ARTIVISM (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ): Πρωτοβουλία για μια πιο Δίκαιη Κοινωνία, με τη Δύναμη της Τέχνης, με την οποία η σύγχρονη Ελληνική εικαστική σκηνή ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και Παγκόσμια

 


ARTIVISM (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ): Πρωτοβουλία για μια πιο Δίκαιη Κοινωνία, με τη Δύναμη της Τέχνης, με την οποία η σύγχρονη Ελληνική εικαστική σκηνή ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και Παγκόσμια 


ARTIVISM: The Power of Art for Social Transformation είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από το Sing for Hope, το Πανεπιστήμιο Adelphi (ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Αμερικής με έτος ίδρυσης το 1863) και τη Βιβλιοθήκη Gottesman, Teachers College-Columbia University. Φιλοξενεί εβδομαδιαίες παρουσιάσεις από καλλιτέχνες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο που στοχεύουν να εμπνεύσουν την κοινωνική αλλαγή μέσω της δύναμης της τέχνης.

Σε μια από αυτές τις παρουσιάσεις στις οποίες φιλοξενήθηκε ο διεθνής Έλληνας εικαστικός, Γιάννης Καμίνης,  ο εκπαιδευτικός και διοργανωτής ομαδικών εικαστικών εκθέσεων, Δημήτρης Λαζάρου, παρουσιάζει την πολιτιστική του ιστοσελίδα www.art-profiles.net και ξεκινά η επιτυχημένη και στενή συνεργασία του με την ανεξάρτητη πρωτοβουλία – οργάνωση ARTIVISM και τη συνιδρύτρια της, Argie Moutafis Agelarakis.

Η Argie Moutafis Agelarakis διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Adelphi και στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο The Centre for the Women of New York (CWNY), μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου και Συντονιστής Εργαστηρίου με το Felicia's Promise και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην The Hellenic Women's Alliance. Ελπίζει να εμπνεύσει την αλλαγή μέσω των τεχνών για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, δημιουργώντας προγράμματα και ευκαιρίες δικτύωσης για τους μαθητές της και τα μέλη της κοινότητας. Αντλώντας από την εμπειρία της στην αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και την τέχνη, έχει αναπτύξει μαθήματα τεχνικού σχεδίου στην αρχαιολογία και την εγκληματολογία, την επιστημονική εικονογράφηση, τον πολιτισμό τροφίμων και την τέχνη, την εθνοβοτανική, τα οφέλη των προγραμμάτων τέχνης στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και μαθήματα που εξερευνούν τη σχέση τέχνης και επιστήμης.

Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από τρεις ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με Παγκόσμια μηνύματα και έργα 183 σύγχρονων Ελλήνων και Κύπριων εικαστικών να ταξιδέψει η Ελληνική Τέχνη και να παρουσιαστεί μέσω video και σύγχρονων ψηφιακών μεθόδων σε επιλεγμένους χώρους στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια μιας πολύπλευρης εκδήλωσης – έκθεσης με θέμα ART FOR A PURPOSE (Τέχνη για ένα σκοπό).

Οι τρεις ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που έχει οργανώσει ο Δημήτρης Λαζάρου είναι:

WOMAN EVOLUTION 200 – Διαδικτυακή έκθεση που πραγματεύεται την εξέλιξη της θέσης της Γυναίκας από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έως σήμερα. Στο επίσημο βίντεο της έκθεσης η Ελληνική Γλώσσα συμπορεύεται με την Τέχνη των Εικαστικών μέσα από τις απαγγελίες ποιημάτων σημαντικών Ελλήνων ποιητών από τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα – ηθοποιό, Μαρία Κατσιώνη και τη χορογράφο - ηθοποιό, Γεωργία Καραμέρου,

CHILDREN have the right NOT to remain silent – Έκθεση που είχε παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και το θέμα της αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών,

NOT ASHAMED OF MY BODY SHAPE – Έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο και αφορούσε το διεθνές πλέον φαινόμενο του BODY SHAMING, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ και ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ για ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Τα επίσημα βίντεο των δύο τελευταίων εκθέσεων συνοδεύονται από τη μουσική του βραβευμένου διεθνώς, δημιουργού ηλεκτρονικής μουσικής TASOS P. (Τάσος Πέτσας).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ήδη τα πρώτα εγκαίνια των εκδηλώσεων της ARTIVISM στο ARTS PERFORMING CENTER, το εντυπωσιακό κτίριο για τις Τέχνες του πανεπιστημίου ADELPHI στη Νέα Υόρκη (18/4 - 23/5), ενώ ακολουθούν εκθέσεις στη βιβλιοθήκη GOTTESMANTEACHER COLLEGECOLUMBIA UNIVERSITY (6/5 – 23/6),  στο CENTER for the WOMEN of NEW YORK - Κέντρο για τις Γυναίκες της Νέας Υόρκης (7 – 21/5) και στο Προξενείο της COSTA RICA.

Παράλληλα όλο τον Μάιο και τον Ιούνιο, η πολιτιστική ιστοσελίδα του Δημήτρη Λαζάρου, www.art-profiles.net , θα φιλοξενεί τα video των τριών ομαδικών εκθέσεων που αναφέρθηκαν αλλά και τα έργα καλλιτεχνών από διαφορετικές μορφές Τέχνης που παρουσιάζονται μέσω της ARTIVISM στους παραπάνω επιλεγμένους χώρους.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link και να οδηγηθείτε στον κόσμο της ARTIVISM: The Power of Art for Social Transformation και του στόχου της να εμπνεύσει την κοινωνική αλλαγή μέσω της δύναμης της Τέχνης:

https://www.art-profiles.net/452133983

Σελίδα ARTIVISM: The Power of Art for Social Transformation στο Facebook: https://facebook.com/artivismforsharedhumanity

Σελίδα ARTIVISM: The Power of Art for Social Transformation στο Instagram:

https://www.instagram.com/artivism4sharedhumanity/?hl=el

Τα επίσημα βίντεο των τριών Ελληνικών ομαδικών εκθέσεων που παρουσιάζονται μέσω ARTIVISM: The Power of Art for Social Transformation μπορείτε να τα δείτε στα παρακάτω links στο YouTube:

WOMAN EVOLUTION 200

https://www.youtube.com/channel/UC2mSV1Spuy5aYfyo4WLLhgg

CHILDREN have the right NOT to remain silent https://www.youtube.com/watch?v=vGHpm2r7zFU

NOT ASHAMED OF MY BODY SHAPE

https://www.youtube.com/watch?v=Yi_qQn12Ypo&t=12s

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια