Ο συγγραφέας Ανδρέας Ζαρμακούπης μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 στην Αθήνα

 


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου

Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρευρεθώ και θα παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο με τίτλο “Αρχέγονο Κάλεσμα”.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Όχι, συμμετέχω στο φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού από το 2016. Την πρώτη φορά που συμμετείχα ήμουν πολύ αγχωμένος. Πλέον το βλέπω ως μία μεγάλη γιορτή του φανταστικού.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»

Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένος με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές για τη στήριξή τους από το πρώτο μου βιβλίο μέχρι και το τωρινό, το οποίο είναι και το πέμπτο.


Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Θέλω να πιστεύω ότι έχει φανατικούς αναγνώστες, μιας και θεωρώ και τον εαυτό μου έναν από αυτούς. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με ταινίες και σειρές του φανταστικού που έχουν κερδίσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, νομίζω ότι υπάρχει μία σημαντική αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων ανάλογου περιεχομένου.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Ξέρω κάποιους από αυτούς, διότι τους γνώρισα κατά την διάρκεια προηγούμενων Όψεων του Φανταστικού. Εύχομαι τα βιβλία τους να είναι καλοτάξιδα και να έχουν πάντα επιτυχίες.

Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Το βιβλίο μου “Αρχέγονο Κάλεσμα” είναι μια ιστορία τρόμου. Διαδραματίζεται στην σημερινή εποχή με κεντρικό χαρακτήρα μία νεαρή κοπέλα που βλέπει περίεργα πράγματα να συμβαίνουν γύρω της, τα οποία οι υπόλοιποι όμως δεν τα βλέπουν.

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 16:30.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που προτίμησαν τα βιβλία μου και για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να τα διαβάσουν. Ελπίζω να ήμουν αντάξιος των προσδοκιών τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια