Τειρεσίας Λυγερός: Τα ίχνη του αίματος

 


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη το αστυνομικό μυθιστόρημα του Τειρεσία Λυγερού «Τα ίχνη του αίματος».

Ένα πρωτότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα με εγκληματική «ατμοσφαιρικότητα», αίμα κυνισμό και... σαρκασμό για μια ξεπεσμένη κοινωνία των "δήθεν" και των "κάπως" με μια ρετρό αισθητική...

Ο αστυνόμος Σεβαστιανός, ακολουθώντας τα ίχνη του αίματος, θα ξετυλίξει το κουβάρι μιας ιστορίας, της οποίας τα νήματα κινούν η απληστία, η αλαζονεία και η εκδίκηση.

Μια υπόθεση που δύο αρχικά άσχετα γεγονότα μεταξύ τους, μια εξαφάνιση γόνου ισχυρής οικογένειας και μια πιθανή αυτοκτονία, τον οδηγούν σε συγκρουσιακές καταστάσεις, με πολλές ανατροπές.

Ο οξυδερκής αλλά δύστροπος Αντρέας Σεβαστιανός δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος για να συνεργαστεί κανείς μαζί του.

Στην αρχή κινείται αργά, αλλά η ατμόσφαιρα γρήγορα βαραίνει.

Ο ύποπτος γίνεται θύμα.

***


Τειρεσίας Λυγερός

Ο συγγραφέας πρωτοείδε το φως κάπου στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα τελευταία  χρόνια τα περνάει στο Αιγαίο. Δεν έμαθε να επικοινωνεί με τους ανθρώπους και αρέσκεται στη συντροφιά των αστικών, τετράποδων αιλουροειδών. Έμαθε να περνάει τη ζωή του σε σκονισμένα γραφεία, ανάμεσα σε βιβλία και χειρόγραφες σημειώσεις. Δεν ξέρει ποιο είναι το νόημα της ζωής και αρκείται στο να κοιτάζει το απέραντο, θαλασσινό τοπίο και να ακούει τα γουργουρίσματα των γάτων που κρύβονται στα βράχια.

Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα «Η μαύρη κάντιλακ» (εκδόσεις Ηριδανός) και το 2021 κυκλοφόρησε το δεύτερο αστυνομικό του μυθιστόρημα «Τα ίχνη του αίματος» (εκδόσεις Λιβάνη). Το 2019 ανέβηκε το θεατρικό του έργο «Το ημερολόγιο ενός αποτυχημένου συγγραφέα» στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Off Off Athens ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του ίδιου στο θέατρο Δρόμος.

Διαβάστε περισσότερα για το θεατρικό εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για το μυθιστόρημα Η μαύρη κάντιλακ εδώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια