Παρουσίαση δίσκου "Ioannis Andronoglou performs Domeniconi, Dyens, Yilmaz" του Ιωάννη Ανδρόνογλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 


Ιωάννης Ανδρόνογλου – Performs

Domeniconi, Dyens, Yilmaz 

 

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:30, ο Ιωάννης Ανδρόνογλου και οι Μουσικές Εκδόσεις «Σείστρον» παρουσιάζουν τον δίσκο Ioannis Andronoglou performs Domeniconi, Dyens, Yilmaz στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Στην παρουσίαση θα μετέχει ως ομιλητής ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, Κώστας Κοτσιώλης όπως και ο διαπρεπής μουσικολόγος, καθηγητής Αισθητικής της Μουσικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάρκος Τσέτσος. Ο Ανδρέας Αεράκης, μουσικός παραγωγός και υπεύθυνος των Μουσικών Εκδόσεων «Σείστρον» από τις οποίες κυκλοφορεί ο δίσκος, θα προλογίσει την παρουσίαση. Με το πέρας των ομιλιών, ο Ιωάννης Ανδρόνογλου θα ερμηνεύσει έργα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο ηχογράφημα το σύνολο των οποίων έχει ερμηνεύσει κατά καιρούς σε σημαντικές εμφανίσεις του όπως και έχει παρουσιάσει σε Α’ πανελλήνια εκτέλεση.

Σημαντικό στοιχείο της επιλογής των έργων αποτέλεσε, επίσης, για τον καλλιτέχνη αλλά και για την εταιρεία, οι άμεσες ή έμμεσες δημώσεις παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου αλλά και το κοινωνικο-πολιτισμικό τους υπόβαθρο. 

Για τον Ιωάννη Ανδρόνογλου ως σολίστα κιθάρας έχουν διατυπωθεί μεταξύ άλλων τα εξής:

«“If you build it, they will come.” Especially great players like Ioannis for whom what seems difficult is not». («Αν το φτιάξεις, θα έρθουν». Ειδικά μεγάλοι παίκτες όπως ο Ιωάννης Ανδρόνογλου για τον οποίο αυτό που φαίνεται δύσκολο δεν είναι). Mark Delpriora. Καθηγητής κιθάρας στην Ακαδημία Juilliard της Νέας Υόρκης, 22.7.2023 

 «..Ο Έλληνας κιθαριστής και συνθέτης, Ιωάννης Ανδρόνογλου πραγματοποίησε ένα επίσης, σύντομο ρεσιτάλ. Μερικές φορές ακούω το παράπονο ότι τα ρεσιτάλ κιθάρας είναι μονότονα. Όχι αυτό. Ο Ανδρόνογλου είναι ένας εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος κιθαριστής που ξέρει να καινοτομεί». Richard Long, περιοδικό Soundboard, 2012. 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 

Παραγωγή-Κεντρική διάθεση:

Αεράκης – Κ.Μ.Ε & Σείστρον

Κοραή 14, Ηράκλειο, Τηλ. 2810225758

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια