Οι γνώσεις, οι πρακτικές οδηγίες και η γευστική δοκιμή των πιάτων που θα ετοιμαστούν, θα μας εκπνεύσουν και θα μας προετοιμάσουν, ώστε να μπορέσουμε από την κουζίνα πλέον του σπιτιού μας να απολαύσουμε ένα όμορφο, γευστικό και υγιεινό ιαπωνικό γεύμα.
Τα
εργαστήρια θα παρουσιάσουν η Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου
<Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές-itadakimasu>, των εκδόσεων Φυλάτος και
μαγείρισσα εδώ και 20 χρόνια της ιαπωνικής κουζίνας που θα μας ξεναγήσει στην
μοναδικές γεύσεις της Ιαπωνίας.
Ο
Σταύρος Καραγιλάνης, σεφ, σύμβουλος
μακροβιοτικής και ιδρυτής της εταιρείας O.N.E Project, θα μας παρουσιάσει τα απαραίτητα
υλικά της ιαπωνικής κουζίνας.
Η Ανδριάνα Κάλφα,
σύμβουλος ιαπωνικής νοοτροπίας και executive coach, θα μας μυήσει στην ιαπωνική
κουλτούρα ενός γεύματος.
Η Μελίνα
Σελάλμα, σύμβουλος διατροφικής αγωγής, θα μας μιλήσει για την υγιεινή ιαπωνική
διατροφή που μπορούμε και εμείς να εφαρμόσουμε.
Η Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη,
vegan chef και raw vegan desserts, θα μας δείξει τις vegan επιλογές που μπορούμε να έχουμε στις
ιαπωνικές συνταγές.
Και η Ντίνα
Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφος sumie θα μας μεταφέρει μέσα από την τέχνη
της και την μακρόχρονη διαμονή της στην Ιαπωνία, την αισθητική κουλτούρα της
χώρας, η οποία αντανακλάται και στην διατροφή.
Παράλληλα σε
κάθε εργαστήριο θα μαγειρεύουμε και θα δοκιμάζουμε μοναδικά, εύκολα σπιτικά
πιάτα, όπως yakisoba, miso σούπα, donburi με
μελιτζάνα, παραδοσιακά γλυκά mochi και πολλά άλλα.
Συνημμένα:
Πρόγραμμα των εργαστηρίων, ανάρτηση.
Τίνα
Μαυροπούλου, τηλ.: 697 2581 483, email: malama64pefki@gmail.com
0 Σχόλια