλλιτεχνήματα ́ ́, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου. Η χορωδία του μουσικού σχολείου Πειραιά, υπό την διεύθυνση του κ. Γεώργιου Κανδεβιώτη, με λυρικούς σολίστ τον πατέρα Ζαφείριο Κουτελιέρη και τον πατέρα Ειρηναίο Νάκο Γεν. Διευθυντή Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α. οι οποίοι ερμήνευσαν δεξιοτεχνικά τους ρόλους τους  του ψάλτη και του λαϊκού τραγουδιστή αντίστοιχα. 

Ξεχωριστή ήταν η απαγγελία των κειμένων από τον γνωστό ηθοποιό κ. Βασίλη Τραϊφόρο.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή για την οργάνωση της εκδήλωσης του Δημάρχου Πειραιώς κ. Μώραλη, του Βουλευτή Α ́ Πειραιώς και Νήσων κ Μανωλάκου καθώς και του καλλιτεχνικιύ διευθυντού του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κ. Γιοβανίδη.














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια