20 σχολικές βιβλιοθήκες «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Με μεγάλη χαρά οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πρόσφεραν σε 20 σχολικές βιβλιοθήκες όλα τα βιβλία της σπουδαίας Άλκης Ζέη, καθώς και δεκάδες τίτλους που απευθύνονται σε παιδιά.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας και την ανακήρυξη του 2023 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προέτρεψαν τις σχολικές μονάδες να αναλάβουν ενεργό δράση και να γιορτάσουν την επέτειο αυτή δίνοντας στη βιβλιοθήκη τους την ονομασία «Άλκη Ζέη».
Σε αυτό το πλαίσιο και έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε προχωρήσαμε στη δωρεά βιβλίων για παιδιά σε συνολικά 20 σχολικές βιβλιοθήκες, 10 βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων και 10 βιβλιοθήκες γυμνασίων. Την αποστολή των βιβλίων στα σχολεία συνόδευσε και μια τιμητική πλακέτα, στην οποία αναγράφεται η ονομασία της βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη»), ώστε να τοποθετηθεί στην είσοδό της ή σε εμφανές σημείο του χώρου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις σχολικές μονάδες για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία μας, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δημοτικά
  1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη
  2. 134ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
  3. 20ό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
  4. 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής
  5. 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς
  6. Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας
  7. 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
  8. 59ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  9. 3ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου
  10. Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς Μυκόνου
Γυμνάσια
  1. 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας
  2. 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα
  3. 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
  4. Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
  5. 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας
  6. 1o Γυμνάσιο Αριδαίας
  7. Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
  8. 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης
  9. 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων
  10. 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης
Ευχαριστούμε θερμά τα τυχερά σχολεία για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν. Μας μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους ο οποίος μας κινητοποιεί για μια δυναμική συνέχεια στην προώθηση της φιλαναγνωσίας.
 

  
Η Άλκη Ζέη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανήκει στους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και τα βιβλία της θεωρούνται σταθμός στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, καθώς έχουν αγαπηθεί τόσο από το νεανικό όσο και από το ενήλικο κοινό, έχουν μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες και κυκλοφορούν σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
 
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, που φιλοξενούν στον κατάλογό τους το έργο της Άλκης Ζέη, σχεδιάζουν στο πλαίσιο του επετειακού έτους πολλές ακόμα δράσεις που απευθύνονται πρωτίστως στους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους.
Μείνετε συντονισμένοι στο metaixmio.gr για επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες!
Επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της Άλκης Ζέη alkizei.com για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και το έργο της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια