Θανάσης Μπασιάκος: Φαντάσματα από το παρελθόν


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Φαντάσματα από το παρελθόν" τον συγγραφέα μας Θανάση Μπασιάκο!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο Κώστας Καρράς ρισκάρει πολλά πράγματα όταν αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα στον επαγγελματικό του σύλλογο σε μια περίοδο πολιτικών ταραχών. Ανάμεσα στα οποία την οικογενειακή του γαλήνη, τη δουλειά του και την υγεία του. Όμως η έκθεσή του στα φώτα της δημοσιότητας φέρνει στην επιφάνεια μυστικά που ήταν κρυμμένα για χρόνια. Σε μια από τις επιχειρήσεις εκφοβισμού των υποψηφίων από στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας έρχεται αντιμέτωπος με τον διαβόητο ανακριτή, συνεργάτη των Ες-Ες, που είναι υπεύθυνος για πολλά εγκλήματα πολέμου. Η απροσδόκητη αυτή συνάντηση ξυπνά μέσα τους βιώματα, που πολύ θα ήθελαν να σβήσουν από τη μνήμη τους. Παράλληλα ένας ψυχοπαθής δολοφόνος σκορπίζει τον τρόμο στο περιαστικό δάσος της πόλης. Ο Καρράς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όταν λαμβάνει ένα ανώνυμο μήνυμα, που υπόσχεται στοιχεία για τον εξαφανισμένο πατέρα του. Παρόλο που υποψιάζεται πως πρόκειται για παγίδα αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση που θα τον οδηγήσει στον τόπο των τελευταίων εγκλημάτων. Η τελική αναμέτρηση των δυο άσπονδων εχθρών γίνεται εν μέσω πολλών αστυνομικών περιπόλων και με πολλές εκπλήξεις που τελικά αποκαλύπτουν τον πραγματικό δολοφόνο.

Ένα καθηλωτικό θρίλερ περιπέτειας, αγωνίας και μυστηρίου.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Μπασιάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Καμάρας.

Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υποτροφία ιδιωτικού ιδρύματος.

Φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών όπου έλαβε υποτροφία του ΙΚΥ κατά την εισαγωγή του.

Αποφοίτησε το 1976 και έλαβε την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του πολιτικού μηχανικού.

Υπηρέτησε στον στρατό σε διάφορες μονάδες στην Κόρινθο, στην Αθήνα και στην Κοζάνη από όπου απολύθηκε το 1979.

Άσκησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού ως μηχανικός δημοσίων έργων, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Από το 1987 ζει στην Κομοτηνή και είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Διαλεκτή Χαμζά με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

Συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής της Πολεοδομίας Κομοτηνής το 2015 και έκτοτε ασχολείται με το πάθος του, που είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ως πολιτικού μηχανικού δεν έπαψε να ασχολείται με την επιμελημένη ανάγνωση μυθιστορημάτων και φιλοσοφικών βιβλίων. Ορμώμενος από τα δεύτερα, εκπόνησε φιλοσοφικά και άλλα δοκίμια, τα οποία ανέγνωσε κατά καιρούς σε τοπικούς συλλόγους ως κύριος ομιλητής.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, ανακάλυψε πλέον το πάθος του, που ήταν η συγγραφή μυθιστορημάτων, και αποφάσισε να συμμετάσχει σε σεμινάριο δημιουργικής γραφής της συγγραφέως Φωτεινής Ναούμ.

Την τελευταία πενταετία αφιερώνει καθημερινά αρκετές ώρες για να συγγράφει κείμενα που σκέφτεται να συμπεριλάβει σε επόμενο μυθιστόρημα ανάλογου περιεχομένου.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 436

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-075-2

Τιμή: 17,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "Φαντάσματα από το παρελθόν" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/fantasmata-apo-to-parelthon/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια