Shelley Read (Σέλι Ριντ): Θα γίνω ποτάμιΣυγγραφέας: Shelley Read
Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου
Θεματική κατηγορία: Σύγχρονη
ISBN: 978-618-03-3639-9
Σελίδες: 412
Ημερομηνία Έκδοσης: 23/11/2023


Ένα καθηλωτικό και πολύ συγκινητικό ντεμπούτο, μια εκθαμβωτική εξερεύνηση του φυσικού κόσμου και ταυτόχρονα ένα αλησμόνητο μυθιστόρημα ενηλικίωσης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ


Δεκαετία του 1940. Η δεκαεφτάχρονη Βικτόρια, η μόνη γυναίκα που έχει απομείνει στην οικογένεια Νας, έχει αναλάβει μόνη της το νοικοκυριό, ενώ οι άντρες δουλεύουν στο οικογενειακό κτήμα με ροδάκινα στην Αϊόλα του Κολοράντο. Ο Γουίλσον Μουν είναι ένας περιπλανώμενος νεαρός εκτοπισμένος από τη γη της φυλής του. Η τυχαία τους συνάντηση στη γωνία ενός δρόμου θα αλλάξει ριζικά τις ζωές τους. Και όταν τα πράγματα εξελιχθούν διαφορετικά απ’ ό,τι περίμεναν, η Βικτόρια θα εγκαταλείψει τη μόνη ζωή που γνώριζε ως τότε και θα απομονωθεί στην άγρια φύση, παλεύοντας να επιβιώσει. Οι εποχές αλλάζουν και η Βικτόρια βρίσκει στο πανέμορφο αλλά άγριο τοπίο το νόημα και τη δύναμη να προχωρήσει και να φτιάξει από την αρχή όλα όσα έχασε. Και θα το κάνει, ακόμα κι όταν ο ποταμός Γκάνισον απειλήσει να πνίξει τον τόπο της – τα σπίτια, τις φάρμες και το λατρεμένο οικογενειακό τους κτήμα.

Μια εκθαμβωτική διερεύνηση του φυσικού κόσμου, που σιγά σιγά αλλάζει, και ταυτόχρονα ένα αλησμόνητο μυθιστόρημα ενηλικίωσης. Μας φανερώνει τι σημαίνει να οδηγείς τη ζωή σου σαν να είναι ποτάμι – να συγκεντρώνεσαι και να ρέεις, να βρίσκεις τον δρόμο προς τα εμπρός, ακόμα κι όταν το ποτάμι έχει φράξει.

Μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια, αλλά και μια ιστορία για το πώς βρίσκεις σπίτι, οικογένεια, δύναμη –και αγάπη– εκεί που δεν το περιμένεις.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Η λυρική φωνή της Shelley Read είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης, και όταν τη δανείζει σε μια γυναίκα που μετά βίας τα βγάζει πέρα στο αγροτικό Κολοράντο, το αποτέλεσμα είναι τραγικό, εμψυχωτικό – και πραγματικά αξέχαστο.
Bonnie Garmus, συγγραφέας

Η Shelley Read έχει γράψει ένα θαυμάσιο αμερικάνικο γοτθικό μυθιστόρημα για μια νέα γυναίκα που παλεύει σε αντίξοες συνθήκες να βρει έναν τρόπο να συγχωρήσει πριν μπορέσει να αγαπήσει. Η Βικτόρια Νας είναι ένας διαχρονικός χαρακτήρας καθώς περνάει από την απώλεια και την απελπισία στον δρόμο προς την εξιλέωση. Οι αχανείς πεδιάδες και τα έρημα φαράγγια του Κολοράντο είναι γεμάτα φαντάσματα ως τη στιγμή που ένας μυστηριώδης πλάνης φτάνει και αλλάζει τη ζωή της για πάντα. Το Θα γίνω ποτάμι είναι ένα θεσπέσιο πρώτο μυθιστόρημα στον πυρήνα του αμερικάνικου ονείρου.
Adriana Trigiani, συγγραφέας

Η Ριντ σκιαγραφεί με μαεστρία την έλξη που νιώθουν η Βικτόρια και ο Γουίλ, όταν ο ρατσισμός προς τους γηγενείς Αμερικάνους θεριεύει.Ο έρωτάς τους είναι μια μοιραία και αναπάντεχη ανατροπή της ζωής τους. Η Ριντ στήνει με προσοχή ένα απειλητικό σκηνικό στο οποίο οι χαρακτήρες θα ξεδιπλώσουν τα φθαρμένα νήματα της ζωής τους – αλλά και την αγάπη τους.
Kirkus

Λυρικό… Η Ριντ μας προσφέρει πειστικούς και αυθεντικούς χαρακτήρες, εντυπωσιακές εικόνες και ευφυείς μεταφορές για τον τόπο των προγόνων της.
Booklist

Αυτή η αισιόδοξη και σπλαχνική ιστορία γυναίκειας δύναμης διαδραματίζεται σε μια εκθαμβωτική όψη του φυσικού μας κόσμου – με τα δέντρα, τα βουνά και το φως του.
Ιndependent

Βρείτε ΕΔΩ ερωτήσεις και θέματα που μπορεί να συζητηθούν σε Λέσχες Ανάγνωσης.Η Shelley Read (Σέλι Ριντ) κατάγεται από το Κολοράντο και ζει στα Βραχώδη Όρη με την οικογένειά της. Επί τρεις δεκαετίες, ήταν επίκουρη καθηγήτρια στο Western Colorado University, όπου δίδασκε δημιουργική γραφή, λογοτεχνία και περιβαλλοντικές σπουδές. Ίδρυσε το τμήμα Περιβάλλον και Βιωσιμότητα, όπως και ένα πρόγραμμα στήριξης για φοιτητές πρώτης γενιάς και ευάλωτους φοιτητές. Το Θα γίνω ποτάμι, το πρώτο της μυθιστόρημα, αντλεί την έμπνευσή του από τον τόπο της κι έχει μεταφραστεί σε πάνω από τριάντα γλώσσες και βρίσκεται στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα βιβλία του 2023.

Διαβάστε περισσότερα για τη συγγραφέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια