Ελευθερία Παναγιωτοπούλου και Άιντα Ξένη Ντβέικ: λέμε νανουρίσματα - λέμε ιστορίες / μύθους

 



ISBN: 13 9789601436821
Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ
Έτος Έκδοσης: 2021
Σελίδες: 48

«Ένα βιβλίο για τη σηµασία των νανουρισµάτων και των ιστοριών / µύθων, που είναι ένα ταξίδι φαντασίας, ένα παράθυρο στον κόσµο». Μαρία Καλαµπόγια, Παιδίατρος
«Απλό και προσιτό σε όλους, προσφέρει άµεση σύνδεση και το πέρασµα ανάµεσα στα αναπτυξιακά στάδια από την εµβρυϊκή στη βρεφική και παιδική ηλικία. Απεικονίζει την πρώτη επαφή του παιδιού µε τον κόσµο µέσω της µουσικότητας των νανουρισµάτων και της αφήγησης των µύθων, συνεισφέροντας στην κοινωνική και ηθική ωριµότητα της ανάπτυξης του παιδιού».
Μπέττυ Μενούνου, Ψυχολόγος

«Το νανούρισµα και οι ιστορίες προετοιµάζουν τον ανθρώπινο ψυχισµό να µένει µόνος του, γνωρίζοντας τον εαυτό του και αντέχοντας τη µοναξιά, που δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό.
»Μόνος και µαζί ταυτόχρονα, καθώς το ώριµο µοίρασµα µε τους γονείς οδηγεί το παιδί καθησυχαστικά στην ολοκλήρωση, βοηθώντας το να νιώθει ότι είναι ιδιαίτερο και αυθύπαρκτα ξεχωριστό, χωρίς να πληγωθεί ο ναρκισσισµός του (ο αυθεντικά δικός του τρόπος να ξεχωρίζει)».
Γιώργος Σωτηρόπουλος, Παιδοψυχίατρος

«Στην ολοένα και πιο απαιτητική καθηµερινότητα που ζούµε, ο ύπνος αποτελεί συχνά αντικείµενο έντονων διαπραγµατεύσεων έως και προστριβών στις σύγχρονες οικογένειες. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, µε απόλυτα κατανοητή και περιεκτική γραφή, επιτυγχάνει να επαναφέρει τον κοµβικό ρόλο των νανουρισµάτων - ιστοριών / µύθων στην ιεροτελεστία του ύπνου, αλλά και στην ολόπλευρη ανάπτυξη των µικρών παιδιών. Ένα βιβλίο απαραίτητο για τους νέους γονείς και όσους ασχολούνται µε τη φροντίδα των παιδιών».
Ξένια Τσαµπαλή, Ψυχολόγος

Η Ελευθερία Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε το 1961. Έκανε πενταετείς σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήµιο Λοµονόσοφ της Μόσχας. Είναι κάτοχος Msc Νευροψυχολογίας. Το 1999 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στην Οµαδική Ψυχοθεραπεία και το 2012 αποφοίτησε από τη Σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου. Εργάστηκε επί τριάντα χρόνια ως κλινική ψυχολόγος στο Νοσοκοµείο Παίδων Π. και Α. Κυριακού. Έχει µεταφράσει το βιβλίο Εισαγωγή στη Νευροψυχολογία της Λ. Σ. Τσβετκόβα (Εκδόσεις Πασχαλίδη). Επίσης, έχει γράψει δύο βιβλία ψυχολογίας, σε αυτοέκδοση (Παρουσίαση των Τεστ των Μύθων και Εγχειρίδιο για Ψυχολόγους Παιδιών και Εφήβων). Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Τα Ανείπωτα και Ρωγµές Ιστορίας.

Η Άιντα Ξένη Ντβέικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου. Έκανε µετεκπαίδευση στην Ουαλία, στο Bangor University, στο πρόγραµµα «Βασικές Αρχές της Κλινικής Ψυχολογίας», καθώς και εκπαίδευση στην Οµαδική Ανάλυση και Ψυχοθεραπεία. Αποφοίτησε από το ετήσιο πρόγραµµα ειδίκευσης στη Συµβουλευτική και στον Επαγγελµατικό Προσανατολισµό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει παρακολουθήσει το Mindfulness Stress Reduction Program (πρόγραµµα µείωσης του άγχους) στην Ουαλία και στην Αθήνα. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα και σε σχολεία και τώρα εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας του Δήµου Μοσχάτου - Ταύρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια