TO ANΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ: ΜΕΛΕΝΙΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

ΜΕΛΕΝΙΟ ΧΑΡΟΥΠΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ # ΗΟΝΕΥ CAROB WITH GREEK TRADITIONAL SWEET NERANTZI Υλικά για 8 μπωλάκια ( ανάλογα με το μέγεθος του μπωλ ) 10 τεμάχια γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό – ΑΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ 8 τεμάχια Παγωμένο τσάι BITOYNI – BIOKOZIAKAS 5 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου – PASSION HONEY 300 γρ παξιμάδια χαρουπιού – ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ κρέμα γάλακτος 1 βανίλια 2 φύλλα φρέσκο δυόσμο για κάθε μπωλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το μπωλάκι ή το ποτήρι και βάζουμε μέσα ,σπασμένα σε χονδρά κομμάτια μερικά μπισκότα χαρουπιού. Βγάζουμε την κρέμα απ΄το ψυγείο και με κορνέ ή κουτάλι της σούπας, βάζουμε μια στρώση πάνω απ΄τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση και βάζουμε από πάνω από κάθε μπωλάκι ή ποτήρι, ένα κομμάτι νεράντζι γλυκό του κουταλιού, κομμένο σε φέτες, φύλλο δυόσμου και περιχύνουμε με μέλι . Ολοκληρώνουμε το ντεκόρ με βρώσιμο λουλουδάκι. Το διατροφικό γλυκάκι σερβίρεται ιδανικά με κρύο τσάι BITOUNI, της εταιρείας BIOKOZIAKAS.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά . Την βγάζουμε απ΄το ψυγείο όπως είναι παγωμένη και την ενώνουμε απαλά με το γιαούρτι και τη βανίλια . Ανακατεύουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου. Ψιλοκόβουμε 2 νεραντζάκια και τα ρίχνουμε στην κρέμα.


Ingredients for 8 bowls (depending on the size of the bowl) 10 pieces of sweet “nerantzi” - ARTINO GLYKAKI 8 pieces of ice tea BITOYNI – BIOKOZIAKAS 5 tablespoons of pine honey – PASSION HONEY 300 gr carob rusks – TO NTOYLAPI THS GIAGIAS 250 gr of strained yogurt 150 gr whipping cream 1 vanilla 2 leaves of fresh mint for each bowl Method Beat the whipping cream and put it in the fridge until it hardens well. Take it out of the fridge at least two hours later and gently mix it with the yogurt and vanilla. Mix in 3 tablespoons of pine honey. Finely chop 2 pieces of Greek traditional sweet "nerantzi'' and add them to the cream. Take the bowl or the glass and put in the bottom , some carob cookies . Take the cream out of the fridge and with a cornet or a soup spoon, put a layer on top of the biscuits. Repeat with another layer and put on top of each bowl or glass, a piece of sweet "nerantzi" cut into slices, a mint leaf and pour honey over it. We complete the decor with an edible flower. The nutritional candy is ideally served with BITOUNI cold tea, from the BIOKOZIAKAS company. Ελένη Ψυχάρη Τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Αρχιμάγειρας[Chef] Εισηγήτρια σε : Σεμινάρια{ Μεσογειακής κουζίνας,μαγειρευτά,Γενικής Κουζίνας,Τεχνική με ψάρια , PASTA FRESCA,φρέσκα ζυμαρικά}. Πτυχίο Gourmet techniquer in culinary arts.[PEARSON & ENGLAND] ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ 18 ΕΤΩΝ Μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική . Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα - Δημιουργική Open Kitchen - Ala carte - Mπουφέ - Κρητική κουζίνα - Επτανίσια κουζίνα - Brunch - Finger Food- Ψάρια & Θαλασσινά . Α' Μάγειρας Chef, γενικών καθηκόντων, δημιουργία μενού, παραγωγή Catering & Δεξίωσης, Sous - Chef,on board. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Περιστερίου. Eleni Psychari Culinary Art Technician. Chef Lecturer in: Seminars {Mediterranean cuisine, cooking, General Cooking, Techniques with fish, PASTA FRESCA, fresh pasta}. Diploma Gourmet technician in culinary arts.[PEARSON & ENGLAND] 18 YEARS OF PROFESSIONAL EXPERIENCE Being a great pastry chef. Greek Mediterranean cuisine - Creative Open Kitchen - Ala carte - Buffet - Cretan cuisine - Ionian cuisine - Brunch - Finger Food - Fish & Seafood. First Chef, general duties, menu creation, Catering & Reception production, Sous - Chef, on board.
Municipal Councilor of the municipality of Peristeri.