Η Μαίρη Μαράντη κυκλοφόρησε την συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας της «Όλα τα βλέπω σκοτεινά – Θα πάρω φόρα»




Η σπουδαία κυρία του λαϊκού τραγουδιού Μαίρη Μαράντη επιστρέφει δισκογραφικά με το τραγούδι  «Θα τα διαλύσω όλα μέσα σ’ ένα βράδυ».

Σε στίχους και μουσική του σολίστα του μπουζουκιού Νίκου Γαλατιανού που είναι συνεργάτης της κυρίας Μαράντη τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για την συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας της «Όλα τα βλέπω σκοτεινά – Θα πάρω φόρα», ένα ζεϊμπέκικο σε στίχους Πάνου Φαλάρα και μουσική Μάκη Γιαπράκα.

Τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 το όνομα Μαίρη Μαράντη, που είναι το καλλιτεχνικό της, συνδέθηκε με την κοσμική διασκέδαση και τα νυχτερινά μαγαζιά της τότε εποχής και δικαίως… αποκαλείται από μερικούς μέχρι και σήμερα «η βασίλισσα της πίστας».

Υπηρέτησε το λαϊκό τραγούδι και άφησε τη δική της εποχή, το δικό της στίγμα. Μεγάλωσε στον τομέα της ψυχαγωγίας, γενιές ανθρώπων για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στα δεκαεπτά της χρόνια αφήνει την πόλη που γεννήθηκε το Αίγιο και αρχίζει να κυνηγά το όνειρό της, παρόλο που οι γονείς της είχαν διαφωνίες να ακολουθήσει αυτή την πορεία, στο πάλκο. Εγκαθίσταται στην πρωτεύουσα και σε λιγότερο από έξι μήνες έχει ήδη αρχίσει δειλά – δειλά να εμφανίζεται σε γνωστά καταστήματα, μπουάτ και ξενυχτάδικα της τότε εποχής. Το 1969 αποδεικνύεται χρονιά – ορόσημο, καθώς συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον μουσικό και βιρτουόζο του μπουζουκιού Γιάννη Καραμπεσίνη, που αποτέλεσαν καλλιτεχνικό ζευγάρι για χρόνια ολοκληρώνοντας έτσι την βάση της τραγουδιστικής της καριέρας που ξεπηδά μέσα από την συνεργασία τους. Οι δισκογραφικές δουλειές: Πάρε με αγκαλιά, Έχω κάψες, Δως μου να πιω του Άκη Πάνου, Μην μ' ανάβεις φωτιές, περιπλανώμενη ζωή, Πορτραίτο, Η αγάπη η δική μας, καθώς και ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το όνομα της, γνωρίζουν επιτυχία τις δεκαετίες του ’70 και ’80 και έτσι, ανοίγεται η πόρτα για live συνεργασίες με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της πίστας και της νυχτερινής διασκέδασης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η τραγουδίστρια, «μένει» στο υποσυνείδητο του σύγχρονου Έλληνα, όταν το 1998 συμμετέχει με το τραγούδι ¨Θα πάρω φόρα¨ στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο ¨Όλα είναι δρόμος¨. Εκεί, που ο Γιώργος Αρμένης θα υποδυθεί τον «καψούρη» με την τραγουδίστρια ρόλο του, ενώ υπό τους ήχους του εν λόγω τραγουδιού φωνάζει το θεϊκό ¨Ηλία ρίχτο…¨ αφού πρώτα έχει βάλει φωτιά στην καμπαρντίνα του.

Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τάκη Σούκα, τον Δώρο Γεωργιάδη, τον Τάκη Μουσαφίρη, τον Άκη Πάνου και φυσικά τον Γιάννη Καραμπεσίνη, και πολλούς άλλους.

Βρείτε το «Θα τα διαλύσω όλα μέσα σ’ ένα βράδυ» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και στο επίσημο κανάλι της Real Music Greece στο Youtube. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια