Η Άννα Στράτου Παγιουμτζή τιμά τη μνήμη του παππού της με τη νέα της δισκογραφική δουλειά


Η Άννα Στράτου Παγιουμτζή, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ρεμπέτικου, αφιερωμένα στη μνήμη του αείμνηστου Στράτου Παγιουμτζή.


Τι σας ώθησε να επανακυκλοφορήσετε τα τραγούδια του Στράτου Παγιουμτζή;

Πρώτα απ' όλα, η αγάπη για τον παππού μου και κορυφαίο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Έπειτα το παράπονο που νιώθω γιατί για τον Στράτο Παγιουμτζή δεν έγιναν ποτέ τα αφιερώματα, οι αναφορές, οι εκπομπές όπως έγιναν για παράδειγμα για τον Μάρκο Βαμβακάρη. Κι αυτοί οι δύο ήταν σαν αδέρφια. Και γράφανε μαζί. Ήταν λοιπόν ένα όνειρο ζωής και είμαι περήφανη και χαρούμενη που το πραγματοποιώ.

Τι θυμάστε έντονα από τον παππού σας;

Θυμάμαι τα πάντα. Έφυγε από τη ζωή όταν εγώ ήμουν δεκατεσσάρων. Μέναμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι. Οι γονείς, η γιαγιά, ο παππούς. Σε εκείνο το σαλόνι υπήρχε πάντα κόσμος. Ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου, ο Ζαμπέτας και όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί ερχόταν στο σπίτι και ηχογραφούσαν στο σαλόνι. Ίσως γι' αυτό αγάπησα κι εγώ τόσο πολύ το ρεμπέτικο και το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Με αυτά μεγάλωσα.

Πιστεύετε οτι το ρεμπέτικο τραγούδι μπορεί να αναβιώσει;

Το πιστεύω. Το ρεμπέτικο δεν είναι μόδα. Είναι τραγούδι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές. Κι εγώ θέλω να το ξαναφέρω στο προσκήνιο με έναν δικό μου, ίσως λίγο πιο σύγχρονο τρόπο. Έτσι κάποιοι από τις νεότερες γενιές ίσως το αγαπήσουν όπως εμείς.

Εκτός από την υπάρχουσα κυκλοφορία με τρία πολύ χαρακτηριστικά τραγούδια του Παγιουμτζή, τι άλλο ετοιμάζετε;

Εκτός από τα τρία τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, θα υπάρξουν κι άλλα από τον Σεπτέμβριο με σκοπό το θαυμάσιο μουσικό έργο του Στράτου Παγιουμτζή να φτάσει σε περισσότερους ακροατές και να αγγίξει περισσότερες καρδιές.

Σας ευχαριστώ.

«Ο πασατέμπος», «Αλήτη μ είπες μια βραδιά», «Στης Πεντέλης τα βουνά»

Ακούστε τα εδώ: https://bit.ly/43scaGE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια