Παρουσίαση βιβλίου της Λίτσας Τότσκα "Ο Ουρανός μιλά ελληνικά" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών«Ο ουρανός μιλά ελληνικά» διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν την εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Λίτσας Τότσκα με τίτλο «Ο ουρανός μιλά Ελληνικά-Οι αστερισμοί στην Ελληνική Μυθολογία» το οποίο κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά.

Συγγραφείς, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου απόλαυσαν μία βραδιά στην οποία η μαγεία του νυχτερινού ουρανού συνάντησε τη μαγεία ενός βιβλίου γνώσεων για όλες τις ηλικίες- από επτά ετών-  στην αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ένα ταξίδι στα μυστήρια του σύμπαντος, με οδηγό τους ελληνικούς μύθους για τους αστερισμούς. Ένα βιβλίο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μία κινηματογραφική ταινία δράσης. Μάχες, απαγωγές, έρωτες, απιστίες, απληστία αλλά και γενναιότητα και αυτοθυσία, με πρωταγωνιστές ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας.

Ο εκδότης της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Διονύσης Βαλεριάνος ανακοίνωσε την κυκλοφορία του και στην αγγλική γλώσσα ενώ για τη συγγραφέα και το βιβλίο της μίλησαν ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης, ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας, η αστροφυσικός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού και ο στιχουργός/ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Φασουλάς.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη να ερμηνεύει τραγούδια για τον Ουρανό -ανάμεσά τους και το νέο του τραγούδι με τίτλο «Τον ουρανό να συγχωρείς» σε στίχους Ελένης Φωτάκη και δική του μουσική- συνοδευόμενος στο πιάνο από τον ενορχηστρωτή & πιανίστα Γιάννη Μπελώνη.

«Κοίτα το φεγγάρι στον ουρανό, όχι αυτό στη λίμνη» γράφει ο  Πέρσης ποιητής Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί.

Σβήνουμε την οθόνη του κινητού και σηκώνουμε το βλέμμα μας στον ουρανό. Τα ταξίδια με τη φαντασία ξεκινούν όταν σβήνει η οθόνη του υπολογιστή γιατί ο Ουρανός είναι ένα καθολικό σημείο συνάντησης, ένα… meeting point για μικρούς και μεγάλους, για ερωτευμένους και οικογένειες.      

Ο ενορχηστρωτής & πιανίστας Γιάννης Μπελώνης, Λίτσα
Τότσκα και ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης


Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας και η Λίτσα Τότσκα

Η παρουσιάστρια/δημοσιογράφος Ζωή Κρονάκη και η ΛίτσαΤότσκα


Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και η Λίτσα Τότσκα

Ο στιχουργός/ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Φασουλάς και η Λίτσα Τότσκα

Η αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Αγγελική Γυπάκη, η ΛίτσαΤότσκα και ο Πρόεδρος της ΕΙΙΡΑ (Ένωσης Ιδιοκτητών ΙδιωτικώνΡαδιοφωνικών Σταθμών Αττικής) Κώστας Φωτόπουλος

Ο εκδότης της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Διονύσης Βαλεριάνος, Λίτσα Τότσκα και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού ΔήμουΘηβαίων Αποστόλης Δαγδελένης

Η Λίτσα Τότσκα, η συγγραφέας/δημοσιογράφος Σόνια Ζαχαράτου και ο εκδότης Διονύσης Βαλεριάνος

Ο μουσικός παραγωγός Τάκης Μουζάκης, ο συνθέτης Αντώνης Μιτζέλος, Λίτσα Τότσκα και ο Κωνσταντίνος Κουμπιός (γιός της Λίτσας Τότσκα)

 
Λίτσα Τότσκα, ο συγγραφέας/στιχουργός Γιώργος Κλεφτογιώργος και η τραγουδίστρια Μάριον Γεωργίου

Λίτσα Τότσκα και ο συγγραφέας/δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς

Από αριστερά ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας, ο εκδότης Διονύσης Βαλεριάνος, Λίτσα Τότσκα και ο Şükrü Ilıcak ιστορικός & διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τη σύζυγό του Όλγα.

Η Λίτσα Τότσκα και η ερμηνεύτρια Μπέτυ Χαρλαύτη

Η συγγραφέας Μαίρη Μαγουλά και η Λίτσα Τότσκα

Η Λίτσα Τότσκα με τον συνθέτη Μιχάλη Νικολούδη και τη σύζυγό του εικαστικό Κατερίνα Νικολούδη

Ο συνθέτης/ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και η Λίτσα Τότσκα

Ο ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αργυρώ Βλαχογιάννη και Λίτσα Τότσκα

Ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης

Η αστροφυσικός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού

Άποψη της παρουσίασης του βιβλίου «Ο ουρανός μιλάΕλληνικά»

Λίτσα Τότσκα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια