Είδαμε την παράσταση "ELIZADETH", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά στο VAULT

 



Το θέατρο Vault στο Μεταξουργείο γιορτάζει 10 χρόνια με την παράσταση "Elizadeth" του Δημήτρη Καρατζιά με την πρωτότυπη μουσική και τη διασκευή των τραγουδιών του Μάνου Αντωνιάδη. Οι στίχοι είναι, επίσης, δικοί του και του Πάνου Μπρατάκου. 

Πρόκειται για την καυστική κωμωδία σχετικά με τις σχέσεις ανάμεσα στον θίασο και τους συντελεστές μιας παράστασης, καθώς και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάματος.

Η παράσταση αποτελεί μια διασκευή του έργου "Βασιλικοί μετά τρούλου" του Χάρη Ρώμα.

Την παράσταση ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Σαμπανίκου, Ορνέλα Λούτη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Δήμητρα Κολλά, Σωτήρης Δούβρης, Κική Μαυρίδου, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Εύη Τσάφου, Σωτήρης Μεντζέλος.


Λίγα Λόγια για την Υπόθεση

Στην Αθήνα του 2022, δύο χρόνια μετά την έκρηξη της υγειονομικής κρίσης, ένας ηθοποιός καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα άνεργων συναδέλφων του για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη "Μαίρη Στιούαρτ" του Φρίντριχ Σίλερ. Το θέμα είναι ότι το έργο θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα "πειραγμένο”, από μια ατάλαντη παρεμβατική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται και που βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο για να τους χρηματοδοτήσει.

Πώς άραγε θα συνυπάρξουν μέσα στον ίδιο θίασο ένας ματαιόδοξος "εναλλακτικός” σκηνοθέτης, ένας ξεπεσμένος εργάτης του θεάτρου, μια βουλιμική ιέρεια της τέχνης, μια υπερφιλόδοξη νέα Κυπραία ηθοποιός, μια ετοιμόγεννη υστερική πρώην σταρ σαπουνόπερας και ο σύζυγός της, ένας ατάλαντος μουσικός, μια ατάλαντη παρεμβατική θεατρική συγγραφέας, μια φιλοβασιλικιά παραγωγός και, τέλος, μια μανιακή καπνίστρια τεχνικός θεάτρου που αποφασίζει μέσα στον ερωτικό παροξυσμό της να κόψει το τσιγάρο;


Αξιοσημείωτο είναι ότι οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος της, μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Όλα αυτά με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς, τρελές εξελίξεις και ανατροπές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια