Παρουσίαση του βιβλίου «Μεταβολή» του Δαμιανού Πάντα στον Ιανό

 

Παρουσίαση βιβλίου «Μεταβολή»

Ιανός, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 8.30 μ.μ.


Μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας έρχεται να μας δώσει ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, με την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου, με τίτλο «Μεταβολή», από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ.

Πρόκειται για εννέα διηγήματα, ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων. Κάποια στιγμή στη φαινομενικά ήσυχη ζωή τους συμβαίνει ένα γεγονός, ασήμαντο ή σημαντικό. Για πρώτη φορά καλούνται να επανεξετάσουν όλα όσα μέχρι τότε σχεδόν τυφλά κι άκριτα πίστευαν και ν’ αναμετρηθούν με τους κρυμμένους φόβους τους. Με τον έρωτα, την ιδεολογία, την ηθική, την ζωή και τον θάνατο, το διαφορετικό, το τέρας. Κυρίως όμως με τον εαυτό τους …

Όπως επισημαίνει ο Δαμιανός Πάντας «…Μεταβολή σημαίνει μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Αλλαγή. Μια στιγμιαία απόφαση, ένα γύρισμα του κεφαλιού δεξιά ή αριστερά, μια ενστικτώδης στροφή για να το βάλουμε στα πόδια τρέχοντας ή για να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Συναινείς ή αντιστέκεσαι; Την κρίσιμη στιγμή γινόμαστε συνένοχοι ή επαναστάτες; Το σημείο μηδέν που δεν καθορίζει μόνο την υπόλοιπη ζωή μας αλλά καθορίζει ποιοι πραγματικά είμαστε».


Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου – συγγραφέας

Κώστας Φασουλάς - στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός

Αλεξάνδρα Χριστακάκη - Δημοσιογράφος, παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ της εκπομπής "Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια" (εκπομπή για το βιβλίο).

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Καζάκου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου, εκδότρια mousikogramma.gr

Η βραδιά θα κλείσει με τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο να υποδέχεται τον Βασίλη Γισδάκη, την Ερωφίλη και την Γεωργία Νταγάκη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη.

 

Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια