Αγγελική Ζευγολάτη: Πίνακες, συλλογή πεζού και ποιητικού λόγου


ISBN: 978-618-5710-09-5
Σελίδες: 46
Συγγραφέας: Αγγελική Ζευγολάτη
Εκδόσεις: ΓΡΑΦΗΜΑ



Η Αγγελική Ζευγολάτη επενδύει την ποιότητα συσσω­ρευμένων εμπειριών σε μία πρότυπη συλλογή ποιητικού και πεζού λόγου με τίτλο «Πίνακες». Επρόκειτο για στιγμές τής προσωπικής της διαδρομής, μέσα από την οποία αναπτύσσει και ξεδιπλώνει πτυχές μίας ολάκερης πραγματικότητας ανθρωπίνων σχέσεων, συναισθηματι­κών καταστάσεων, στιγμιαίων συμβάντων που όρισαν και καθόρισαν τη σκέψη και τη θέση της στα πράγματα. Στους στίχους των ποιημάτων ανακαλύπτει κανείς πτυ­χές τής παιδικής αθωότητας, ενώ ο πεζός λόγος δια­κρί­νεται για την ανάπτυξη θεμάτων με έντονα τα μετα­φυσικά συνθετικά υλικά, χωρίς, ωστόσο, πρόθεση μυθο­πλαστικής αναπαραγωγής, αλλά στοχευμένης απομά­γευσης του εξωτερικού περιβάλλοντος κόσμου.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Αγγελική Ζευγολάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Οι σπουδές της την οδήγησαν στις Κάτω Χώρες και στη Σερβία. Φλερτάρει αδιάκοπα σε ακαδημαῖκό επίπεδο με το Λονδίνο, αλλά πλέον ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Έχει σπουδάσει Ιατρική και βρίσκεται σε αναμονή του δεύτερου πτυχίου της στην Ψυχολογία. Από τα εφηβικά της χρόνια άρχισε να γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει λάβει το τρίτο πανελλήνιο βραβείο ποίησης ΕΠΟΚ-ΚΕΛΑΙΝΩ με θέμα τη γυναίκα, με το ομώνυμο ποίημα.

Παντρεμένη με τον Δημήτρη, πείστηκε ότι ο αληθινός έρωτας βγαίνει μαζί με την ψυχή και παραδίδεται στα χέρια του Αρχάγγελου. Έχουν δύο παιδιά, τον Γρηγόρη και τον Απόστολο-Ειρηναίο.

Την εμπνέει η ίδια η ζωή και η ανθρώπινη ύπαρξη. Αγαπά τα ζώα, τα βιβλία, τα ταξίδια.

Οι "Πίνακες" είναι το δεύτερο βιβλίο της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια