Η Sigma Productions βρίσκεται σε διαδικασίες γυρισμάτων και τελικού post production για τις συνταγές του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, έχουμε την άδειά της να δημοσιεύουμε τις ιδέες και τις προτάσεις των chef που επιμελούνται τα βραβευμένα προϊόντα και τα συνενώνουν για το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα.
Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, φωτογραφικό υλικό, καθώς και το σχετικό βίντεο για την παρασκευή Ριζότου πολίτικου, μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου.
Ριζότο πολίτικο – The oriental risotto of Smyrna
μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΥΛΙΚΑ
60 ml κρασί – Aslanis Family Winery
1 κουταλιά καινάρι – Bellisimo
50 ml ελαιόλαδο – Mesigaia
60 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πολίτικη με άρωμα Ανατολής – Voras Flavors
100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
60 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια σταφίδα
10 γραμμάρια κουκουνάρι
1 τεμάχιο καρότο
1 τεμάχιο κολοκύθι
1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη
100 γραμμάρια ξινομυζήθρα
350 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι,προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτοντας διαδοχικά σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν προσθέσουμε όλα τα υγρά διαλύουμε σε λίγο νερό το μείγμα μπαχαρικών καινάρη,το περνάμε από σήτα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά,ξηρούς καρπούς,αλάτι,πιπέρι, και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί χωρίς όμως να στεγνώσει το ριζότο μας. Τέλος εκτός φωτιάς συμπληρώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε με τελευταία πινελιά την ξινομυζήθρα πάνω από το ριζότο.
0 Σχόλια