Η Ντένια Κουρούση στη μουσική σκηνή Σφίγγα

 


Η Ντένια Κουρούση στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Πέμπτη 14 Απριλίου

Παρουσίαση album: «Μες στην παλιά την Κοκκινιά»


Η Ντένια Κουρούση παρουσιάζει όλα τα τραγούδια του καινούργιου της album, με τον τίτλο «Μες στην παλιά την Κοκκινιά» που κυκλοφόρησε από την PROTASIS, την Πέμπτη 14 Απριλίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

 

Η Ντένια Κουρούση είναι από τις ταλαντούχες τραγουδίστριες, που κυριαρχεί στις αναζητήσεις της ,το ρεμπέτικο και το καλό λαϊκό τραγούδι.

Έχει πολλές συνεργασίες (Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Δημήτρης Κοντογιάννης κ.ά.) και συμμετοχές αλλά και πολλές ώρες  στο πάλκο γι αυτό και οι επιλογές της είναι σπάνιες και αξιόλογες όπως και στο πρώτο της προσωπικό album, έτσι ακριβώς και στο δεύτερο.

 

Μετά την τελευταία δισκογραφική της επιτυχία «Παράξενη κοπέλα», η Ντένια Κουρούση, στη νέα της δισκογραφική δουλειά, ανακαλύπτει και μας συστήνει το ομότιτλο τραγούδι «Μες στην παλιά την Κοκκινιά» που ηχογραφείται σε πρώτη επανεκτέλεση. Η πρωτοτυπία και ιδιαιτερότητα αυτού του δίσκου είναι ότι περιλαμβάνει τραγούδια πριν και μετά από τη δεκαετία του 40, που θεωρείται η κλασική δεκαετία του ρεμπέτικου, με εξαίρεση τις Σεβιλλιάνες του Γ.Λαύκα (1947).

 

Ώριμη ερμηνευτικά, μας χαρίζει μια από τις καλύτερες ερμηνείες στα προπολεμικά «Μανάκι μου» και «Μόρτη», καθώς και στα τραγούδια του Κώστα Σκαρβέλη. Από τα τραγούδια της δεκαετίας του ‘50 ήδη έχουν ξεχωρίσει τα τραγούδια του Μητσάκη, του Χιώτη και του Τζουανάκου. Ένα εξαιρετικό τραγούδι του Γιάννη Τατασόπουλου, το «Στην ταβέρνα του Γιαρέπη», ερμηνεύει μοναδικά, ο Νώε Ζαφειρίδης.

 

Έτσι όπως έπαιξαν για τις ηχογραφήσεις, θα παρουσιάσουν όλα τα τραγούδια του album, σε μια μοναδική βραδιά στη Σφίγγα, την Πέμπτη 14 Απριλίου. Για τη νέα δισκογραφική δουλειά της Ντένιας θα μιλήσουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Μαρίνα Λαχανά και Δημήτρης Μεϊδάνης.

 

Μαζί της, οι αγαπημένοι της φίλοι, συνοδοιπόροι και άξιοι μουσικοί Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι, Θοδωρής Πετρόπουλος στο μπουζούκι, Γιώργος Φουντούκος στην κιθάρα, Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί, Αλέξανδρος Καμπουράκης στο ακορντεόν και Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι. Συμμετέχει φιλικά ο Νώε Ζαφειρίδης.

 

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149

sfigamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

facebook: https://www.facebook.com/sfigamusictheatre

instagram: https://www.instagram.com/sfigamusictheatre_official/


*Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια