Όλα τα non fiction βιβλία που θα διαβάσουμε μέχρι το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος!




Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες - Μαρία Χατζηστεφανή

Από την Ελληνίδα επιχειρηματία Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια της THE RODIAL GROUP, το πρώτο και σημαντικότερο βιβλίο που την καθιέρωσε και ως συγγραφέα έρχεται τώρα και στα ελληνικά. Η συγγραφέας, που θα συμμετέχει στο show Dragon’s Den του Ant1 TV, πιστεύει ότι όλοι και όλες µας µπορούµε να επιτύχουµε τους στόχους µας, εάν αφοσιωθούµε σε αυτούς, και στο βιβλίο της αποκαλύπτει τον τρόπο και τα μυστικά της, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές.
(Ιανουάριος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Διάλεξε την οπτική σου - John Martin


Στο βιβλίο Διάλεξε την οπτική σου, ο John Martin εξηγεί, μέσα από επτά βήματα, πώς να επιλέξετε τη δική σας οπτική με το να αποκτήσετε την απόλυτη συναίσθηση των σκέψεών σας καθώς και να απαλλαγείτε από τις οπτικές που επιβάλλουν τα κοινωνικά πρότυπα. Κάθε ενότητα ολοκληρώνεται με ένα σετ προσωπικών στοχασμών, που λειτουργούν ως άσκηση και σας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο.
(Ιανουάριος, μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος)

Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις. Από την ιδέα στην πράξη - Phil M. Jones


Το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις είναι ένας σύντομος οδηγός που παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές για να αξιοποιήσετε την ιδέα σας για κάτι που σκοπεύετε να ξεκινήσετε, κάτι που σκεφτόσαστε να κάνετε και πιστεύετε ότι θα πάει καλά, και τελικά να την κάνετε πραγματικότητα. Γεμάτο με εμπειρίες βγαλμένες από τη ζωή, κρίσιμες πληροφορίες, διαφωτιστικά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές, το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις σας παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι. Το δικό σας ταξίδι για να πραγματοποιήσετε κάθε σας όνειρο.
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος)

Το βουνό είσαι εσύ. Σταμάτα να εμποδίζεις τα όνειρά σου και πραγματοποίησέ τα - Brianna Wiest


Ένα βιβλίο για το πώς υπονομεύουμε τον εαυτό μας: γιατί το κάνουμε, σε ποιες περιπτώσεις το κάνουμε και πώς θα σταματήσουμε να το κάνουμε – οριστικά. Ο ιδανικός οδηγός για όσους έχουν το θάρρος να αναζητήσουν τον αληθινό τους προσανατολισμό και να ανακτήσουν τη δύναμή τους.
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου)

Ηγεσία σε δύσκολους καιρούς. Ξεπεράστε τις προκλήσεις με θάρρος και εμπιστοσύνη - John C. Maxwell
Ένα βιβλίο που μας ωθεί να αποδεχτούμε το γεγονός πως η ζωή είναι δύσκολη αρχίζοντας έτσι να ωριμάζουμε. Με τον τρόπο αυτό, αντιλαμβανόμαστε πως κάθε πρόβλημα αποτελεί και μια ευκαιρία, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τι κρύβουμε μέσα μας. Αποδεχόμαστε τις προκλήσεις της ζωής. Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ως μια πρόκληση και δεν τις αφήνουμε να μας λυγίσουν. Τις χρησιμοποιούμε ως το μέσο για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κάθετι που αξίζει στη ζωή αποκτάται με κόπο. Οι ικανοί ηγέτες κατανοούν πως η δυσκολία και η πρόκληση αποτελούν στην πραγματικότητα ευκαιρίες για να αναρριχηθούν στην ηγεσία.
(Μάρτιος, μετάφραση: Στράτος Καρτσακλής)

Τέσσερις χιλιάδες εβδομάδες. Διαχείριση χρόνου για θνητούς - Oliver Burkeman
Ο Oliver Burkeman βασίστηκε σε αρχαίους και σύγχρονους φιλοσόφους, ψυχολόγους και πνευματικούς δασκάλους, για να προσφέρει έναν ψυχαγωγικό, χιουμοριστικό, πρακτικό και εμβριθή οδηγό για τον χρόνο και τη διαχείρισή του. Απορρίπτει τη σύγχρονη εμμονή με την ιδέα να προλάβουμε να κάνουμε τα πάντα και μας παρέχει τα εργαλεία για να αποδεχθούμε το πεπερασμένο της ύπαρξής μας και κατ’ επέκταση να οικοδομήσουμε μια ουσιαστική ζωή. Δείχνει ότι δεν είμαστε αναγκασμένοι να αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο με τρόπους που αποβαίνουν εις βάρος μας, ότι έχουμε πάντα δυνατότητα επιλογής, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς.
(Απρίλιος, μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου)

Η δημιουργικότητα είναι επιλογή - Seth Godin


Κεντρικό στοιχείο της δημιουργικότητας είναι η εμπιστοσύνη – στον εαυτό μας, στο κοινό μας και στη δουλειά μας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας για τη δημιουργική δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει ένα μοτίβο που υιοθετούν όλοι οι επιτυχημένοι δημιουργικοί άνθρωποι: η αφοσίωση σε μία συνεχή πρακτική δημιουργικότητας. Με αφετηρία τα πρωτοποριακά εργαστήρια Akimbo, ο θρυλικός συγγραφέας Seth Godin καταστρώνει έναν χάρτη για το ταξίδι που επιλέγει να ακολουθήσει κάθε καλλιτέχνης, συγγραφέας, δημιουργός και επιχειρηματίας, παροτρύνοντας σε δράση όλο@ όσ@ αγωνίζονται να βρουν τη φωνή τους, να αλλάξουν την κουλτούρα και να παράγουν επιδραστικό έργο. Μια συναρπαστική υπενθύμιση ότι η προσπάθεια αξίζει πάντα, παρότι τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα.
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Δάφνη Παπαδούδη)




Οικονομική αυτοπεποίθηση. Η ενέργεια που πρέπει να έχετε για την οικονομική επιτυχία - Ryan Serhant.


Ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας Ryan Serhant καλεί τους αναγνώστες να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους γύρω από τα χρήματα ώστε να καταφέρουν να πετύχουν στις επιχειρήσεις και τη ζωή. Στην Οικονομική Αυτοπεποίθηση, ο Serhant εξηγεί στους αναγνώστες πώς χρησιμοποίησε τη δική του οικονομική αυτοπεποίθηση για να πετύχει τους στόχους του και να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο πριν γίνει τριάντα χρονών. Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεστε στην επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή, ο Serhant θα σας οδηγήσει στη σκάλα της επιτυχίας καλύτερα και γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο.
(Ιανουάριος, μετάφραση: Μιχάλης Ατματζίδης)

Ο έξυπνος επενδυτής - Benjamin Graham


Η βίβλος των επενδύσεων από τον μεγαλύτερο σύμβουλο επενδύσεων του εικοστού αιώνα, ο οποίος δίδαξε και ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Benjamin Graham (1894-1976), ο πατέρας των επενδύσεων αξίας, υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της σημερινής εποχής. Το βιβλίο του μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, καλύπτοντας ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Διατηρώντας την ακεραιότητα του αρχικού κειμένου, αυτή η αναθεωρημένη έκδοση περιλαμβάνει ενημερωμένα σχόλια από τον διάσημο οικονομικό δημοσιογράφο Jason Zweig, ενσωματώνοντας την πραγματικότητα της σημερινής αγοράς.
(Μάρτιος, μετάφραση: Κατερίνα Μπασαγιάννη)

Στις 20/03 θα έχουμε ένα νέο ειδικό εκδοτικό με βιβλία του συγγραφέα μας Rober T. Kiyosaki με πέντε κλασικούς τίτλους που θα κυκλοφορήσουν με νέα εξώφυλλα και έναν νέο τίτλο που μεταφράζεται για πρώτη φορά από τον Μιχάλη Ατματζίδη.




Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς. Εμπλουτισμένη νέα έκδοση με ανανεωμένο υλικό και 9 εκπαιδευτικές ενότητες
Ένα βιβλίο που μελετά τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα και, αντίστοιχα, τι τα διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι. Προτείνει τι θα πρέπει οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους για το θέμα αυτό. Tο βιβλίο κυκλοφόρησε στην Αμερική και αμέσως σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλερ, ενώ παραμένει στις λίστες ευπώλητων δεκαετίες μετά, έχοντας πλέον χαρακτηριστεί κλασικό στην κατηγορία του.

Cashflow quadrant του πλούσιου μπαμπά, το κουαρτέτο του πλούτου
Το Cashflow Quadrant γράφτηκε για όσους είναι έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα πέρα από την ασφάλεια της εργασίας και να εισέλθουν στον κόσμο της οικονομικής ελευθερίας. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του οικονομικού τους μέλλοντος. Αυτό το βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για τις δουλειές, τις σταδιοδρομίες και τη διοίκηση της δικής σας επιχείρησης, και θα σας εμπνεύσει να μάθετε τους κανόνες του χρήματος που εφαρμόζουν οι πλούσιοι για να δημιουργήσουν και να αυξήσουν τον πλούτο τους.

Πώς να αυξήσετε το οικονομικό σας IQ
Για να μάθετε να χρησιμοποιείτε πιο έξυπνα τα χρήματά σας και, ως εκ τούτου, να γίνετε πλουσιότεροι, ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Το Πώς Να Αυξήσετε το οικονομικό σας IQ θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε τον σωστό δρόμο για την οικονομική ελευθερία και τη μεγάλη επιτυχία. Αναφέρεται στο πώς μπορείτε να γίνετε πιο πλούσιοι αν γίνετε πιο έξυπνοι. Αναφέρεται στους πέντε βασικούς τύπους οικονομικής ευφυΐας που είναι απαραίτητοι για να γίνετε πλούσιοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση της οικονομίας, των μετοχών ή των κτηματαγορών.

Η επιχείρηση του 21ου αιώνα
Ένα βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς.
Σας εξοργίζει η διαφθορά στον εταιρικό κόσμο; Ή… μήπως είστε θυμωμένοι με τον εαυτό σας που δεν αναλάβατε τον έλεγχο των οικονομικών σας νωρίτερα; Η ζωή είναι σκληρή. Το ερώτημα είναι: Τι πρόκειται να κάνετε γι’ αυτό; Αν θέλετε πλούτο, πρέπει να τον δημιουργήσετε. Πρέπει να καθορίσετε εσείς το μέλλον σας ελέγχοντας την πηγή εισοδήματός σας – σήμερα! Χρειάζεστε τη δική σας επιχείρηση και αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να τη δημιουργήσετε! Mπορεί οι καιροί να είναι οικονομικά δύσκολοι για τους περισσότερους, όμως για πολλούς επιχειρηματίες είναι μια περίοδος γεμάτη οικονομικές ευκαιρίες. Όχι μόνο ήρθε η ώρα να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή!

Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές
Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές και οι «μέτριοι» μαθητές γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι. Το βιβλίο αυτό εξηγεί σε τι ποσοστό η σημερινή οικονομική κρίση είναι μια κρίση εκπαίδευσης –ή μάλλον έλλειψης εκπαίδευσης– και τι μπορεί να κάνει ένας γονέας στο σπίτι του, για να δώσει στο παιδί του την ώθηση να αποκτήσει πλούτο!

Οδηγός για επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία
H Βίβλος των συμβουλών γύρω από τα ακίνητα που πρέπει να έχει στα χέρια του κάθε επενδυτής. Τα μεγαλύτερα μυαλά από τον κόσμο των επενδύσεων σε ακίνητα συγκεντρώνονται εδώ. Τι καλύτερο από είκοσι εμπειρογνώμονες που σας βοηθούν να επενδύσετε και να κερδίσετε. Για πρώτη φορά, ο Robert Kiyosaki, συγκεντρώνει σε ένα μεγάλο βιβλίο μια dream team των μάγων ακινήτων και έμπιστων συμβούλων με έναν μόνο σκοπό στο μυαλό: να μοιραστούν τις γνώσεις τους για να σας βοηθήσουν να κερδίσετε. Το βιβλίο του Kiyosaki θα έχει απήχηση σε κάθε επενδυτή επιχειρηματία. Και μόνο το όνομα Kiyosaki είναι αρκετό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πραγματικά πετυχημένων πωλητών και επιχειρηματιών.
(νέος τίτλος - μετάφραση: Μιχάλης Ατματζίδης)

Πώς να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές, 4η έκδ.- William J. O' Neil
Όσα κι αν έχετε να επενδύσετε, είτε 100 χιλιάδες είτε 100 εκατομμύρια, η δοκιμασμένης αξίας Μέθοδος των Επτά Σημείων του William O' Neil μπορεί να σας βοηθήσει να πολλαπλασιάσετε τα χρήματά σας και να διασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον. Βασισμένη σε σαρανταετή μελέτη των πιο επιτυχημένων μετοχών όλων των εποχών, η Μέθοδος των Επτά σημείων αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για να επιλέγετε κερδοφόρες μετοχές και να μειώνετε τους κινδύνους στο σημερινό ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον.
(Μάρτιος, μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος)

Ένας σκύλος που τον έλεγαν Πλούτο - Bodo Schäfer
Με όχημα μια συγκινητική ιστορία ο Bodo Schäfer καταφέρνει να μας παρουσιάσει με τρόπο εύληπτο τις βασικές αρχές της αποταμίευσης. Μέσα από τις περιπέτειες τριών παιδιών με πρωταγωνίστρια την εντεκάχρονη Κίρα, μας δείχνει πώς μπορεί κανείς να μάθει από μικρός να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του, να κάνει επενδύσεις και να αυξάνει όλο και περισσότερο τα κεφάλαιά του. Ίσως οι επενδύσεις και το χρηματιστήριο να ακούγονται τρομακτικά για κάποιον που δεν ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα· ο συγγραφέας όμως κάνει τον αναγνώστη να δει ότι μπορεί κάλλιστα να τα καταφέρει κι ο ίδιος και ότι δεν είναι κάτι απλησίαστο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί από ενήλικες αλλά κι εφήβους και παιδιά, προσφέροντας χρήσιμες γνώσεις που όλοι πρέπει να έχουμε.
(Ιούνιος, μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου)


Άγρια σιωπή - Raynor Winn
Το νέο αυτό βιβλίο της Raynor Winn αποτελεί συνέχεια του Αλμυρού Μονοπατιού, που έγραψε ως δώρο για τον άρρωστο σύζυγό της όταν πτώχευσαν και έχασαν το σπίτι τους. Κατά την επιστροφή τους σε μια πιο φυσιολογική ζωή μετά από μια περίοδο αστεγίας, η Raynor ανακτά την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και τους άλλους. Ο σύζυγός της συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια εξουθενωτική ασθένεια. Το βιβλίο, που είναι μπεστ σέλερ των Sunday Times και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Wainwright 2021, περιγράφει το επόμενο, συγκλονιστικό κεφάλαιο της ζωής τους.
(Μάιος, μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη)

Ο κώδικας της ζωής. Η πρωτοπόρος Τζένιφερ Ντούντνα και το μέλλον της ανθρωπότητας - Walter Isaacson (Νόμπελ Χημείας 2020)
Το 2012 η νομπελίστρια επιστήμονας Jennifer Doudna έκανε μια επινόηση που θα μεταμορφώσει το μέλλον του ανθρώπινου γένους: ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να τροποποιεί το DNA. Γνωστό ως CRISPR, άνοιξε έναν θαυμαστό καινούριο κόσμο ιατρικών θαυμάτων και ηθικών ερωτημάτων. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία θανάσιμων νόσων, για την καταπολέμηση –με τη μορφή του εμβολίου της Pfizer– της πανδημίας του κορονοϊού και για τη δημιουργία κληρονομήσιμων αλλαγών στα γονίδια βρεφών. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που εμβαθύνει σε μια από τις πλέον ρηξικέλευθες βιολογικές τεχνολογίες των καιρών μας και στους δημιουργούς που βοήθησαν να γεννηθεί.
(Μάιος, μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος)

Ο μυστικός δικηγόρος. Ιστορίες για αδικημένους αθώους και ευνοημένους ενόχους - Ανώνυμος συγγραφέας
Μέσα από τη σύγκριση ανάμεσα στο σύστημα όπως προβλέπεται από τον Νόμο και όπως πρακτικά εφαρμόζεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια, ο ανώνυμος συγγραφέας περιγράφει τα κακώς κείμενα του συστήματος, τις θετικές και τις αρνητικές του πλευρές σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά συστήματα, τη λογική (ή την έλλειψή της) πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις που το έχουν διαμορφώσει και, τελικά, τις διαδικασίες από τη στιγμή που ένας άνθρωπος θα χρειαστεί για πρώτη φορά κάποιον δικηγόρο για να περάσει μαζί του το κατώφλι του δικαστηρίου, μέχρι την καταδίκη ή την απελευθέρωσή του.
(Μάιος, μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός)

Αστρονομία με απλά λόγια - Συλλογικό έργο


Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το σύμπαν; Πού βρίσκεται ο «ορίζοντας γεγονότων»; Τι είναι η «σκοτεινή ύλη»; Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ουράνια φαινόμενα και επιχειρούσαν να τα εξηγήσουν. Έκτοτε, με το πέρασμα των αιώνων, η επιστήμη της αστρονομίας μάς βοήθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της γνώσης μας και να κατανοήσουμε καλύτερα το σύμπαν και τη θέση μας σ’ αυτό. Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο Η αστρονομία με απλά λόγια είναι γεμάτο συνοπτικές αλλά πλήρεις ερμηνείες που παρακάμπτουν τη δυσνόητη ορολογία, διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στη μνήμη τις αστρονομικές ανακαλύψεις και έξυπνη εικονογράφηση που ενισχύει την αντίληψή μας για τον κόσμο των άστρων.
(Μάρτιος, μετάφραση: Αγγελική Τζαβάρα)

Τι κρύβουν οι αριθμοί - Tim Harford
O Tim Harford αντλεί από την πείρα του τόσο ως οικονομολόγου όσο και ως παρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC More or Less για να δημιουργήσει αυτό το ευφυές και ενδιαφέρον βιβλίο. Μας καθοδηγεί στον κόσμο της παραπληροφόρησης και της συσκότισης, της κακής έρευνας και των άστοχων κινήτρων για να ανακαλύψουμε εκείνους τους ανεκτίμητους θησαυρούς δεδομένων και ανάλυσης που καθιστούν σημαντική την επικοινωνία με τη βοήθεια των αριθμών.
(Απρίλιος, μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια