«ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ»: Συναυλία με τραγούδια της ξενιτιάς και την αγάπης από όλη την Ήπειρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών«ΑΛΗΣΜΟΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ»

Συναυλία με τραγούδια της ξενιτιάς και την αγάπης από όλη την Ήπειρο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

 

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

 

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνοποσπονδίας Ελλάδος

Έναρξη προπώλησης: 24 Ιουλίου 2023Το Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής  (ΔιΚΗΜ) διοργανώνει μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου θα ακουστούν τραγούδια που αναφέρονται στην ξενιτιά και στην αγάπη και προέρχονται από τα σημαντικότερα μουσικά ιδιώματα της Ηπείρου.

Οι στερήσεις από τις άγονες ορεινές περιοχές της Ηπείρου οδηγούσαν τους άντρες την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής στην ξενιτιά. Αργότερα χιλιάδες Ηπειρώτες μετανάστευσαν σε πολλές χώρες αφήνοντας πίσω την όμορφη πατρίδα τους. Για την ξενιτιά και τα βάσανα που προκαλούσε ο χωρισμός γράφτηκαν πολλά τραγούδια, όπως και για την αγάπη σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Τα περισσότερα ήταν χορευτικά.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν νέοι στην ηλικία οργανοπαίκτες παραδοσιακής μουσικής και καταξιωμένοι τραγουδιστές, καθώς και πολυφωνικό συγκρότημα. Το Λύκειο των Ελληνίδων θα πλαισιώσει τους μουσικούς με χορούς από το Ζαγόρι, την Κόνιτσα, το Μέτσοβο, τα Γιάννενα και άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι της συναυλίας είναι ο Λευτέρης Δρανδάκις, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων, ο Νίκος Ζέκης, ερευνητής ηπειρώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης, χοροδιδάσκαλος και έφορος πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και ο Αναστάσιος Πλίτσης, δάσκαλος ελληνικών χορών του Λυκείου των Ελληνίδων.

Μερικοί από τους οργανοπαίκτες κλαρίνου που θα πάρουν μέρος είναι οι:

Ηλίας Πλαστήρας, Πέτρος Χαλκιάς, Βασίλης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Μιχάλης Μπραχόπουλος, Χρήστος Ντούλιας, Γιώργος Τσουμάνης, Αλέξανδρος Τσουμάνης, Δημήτρης Χαλκιάς, Βασίλης Μπακαγιάννης, Χρήστος Σιούλας, Ναπολέων Δάμος (ο νεώτερος) και ο Θοδωρής Χαλιάσος.

 

Θα τραγουδήσουν οι Κώστας Γεροδήμος, Μάκης Ζούμπας, Μιχάλης Παίλας, Φώτης Παπαζήκος, Τάσος Δήμου, Μιχάλης Καπρινιώτης, Γιώργος Χαλιγιάννης, Γιάννης Φάκος, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Κώστας Παίλας.

 

Θα συμμετάσχει το πολυφωνικό σχήμα «Ήνορο».

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

 

Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Ηπειρώτικης Μουσικής

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 

 

Ώρα έναρξης: 20:00

https://www.megaron.gr/event/alismono-kai-chairomai/

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Δευτέρα 24 Ιουλίου 2024

https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=3114

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€8, €14, €18, € 25

€4 Φοιτητικό, παιδικό, ανέργων, 65+, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ

 

Οργάνωση παραγωγής: Τεχνότροπον – Artway Cultural Productions

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια