Γιώργος Τσιβελέκος: Παραμένων έρωτας


Eκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση (suenobooks) 
Έτος έκδοσης:2024
ISBN: 978-618-00-5014-1
σελίδες: 82


Περιγραφή

Στις σελίδες αυτής της ποιητικής συλλογής ο έρωτας δε διστάζει να εκδηλωθεί. Είναι ένας έρωτας που το ποιητικό υποκείμενο επιθυμεί διακαώς να ευδοκιμήσει, τις περισσότερες φορές μάλιστα με έναν έντονα υπερβατικό και ποιητικό τρόπο, στην άκρως αντιερωτική εποχή που ζει και στην πεζή καθημερινότητά του. Είναι ένας καημός που άλλοτε τραγουδιέται – η τελευταία ενότητα αποτελείται από οκτώ στιχουργήματα. Ωστόσο, είναι κι ένας έρωτας που ακροβατεί κάποτε μεταξύ ύπαρξης κι ανυπαρξίας. Ο έρωτας που έχει την ιδιότητα να εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα κι όταν είναι απών, όμως, μήπως καθίσταται πιο υποστατός από ποτέ και δε γίνεται παρά να οριστεί ως έρωτας παραμένων;

Ένα σταματημένο ρολόι επιτρέπει το άχρονο...


Ο Γιώργος Τσιβελέκος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 στην Αθήνα. Μέχρι τα οκτώ του χρόνια μεγάλωσε στη Νίκαια και από το 2005 διαμένει μόνιμα στην Ανάβυσσο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» στον τομέα της Λογοτεχνίας και Γλωσσολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών προγραμμάτων. Ασχολείται επαγγελματικά με μια χειρωνακτική εργασία και την επιμέλεια-διόρθωση βιβλίων και είναι διαχειριστής της λογοτεχνικής σελίδας GTpoetry & prose στο Facebook.
Ποιήματα και διηγήματά του έχουν διακριθεί σε έγκριτους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το διήγημά του «Η κληρονομιά» έχει συμπεριληφθεί στην ψηφιακή συλλογή διηγημάτων «Ταξίδια από χαρτί» (Skillbox, 2019), η οποία είναι διαθέσιμη στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη, και το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Μόνος στο σπίτι τα Χριστούγεννα» στην ανθολογία «Η ανθολογία των Χριστουγέννων, τόμος Ι», η οποία κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση από τις εκδόσεις Κέφαλος (2023). Κατά καιρούς, δημοσιεύονται ποιήματά του –και όχι μόνο– σε διάφορους ιστότοπους. Το Official Music Video «Η πιο όμορφη εικόνα» έχει σαν κατακλείδα το ομώνυμο ποίημά του.


Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές με τους τίτλους «Ποιήματα σαν μπονσάι / 192 χαϊκού + 8 τάνκα» (αυτοέκδοση, 2023), «Έρως νικημένε μάχαν» (Οσελότος, 2022) και «Ο επιμένων έρωτας νικά» (Οσελότος, 2021). Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (ΕΠΟΚ) και η εφημερίδα «Κυπριακός Ελληνισμός» βράβευσαν την πρώτη του συλλογή ως «Βιβλίο Χρονιάς 2021». Επίσης, από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το χριστουγεννιάτικο μυθιστόρημά του για μικρούς και μεγάλους «Οι τρεις μικροί Άι Βασίληδες» (2022).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια