Μαλαματένια Καϊντατζή: "Η θεραπεία και η αφύπνιση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του είμαι είναι μοναδικός στόχος μου"


Η σημερνή καλεσμένη των Τεχνών είναι εμπειρική σύμβουλος και ολιστική θεραπεύτρια. Έχει δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα και εκπαιδευτικό σύστημα θεραπειών, είναι ιδρύτρια του Κέντρου Θεραπείας & Έρευνας ΙΛΑΡΙΩΝ, ιδρύτρια των εκδόσεων «Hilarion Publications» και συγγραφέας. Είναι η Μαλαματένια Καϊντατζή που μαζί της φέρνει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Σχέσεις, Το Κάλλος της Δημιουργίας» για το οποίο θα μας μιλήσει στη συνέντευξη που ακολουθεί.
Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Κυρία Καϊντατζή, τα ταξίδια της στην Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Θιβέτ και την Ευρώπη, η επαφή σας με Μεγάλους Δασκάλους και η μαθητεία σας στην εναλλακτική Θεραπεία και την πνευματική Διδασκαλία, σας οδήγησαν το 2004, στην ίδρυση του κέντρου θεραπείας και έρευνας «ΙΛΑΡΙΩΝ» στην Κηφισιά. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Χαιρετώ. Η αντιβίωση, τα διάφορα φάρμακα οι πολλές εξετάσεις και τα πήγαινε έλα σε γιατρούς ήταν μια παιδική και εφηβική πραγματικότητα. Όταν κουράστηκα πλέον με ένα χαλασμένο στομάχι, αλλεργίες τριψήφιου αριθμού και δερματικά, αποφάσισα να βρω τι φταίει και δεν ηρεμεί το σώμα. Οι ενεργειακές θεραπείες έσωσαν το φιλάσθενο άνθρωπο που ήμουν γιατί πέρασαν στο πεδίο της πληροφορίας και όχι στο σύμπτωμα. Έτσι με πήγε φυσικά μέσα από την δική μου θεραπεία και εκπαίδευση, να προσελκύω κόσμο για να βοηθώ και εγώ με την σειρά μου. Τα ταξίδια ήταν καταλυτικά καθώς έλαβα τα ολιστικά ερεθίσματα που χρειαζόμουν για να κατανοήσω την σύσταση του ανθρώπου. Η Δύση δυστυχώς έχει άρρωστες προτάσεις ζωής κι έτσι η Ανατολή ήταν για πολλούς όπως και για εμένα ένα καταφύγιο-πρόταση τρόπου γαλήνιας ζωής.

Πείτε μας δυο λόγια για εσάς.

Ένα ταλαίπωρο κορίτσι που βρήκε το μονοπάτι της ανέδειξε τις ποιότητές της και πλέον αντλεί δύναμη και νόημα στο όνομα της υπηρεσίας, της ίασης και της μετάδοσης.

Είστε η μοναδική αντιπρόσωπος του προηγμένου συστήματος Κρυσταλλοθεραπείας Atma Crystal Healing και της Μαγνητοθεραπείας στην Ευρώπη. Μιλήστε μας και γι’ αυτό.

Οι κρύσταλλοι προσφέρουν σε όλες τις επιστήμες τις δυνατότητες τους και μαζί με τους μαγνήτες, δημιουργούν ένα δίδυμο πανίσχυρο και για την παραγωγή ενέργειας τροφοδοσίας, μετάδοσης αλλά και την θεραπεία του ανθρώπου. Θεωρώ ότι ήδη φαίνεται μέσα από τις εφευρέσεις που περιέχουν μαγνήτες και κρυστάλλους (quartz ρολόι, κομπιούτερ, μεγάφωνα, μαγνητικός τομογράφος κ.α. Στη Ταϊλάνδη γνώρισα και τις 2 επιστήμες από ένα εξαίρετο ιατρό και ολιστικό τον Akannee Navarat. Έβλεπα ακόμα και μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης τότε να δοκιμάζουν κρυστάλλους και μαγνήτες. ΟΙ κρύσταλλοι βρίσκονται μέσα μας ( δόντια, ψευδάργυρος, ασβεστιο-ασβεστίτης κ.α.) Οι μαγνήτες από την άλλη μας φτιάχνουν την πολικότητα και αλλάζουν όλη την κίνηση και δυναμική των κυττάρων και του αίματος, καθώς υπάρχει μαγνητισμός σε όλο το σώμα. Είναι δύο πολύ ιδιαίτερες γνώσεις, γνώσεις του μέλλοντος θα έλεγα, και παρόλο που δεν έχουμε ακόμη συνεργαστεί ολοκληρωτικά και ολιστικά όσο θα έπρεπε με αυτά τα Βασίλεια, προσωπικά κατασκευάζω διάφορα για να βοηθήσω στην θεραπεία και ανακούφιση των ανθρώπων, με ισχυρότερες τις κατασκευές του “Vis vitae chair” θυμίζει καρέκλα ηλεκτρική αλλά είναι μια κρυσταλλο-μαγνητική οργόνη βασισμένη στη ζώσα δύναμη και δόνηση της γης. Επίσης το 5cell Harmony Stem είναι μια κατασκευή που τοποθετείται στο κεφάλι για διάφορα προβλήματα υγείας μικρά ή μεγάλα.

Τι σκοπό έχουν τα βιβλία που γράφετε; Σε ποιο κοινό απευθύνονται;

Τα πορίσματά μου, μέσα από πολλές θεραπείες μεταφέρονται στο χαρτί για να αναδείξω τα προβλήματα που έχω συναντήσει του κόσμου και το απόσταγμα της σύγκρουσης να διατυπωθεί έτσι ώστε ακόμα περισσότεροι να έχουν οφέλη από την ανάγνωσή τους.

Η θεραπεία και η αφύπνιση μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του είμαι είναι μοναδικός στόχος μου.

Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να είναι σωστοί και καλά πρώτα με τον εαυτό τους και έπειτα να δημιουργήσουν τον κόσμο και ζωή που τους αρμόζει.

Έχετε επιχειρήσει να προσαρμόσετε το ύφος της γραφής σας σε άλλες πιο ανάλαφρες δομές του λόγου, με σκοπό να παρουσιάσετε στο αναγνωστικό κοινό ένα βιβλίο ψυχαγωγίας και όχι ενημέρωσης και μελέτης; 

Δεν με αφορά να γράφω βιβλία της παραλίας αλλά το πως να κολυμπάς σε όλους τους καιρούς χωρίς να πνίγεσαι. Το ανάλαφρο δεν χωρά στην ίαση και την αφύπνιση που πρεσβεύω.

Ποια η γνώμη σας για τα βιβλία αυτοβελτίωσης που κυκλοφορούν στην αγορά; Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσει ο αναγνώστης καλύτερα τον εαυτό του, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες;

Όλα καλά είναι αρκεί να μην παραχαϊδεύουν, γιατί η κοινωνία μας θέλει μαχητές όχι μη μου άπτου ανθρωπάκια. Η λεπτομέρεια είναι καλή στην χειρουργική και την Σωκρατική μαιευτική αλλά με στόχο την αλήθεια. Αν η λεπτομέρεια σε στέλνει στην άβυσσο τότε θα χαθείς μια για πάντα στα αν και πως και σενάρια φαντασίας.

Το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες των συγγραφέων που επιθυμούν να καθοδηγήσουν τον αναγνώστη, ώστε να βελτιώσει θέματα που σχετίζονται με τα υπαρξιακά του προβλήματα; Υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ικανοποιητική «εμπορική κίνηση», ώστε να ενθαρρύνονται με τη σειρά τους και οι εκδοτικοί οίκοι για την έκδοση βιβλίων ανάλογου περιεχομένου;

Νομίζω πως έχουμε μια τάση του ξενόφερτου και αυτό είναι βαθιά υπαρξιακό πρόβλημα με την έννοια της απόρριψης του Ελληνικού Λόγου, της Ελληνικής γραμμής. Υπάρχουν Ανώτεροι στη Φιλοσοφία και της Ψυχής ανάλυση και διδαχές από τους Έλληνες; Μπορεί να μην έχουμε Σωκράτες Αριστοτέληδες, Πλάτωνες και Υπατίες Διοτίμες, αλλά έχουμε Πνεύμα ακόμα ενεργό. Οι εκδοτικοί δεν θέλουν γεμάτες αποθήκες. Ο κόσμος που θέλει να καλλιεργηθεί μέσα από βιβλία αυτογνωσίας είναι ένα 30% ίσως. Αν όμως η περισσότερη προώθηση των συγκεκριμένων βιβλίων βοηθήσει το σύνολο, θα γινόμασταν μια χαρούμενη σοφή κοινωνία και αυτό δεν έχει τιμή, είναι ένας παγκόσμιος πλούτος μια χρυσή κληρονομιά όπως έχουν αφήσει και οι προηγούμενοι. Τώρα αν ένας εκδοτικός οίκος θέλει να μείνει στην ιστορία, αν μείνει για μυθιστορήματα, περί ορέξεως…

Είστε ιδρύτρια των εκδόσεων «Hilarion Publications». Γιατί πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε τον δικό σας εκδοτικό οίκο;

Από την προηγούμενη τοποθέτηση φαίνεται η διάθεση μου να μην φύγω από την γραμμή - εντολή εσώψυχη που έχω να γράψω τα ¨πρέπει¨ να γραφτούν και όχι τα εμπορικά πρέπει των εκδοτικών. Τα βιβλία που θέλω να ταξιδέψουν προς τα έξω πρέπει να βγουν στην ώρα τους, χωρίς πίεση, χωρίς απόρριψη, από κανέναν ακόμη και αν δεν έχει εμπορική ροή, μπορεί να έχουν μια ροή αλλαγής που έστω και ένας αν έχει οφέλη από αυτά ευτύχημα θα είναι.


Το νέο σας βιβλίο είναι για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, που φέρει τον τίτλο «Σχέσεις, Το Κάλλος της Δημιουργίας» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Hilarion Publications». Πείτε μας δυο λόγια για το περιεχόμενό του. Τι θα διαβάσει ο αναγνώστης πιάνοντας το βιβλίο αυτό στα χέρια του;

Αυτό το βιβλίο είναι η βασική ανάγκη θεραπείας για όλους. Όλοι έχουμε δημιουργήσει τραγικές, επικίνδυνες, αρνητικές σχέσεις. Ξέρουμε πολύ καλά πως είναι μια χάλια σχέση. Δεν ξέρουμε πως είναι μια καλή σχέση που γίνεται δεσμός κι έπειτα οικογένεια, φίλος, συνεργάτης. Αναφέρομαι σε όλες τις μορφές σχέσεων ξεκινώντας από την παιδική ηλικία μέχρι και την ώρα της αποχώρησης. Όλο το βιβλίο είναι επικεντρωμένο σε εσένα, όχι στους άλλους. Διαβάζεις ίσως πράγματα που έχεις σκεφτεί αλλά δεν έχει αποφασίσει να εφαρμόσεις. Διαβάζεις πολυδιάστατες προσεγγίσεις καταργώντας τους ρόλους θύμα θύτη ή θυμαθητή όπως αναφέρω και στο πρώτο βιβλίο μου, Αισθήσεις, γνώση της Ελευθερίας. Αυτό το βιβλίο είναι μια συνταγή για να μαγειρέψεις τις καλύτερες προοπτικές για μια αληθινή συνύπαρξη ζωής με όλους. Σε αναγκάζει να βελτιωθείς, σου γεννά το καθήκον.

Πώς προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου σας; Σε ποιες σχέσεις αναφέρεστε και ποιο είναι το κάλλος της Δημιουργίας;

Γράψε κάτι για τις σχέσεις, γράψε πως να δημιουργούμε καλές σχέσεις. Αυτή ήταν η προτροπή από θεραπευόμενους και μαθητές. Το Κάλλος δίνει το στίγμα του αγνού, της απόλυτης απλής ομορφιάς, σμιλευμένη από τα χέρια του Φειδία. Την αγνή πρόθεση να περάσω στην ζωή του άλλου χωρίς να μολύνω, χωρίς να χαλάσω αλλά να σμιλεύσω, να εξαγνίσω τα τραύματα του παρελθόντος, να προσφέρω το καθαρό μου κίνητρο, της αναζήτησης της δημιουργίας με πρώτο αναλλοίωτο συστατικό την Αγάπη.

Μιλήστε μας για το πλαίσιο εντός του οποίου γεννήθηκε το βιβλίο σας.

Ο πόνος της άγνοιας ήταν το προσωπικό μου ερέθισμα. Μου έγινε συνειδητό κάποια στιγμή πως ο άσχετος εαυτός σου, είναι πιο επικίνδυνος από τον κακό εαυτό σου.

Έτσι τράβηξα τις κουρτίνες και αποκαλύπτω τις ασχήμιες για να μπορείς να σμιλεύσεις και πάλι τον εαυτό σου, πάνω στην αρχαιοελληνική έννοια της ομορφιάς και να βιώνεις τις χρυσές τομές ως μέσα σύνδεσης για αρμονική συνύπαρξη. Η γέννηση της Αφροδίτης και η ένωσης της με τον Αρχιτέκτονα Βιτρούβιο (βλ. εξώφυλλο) γίνεται ένα καταφύγιο, ένα θεμέλιο που μπορείς να δημιουργήσεις.

Πόσο καιρό χρειαστήκατε για να ολοκληρώσετε τη συγγραφή του;

Λιγότερο από 6 μήνες.

Τι το περισσότερο θα αποκομίσει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο σας που δεν το έχει αποκομίσει ήδη από τα υπόλοιπα μέχρι τώρα εκδοθέντα βιβλία αυτοβελτίωσης του εμπορίου;

Δεν είμαι σίγουρη αν άλλος/η ολιστική θεραπεύτρια έχει γράψει σχετικά, αλλά η 20ετης και πλέον εμπειρία μου πάνω στα άνθρωπινα προβλήματα, κάνει τα βιβλία μου να μιλούν κατευθείαν στη συνείδηση και όχι στην προσωπικότητα τους. Αυτό είναι δύσκολο και έχει ρίσκο γιατί πολλές φορές ενοχλεί, ταράζει τα βολεμένα ελαττώματα.

Ποια είναι με δυο λόγια τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε μέσα από το βιβλίο σας στον αναγνώστη;

Απλοποίηση, απλοποίηση, απλοποίηση αν θες η ζωή σου να μοιάζει με πανέμορφη ποίηση.

Το βιβλίο σας απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες ή μπορεί να αποτελέσει ανάγνωσμα και για το εφηβικό κοινό;

Προς το παρόν βλέπω άνω των 25 να τα προσεγγίζουν. Ευελπιστώ όμως να αγγίξει μικρότερες ηλικίες γιατί έχουν πολλά μπερδεμένα πρότυπα να αντιμετωπίσουν και ίσως να τους έδινε μια υπενθύμιση ό,τι η εσωτερική πυξίδα είναι η πιο σημαντική.

Οι κριτικές που έχετε λάβει μέχρι τώρα για το βιβλίο σας, αλλά και η αποδοχή του από το αναγνωστικό κοινό σας ενθαρρύνουν ώστε να προχωρήσετε στα επόμενα σχέδιά σας;

Δεν με αποθαρρύνει καμία κριτική. Αν και όσοι τα έχουν διαβάσει θέλουν και άλλα. Κρατώ την δυσκολία κατανόησης ειδικά για το πρώτο μου βιβλίο που ταράζει πολλά εσωτερικά ύδατα, πως πρέπει να απλοποιώ κάποιες έννοιες. Παρόλο αυτά είμαι ανοιχτή στην επεξήγηση και όταν μου δίδεται η ευκαιρία δημιουργώ κάποιο βίντεο που σχετίζεται με τα ερωτήματα. Το ιδιαίτερο ως κριτική που έχω να αναφέρω είναι από μια κυρία που με αγαπά διακριτικά, λέγοντάς μου πως ανοίγω μια σελίδα, διαβάζω λίγο το κλείνω αμέσως γιατί νοιώθω πως ξεγυμνώνεις τα κρυμμένα μου και πως πρέπει να δράσω. Προσωπικά το θεωρώ επιτυχία μπορεί άλλως να έλεγε πρέπει να γίνει πιο αποδεκτή η γραφή μου. Μα δεν ζητώ ψήφους, ζητώ την αφύπνιση του κόσμου με λαχτάρα.

Ποια είναι τα επόμενα συγγραφικά σας βήματα;

Ένα πιο δύσκολο βιβλίο έρχεται με θέμα το άλυτο μυστήριο του θανάτου. Υπάρχουν επίσης βλέψεις από άλλον συγγραφέα να εκδώσω ένα για κοινωνικά ιστορικά θέματα και ίσως άλλη μια ποιητική συλλογή όπως και την πρώτη που μου άρεσε και άρεσε αρκετά.

Μια ευχή σας για το μέλλον;

Ευχές ο κόσμος να είναι ευλογημένος για μεγάλα έργα, το σθένος να επικρατεί της ασθένειας και η αγάπη να είναι η μεγαλύτερη επένδυση παύοντας όλους τους πολέμους. Εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Πριν κλείσουμε τη συζήτηση θα ήθελα να μας παραθέσετε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο σας.


Κυρία Καϊντατζή, σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο αξιόλογο έργο σας.

Ευχαριστώ σας κι εγώ και να αφθονείτε σε όλα!


Βιογραφικό:

H Μαλαματένια Καϊντατζή αναζητώντας την ολιστική υγεία για τον εαυτό της, εφάρμοσε αρχαίες μεθόδους και μελέτησε πολλές παραδόσεις πριν αφιερωθεί πλήρως στη Θεραπευτική και στη μετάδοση αυτών των γνώσεων. Είναι εμπειρική σύμβουλους και ολιστική θεραπεύτρια συγκεντρώνοντας γνώσεις από Ινδία, Θιβέτ, Ταϊλάνδη και περιοχές της Ευρώπης και της Αιγύπτου. Στα 48 της, μετρά 21 χρόνια εμπειρίας στην ολιστική θεραπεία. Έχει δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα και εκπαιδευτικό σύστημα θεραπειών, την Ενεργονοητική. Είναι Ιδρύτρια του Κέντρου Θεραπείας & Έρευνας ΙΛΑΡΙΩΝ στην Κηφισιά (hilarion.gr). Δημιουργεί ειδικές κατασκευές με πηνία, μαγνήτες, ορυκτά, βότανα και γεωμετρικές συνθέσεις για την ενίσχυση της υγείας των θεραπευόμενών της, όπως και ειδικά αρώματα με συγκεκριμένες επιδράσεις πάνω στις νευρικές λειτουργίες και τη μνήμη.
Είναι ιδρύτρια των εκδόσεων Hilarion Publications και συγγραφέας των βιβλίων «Αισθήσεις, Η Γνώση της Ελευθερίας» και «Σχέσεις, Το Κάλλος της Δημιουργίας».
Το έργο της είναι γνωστό σε πολλές χώρες, καθώς έχει μαθητές στην Αμερική, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία και διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 3000 προσωπικές θεραπείες συνεδριών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια