Έκθεση ζωγραφικής: Μαρίνα Αναστασοπούλου «Η Τοπιογραφία της Ελιάς»

 


Έκθεση ζωγραφικής

 

Μαρίνα Αναστασοπούλου

« Η Τοπιογραφία της Ελιάς »

 

Εγκαίνια έκθεσης  Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρες από 7 έως 10 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης   21 Ιουλίου -  5 Αυγούστου 2023 

 

Στα πλαίσια προβολής και ανάδειξης νέων αξιόλογων καλλιτεχνών που έχει θέσει το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, παρουσιάζουμε την Μαρίνα Αναστασοπούλου που εκθέτει μια σειρά "τοπιογραφιών" της με θέμα κυρίως την Ελιά. Με εξαιρετικό σχέδιο και εμπνευσμένη χρωματική διαχείριση, η ζωγράφος μας δίνει έργα που διακρίνονται για την πηγαιότητα και την ευαισθησία τους.

 

Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου 

Ζωγράφος & Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Διεθνούς Μαραθωνίου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών.

  

C.V. Μαρίνα Αναστασοπούλου

Γεννήθηκε το 1969 στην Γλυφάδα.

Σε μικρή ηλικία ακόμη, ξεκίνησε την μαθητεία στο αρχιτεκτονικό και προοπτικό σχέδιο δίπλα στον Θόδωρο Κόκκινο ο οποίος και την εισήγαγε στην τεχνική της ελαιογραφίας. Συνέχισε τις  ελεύθερες σπουδές της δίπλα στον Δημήτρη Βαρβαρέσο για το ακρυλικό χρώμα, τον Κυριάκο Λαζαρίδη για την βυζαντινή αγιογραφία και τον Άγγελο. Οι ζωγραφικές τις δεξιότητες διευρύνθηκαν με την μαθητεία της στον Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου.

Για πολλά έτη, μαθήτευσε και εργάστηκε με τον πατέρα της Παντελή που ασχολείτο με κατασκευές και μετασκευές αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί και η ίδια με την εφαρμοσμένη γλυπτική και την μαρμαρογλυπτική. Με διάφορες επεξεργασίες, παρατηρώντας φόρμες, τροποποιεί την αρχική χρηστικότητα τους και συνήθως και την αισθητική τους σε  νέες, διαφορετικές πλέον χρήσεις.

Είναι απόφοιτος Ζωγραφικής Τέχνης στο ΙΕΚ Εκπαιδευτικής Ένωσης όπου και έχει παρακολουθήσει και τον κύκλο σπουδών Ιστορίας της Τέχνης.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από δέκα ομαδικές εκθέσεις με σημαντικότερη την «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα», Ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη σε επιμέλεια Λουΐζας Καραπιδάκη (2020).

Η έκθεση της στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση των έργων της με κύριο θέμα την ελιά αλλά και την τοπιογραφία.

Ζει και εργάζεται στον Βαρνάβα Αττικής και την Γλυφάδα.

 

 Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ  IMVAC

Λιβισίου 13, 190 05 Νέα Μάκρη Αττικής  ~  www.imvac.gr  ~  contact@imvac.gr   ~ 22940 97804

 

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή  10 π.μ. – 2 μ.μ.  &  5 μ.μ. – 8 μ.μ.

Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Κυριακή Κλειστά.

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Η διαδρομή μας.

Το 2017,  ο Μάριος Αρμάος οραματίστηκε τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Marathon Art Festival» ο  οποίος και ιδρύθηκε με την συμβολή και υποστήριξη αξιόλογων φιλότεχνων μελών. Ακολούθησαν οι θεσμικές εικαστικές δράσεις «Μαραθώνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής», «Marathon Art Gallery» και «Marathon Open Art»  που συνεχίζονται αδιαλείπτως.

Το 2023, το «Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ)» βρήκε πολύ γρήγορα σημαντικούς ένθερμους υποστηρικτές και αρωγούς, όχι μόνο τον ζωγράφο Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και μίας πλειάδας εικαστικών. Εικαστικών με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και ταλαντούχων νεότερων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Άγγελος, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Σώτος Αλεξίου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Βλάχος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ιωάννης Κούτρικας, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Θεόδωρος Πανταλέων, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρήνας, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Βασιλική Φίλου, Μανώλης Χάρος, Gilda Frumkin και άλλοι.

 

Το όραμα μας και οι πρώτες μας δράσεις.

Το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ, υλοποιήθηκε με όραμα την προώθηση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, την επαφή των φιλότεχνων με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τους δημιουργούς μέσω εκθέσεων και εικαστικών events καθώς και την εξοικείωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, όχι μόνο για τις διάφορες εκφράσεις της Τέχνης όπως η ζωγραφική, η αγιογραφία, η γλυπτική, η χαρακτική, η εικονογράφηση αλλά και την ίδια την «Ιστορία της Τέχνης». 

Ως κέντρο που προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, παρέχει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις.

Οι φιλότεχνοι μπορούν να  επισκέπτονται τις εκθέσεις και τα σεμινάρια Τέχνης που ανά καιρούς διοργανώνονται. Για τους έχοντες καλλιτεχνική δημιουργική διάθεση, λειτουργούν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα με εισηγητές και διδασκάλους τους ζωγράφους Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Αϊβάζογλου για τη ζωγραφική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, τον αγιογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα μαθήματα αγιογραφίας και τον Βασίλη Βλάχο για τα μαθήματα χαρακτικής. 

Επειδή πιστεύουμε και επενδύουμε στη συλλογικότητα και τα αποτελέσματα της, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις επιμελητών, Ιστορικών Τέχνης και εικαστικών φορέων ώστε  το εγχείρημα μας, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Τέχνη όχι μόνο για τον Μαραθώνα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. συνέβη με τον Αθανάσιο Θεοτόκη, σύμβουλο Καλών Τεχνών που μας υποστηρίζει αφιλοκερδώς από τα πρώτα βήματα μας. 

                                                                               

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια