Είδαμε την παράσταση "Pass-Port - Ταξίδια στη θάλασσα στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία", σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο Θέατρο Αργώ

 



Διαβατήριος Δρόμος η Θάλασσα…!

Μια δραματουργική σύνθεση από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου «Ιn Between Art Theatre Company

Ένας θίασος των πέντε την Παρασκευή στις 5 Νοέμβρη έκανε την πρεμιέρα του στη θεατρική σκηνή Αργώ- Αιμιλία Υψηλάντη στο Μεταξουργείο με την παράσταση PASS-PORT, Ταξίδια στη θάλασσα στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία. 

Πρόκειται για τη διδακτορική έρευνα με θέμα τα «Ταξίδια στη Θάλασσα στη αρχαία ελληνική τραγωδία», η οποία εκπονήθηκε στο Kings College London με υπεύθυνη καθηγήτρια την Edith Hall. 

Το έργο ξεκινά με μια μνεία στη Θεογονία, στο χάος και το βαθυδίνη ωκεανό! Οι ηθοποιοί μας λένε  «Σκιάς Ονείρου, Λήθης Πνοή» και μας υπενθυμίζουν ότι όλα τ’ αντέχει ο άνθρωπος! Επίσης, υποστηρίζουν ότι πονάει κανείς όταν μιλάει, μα και όταν σιωπά πονάει εξίσου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση διαθέτει λιτά και ευρηματικά σκηνικά καθώς και μια μουσική υψηλής τέχνης.

Μες της μοίρας τη δίνη, τη ζωή να υμνώ…! 

Σ’ αυτήν την παράσταση θα αναρωτηθεί κανείς «Τι είναι ο Κόσμος;», «Τι εστί Άνθρωπος;», «Τι εστί Θάνατος;» και αν στ’ αλήθεια είναι γλυκιά η ζωή ή πικρή;

 

 Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια