Η Pavlina Styl απαντά στο ερωτηματολόγιο των Τεχνών

 


Η Pavlina Styl σπούδασε Medical Sciences-Ηealth Psychology στο Πανεπιστήμιο του Surrey-Guildford με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική, παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού και μουσικού θεάτρου με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη, σύγχρονο τραγούδι με την Έλλη Πασπαλά, μαθήματα υποκριτικής με την Ελένη Σκότη, την Πέμη Ζούνη, τον Κίμωνα Φιορέτο, τον Σύλλα Τζουμέρκα και κινησιολογίας με τη Mόνικα Κολοκοτρώνη και την Φρόσω Κορρού. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες, περφόρμανς και μουσικοθεατρικά φεστιβάλ όπως το μικρό Παρίσι των Αθηνών-Petit Paris d’ Athenes κ.α. Ξεχώρισαν οι παραστάσεις της με τους τίτλους «MiLorDs», «Danser dans leNoir», «Les demoiselles d’ Avignon», «Double visage à l'extrême» κ.α. όπου συνεργάστηκε με τους πιανίστες-συνθέτες Mάνο Κιτσικόπουλο, Χρίστο Θεοδώρου, Νίκο Καλαντζάκο και με τζαζ μουσικά σύνολα στην Αθήνα, σε χώρους όπως: το Athenaeum Kελάρι Maria Callas, το Faust Theater, το Θέατρο Χυτήριο, το El Convento del Arte, το Θέατρο Εliart, το Νομισματικό Μουσείο Aθηνών, το Τρένο στο Ρουφ κ.ά., ερμηνεύοντας τραγούδια του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου βασισμένα στο μουσικό θέατρο και το καμπαρέ, αλλά και στον κινηματογράφο με valse, tango,swing και jazz διασκευές μέσα από τους ρυθμούς των J. Brel, Ε. Piaf, Κ. Weill, Μ. Dietrich, Ν. Rota, J. Kander, C. Porter, Γ. Σπανό, Σ. Κραουνάκη, Λ. Πλάτωνος κ.ά. Το 2019-2020 έπαιξε στη μουσικοθεατρική παράσταση «Clock Tick» σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη. Το 2018 ηχογράφησε την φωνή της για την θεατρική παράσταση «Pieta» του Γιώργου Στεφανακίδη που παίχτηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Διεθνές φεστιβάλ του Κιέβου και τώρα παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «4.48 Psychosis» της Σάρα Κέιν σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Σκότη στο Θέατρο Επι Κολωνώ.


Μπορεί η τέχνη του θεάματος να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο; 

Η τέχνη δεν μπορεί σίγουρα να σώσει τον κόσμο αλλά ναι πιστεύω πως μπορεί να τον κάνει καλύτερο και πιο όμορφο. Ίσως κάποιες φορές να μπορεί να απαλύνει τον πόνο και να σώσει τις ψυχές μας από την πεζή και δύσκολη πραγματικότητα…

Γιατί θαυμάζετε την υποκριτική ως τέχνη;

Γιατί μέσα από την υποκριτική μπορούμε να βιώσουμε κάποιες φορές συναισθήματα που δεν θα μπορούσαμε να βιώσουμε στην πραγματική μας ζωή.

Γιατί υπηρετείτε την υποκριτική;

Γιατί με κάνει να νιώθω ολοκληρωμένη, πλήρης.

Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο θεατρικό έργο που παρακολουθήσατε στη ζωή σας;

Το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι με την Πέμη Ζούνη. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το θέατρο που με έκανε να θαυμάσω αυτό τον χώρο, να γίνω θεατρόφιλη και τελικά να ασχοληθώ με την υποκριτική. Ήταν το έναυσμα για την καλλιτεχνική μου πορεία που ακολούθησα μετά τη μουσική και το τραγούδι.


Ποιο έργο θεατρικού συγγραφέα αγαπάτε περισσότερο και γιατί;  

Η απάντηση μου είναι η ίδια με την προηγούμενη ερώτηση…

Σε ποιο θεατρικό έργο θα θέλατε οπωσδήποτε να συμμετέχετε στο μέλλον; 

Στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» ως Μάρθα…

Ποιον θεατρικό συγγραφέα θαυμάζετε περισσότερο;

Τον Bertolt Brecht γι’ αυτό τον λόγο επέλεξα δικά του κομμάτια στο ρεπερτόριο μου σε μουσική του Κ. Weil.

Ποιον σεναριογράφο και ποιον σκηνοθέτη θαυμάζετε περισσότερο; 

Τον David Lynch, o οποίος με ενέπνευσε με την ταινία του «Mullholland Drive στα καλλιτεχνικά μου βήματα.

Ποιον ηθοποιό θαυμάζετε περισσότερο;

Την Natalie Portman, την οποία λάτρεψα στο «Leon» και το «Black Swan».

Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση; Τι σας ελκύει περισσότερο και γιατί;

Και τα τρία. Τα κριτήρια επιλογής έχουν να κάνουν με τον σκηνοθέτη, το έργο, αν με εκφράζει, τι μπορώ να βιώσω μέσα από την υποκριτική στο συγκεκριμένο έργο, τις συνθήκες της ομάδας, αν υπάρχει επικοινωνία.

Ποιο ρόλο θα θέλατε να είχατε παίξει για πρώτη φορά εσείς; 

Αυτό που παίζω τώρα. «4.48 Psychosis».


Ποιο ρόλο θα θέλατε να παίξετε με την πρώτη ευκαιρία;

Τη Μάρθα στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»

Κωμωδία ή δράμα; Ποια η προτίμησή σας;

Δράμα. Την κωμωδία δεν την έχω εξερευνήσει ακόμη, αλλά με ενδιαφέρει πολύ.

Πού σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Στο θέατρο Επί Κολωνώ. Από 12 έως 28 Μαΐου στην παράσταση «4.48 Psychosis» στο Βlack box και 10-11 Ιουνιού στην κεντρική σκηνή με το μουσικό μου σχήμα στο νέο μας Εlectro Swing - Cabaret Project «Athens-Paris-Berlin»


Νιώθετε ικανοποίηση από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας πορεία; 

Νιώθω ικανοποίηση με πολλά projects, συνεργασίες, βιώματα και εμπειρίες, αλλά παράλληλα, δυστυχώς, πάσχω κι εγώ από το σύνδρομο του ανικανοποιήτου.


Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας βλέψεις για το μέλλον; 

Να παίξω σε μια αξιόλογη ταινία και σ’ ένα θεατρικό έργο με μια καλή ομάδα ηθοποιών.

Μια ευχή σας που θα θέλατε να πραγματοποιηθεί;

Να μπορεί ο κόσμος να λέει την αλήθεια του χωρίς φόβο και πάθος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια