Η συγγραφέας Ιωάννα Χατζηαντωνίου μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 στην Αθήνα

 


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω στο φεστιβάλ. Δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν και τα δικά μου λόγια. Να γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό τους δικούς μου ήρωες. Και να τους αγκαλιάσει. Να τους ζωντανέψει.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου. Και ελπίζω να υπάρξουν και επόμενες. Μέσω αυτής της διοργάνωσης γίνεται γνωριμία και με τους υπόλοιπους συγγραφείς και τα έργα τους. Την προηγούμενη φορά γνώρισα πολύ αξιόλογα άτομα και αγόρασα κάποια από τα έργα τους.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»

Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένη με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον εκδοτικό που μου έδωσε την ευκαιρία να ακουστώ. Μπορώ να πω ότι με στήριξε πολύ και προώθησε τα βιβλία μου. Πραγματικά τον ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που έγινα και εγώ μια από τους συγγραφείς που προωθεί.


Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Ναι, το πιστεύω. Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία από μόνη της. Έχει το δικό της κοινό και πολλοί συγγραφείς στρέφονται σε αυτήν. Στα έργα φαντασίας ο συγγραφέας μπορεί να βάλει τους ήρωες του να κάνουν τις πιο παράλογες πράξεις και κανείς να μην μπορεί να τους κρίνει. Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι μια απόδραση από την σκληρή και γυμνή πραγματικότητα.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Κάποιους από αυτούς τους γνώρισα στο προηγούμενο φεστιβάλ. Όλοι ήταν πολύ αξιόλογα άτομα και θα χαρώ να γνωρίσω και άλλους.
Τους εύχομαι καλή επιτυχία και να είναι καλοτάξιδα τα βιβλία τους.

Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Στο πρώτο μου βιβλίο περιγράφεται η τραγική ζωή ενός νεαρού συγγραφέα που βιώνει αρκετές απώλειες. Πάνω που η ζωή του μοιάζει να γίνεται όμορφη ένα τραγικό ατύχημα τα ανατρέπει όλα. Περιγράφεται η πάλη του με τις τύψεις και όλη η ζωή του ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία.

Στο δεύτερο βιβλίο μου κάνουν σε όλους στον δεξί καρπό τατουάζ ένα barcode διαφορετικό για τον καθένα για να ελέγχουν τις ζωές των ανθρώπων. Όλοι όπου και να πηγαίνουν πρέπει να δίνουν το παρόν σε ειδικούς ανιχνευτές γιατί αλλιώς τρώνε ποινές. Με αυτόν τον τρόπο ανατρέπεται η προσωπική ελευθερία.

Κάποιοι νεαροί θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το σύστημα και να τα αναστρέψουν όλα. Περιγράφεται η προσπάθεια τους.

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση τουβιβλίου σας και τι ώρα;

Στις 9 είναι προγραμματισμένη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Να συνεχίσουν να στηρίζουν νέους και πολλά υποσχόμενους συγγραφείς γιατί όλοι έχουν κάτι αξιόλογο να πουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια