Μαρία Βρανά - Παπάλα: Ανεμόεσσα Αιολίδα, τόμος 2ος

Ανεμόεσσα Αιολίδα, τόμος 2ος
Ποιήτρια: Μαρία Βρανά - Παπάλα
Ποιητική Συλλογή 95 ποιημάτων
Σελίδες: 134
ISBN: 978-618-00-3664-0

Εκτύπωση: Reprographics Αντωνία Σάββα
Έκδοση: Μυτιλήνη 2022



Τα δάκρυα είναι
οι υγρές διαμάντινες σκέψεις της καρδιάς.


Αντί προλόγου


Ένα απόγευμα κάποιου Γενάρη ήμουν στη Σκάλα Σκαμιάς και κοιτώντας τη θάλασσα προσπαθούσα να γράψω σ'ένα πρόχειρο block ό,τι βάραινε την ψυχή μου, καθώς ήμουν χαμένη στις σκέψεις μου σχεδόν τρόμαξα όταν άκουσα πίσω μου μια φωνή, ήταν ένας γέρος ψαράς με καλοκάγαθα μάτια (που το χρώμα τους ήταν ίδιο με κείνο της φουρτουνιασμένης θάλασσας) και με ρώτησε ποιά ήμουν και τί έγραφα, του απάντησα ότι με λένε Μαρία κι ότι γράφω τις σκέψεις μου για να τις ρίξω στη θάλασσα, να χαθούν στο κύμα και να λαφρύνει το μυαλό μου. Μου είπε, να 'ρθεις εδώ την παραμονή των Φώτων στις 5 του Γενάρη 12 τα μεσάνυχτα, γιατί αυτή τη νύχτα του χρόνου έρχεται η Γοργονοπαναγιά από το βυθό της θάλασσας και κουβεντιάζει μ' αυτούς που την περιμένουν. Αν έχεις καθαρή ψυχή θα τη δεις.

Κάθε χρόνο παλεύω να καθαρίσω την ψυχή μου για να πάω στη Σκάλα Σκαμιάς ξημέρωμα των Φώτων και να δω τη Γοργονοπαναγιά, μα κάθε χρόνο νοιώθω πως η ψυχή μου βαραίνει και λίγο παραπάνω.

Ονομάζομαι Μαρία Βρανά-Παπάλα και γεννήθηκα στη Μυτιλήνη αρχές του Σεπτέμβρη το 1968. Από τότε η γκρίζα ομορφιά του φθινοπωρινού ουρανού ζωγραφίζει τη ζωή μου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια