Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις | Ματίνα Γιαννοπούλου

Ματίνα Γιαννοπούλου


"Θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις!!" Αυτή η φράση σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια και περισσότερο τα εφηβικά. Γιατί τότε κορυφωνονταν οι αντιδράσεις, οι διαφωνίες, τα νεύρα, η πάλη για ελευθερία, για να βρω το χώρο μου...
Και νευριαζα, και φώναζα, και έκλαιγα, και αναρωτιόμουν, και αμφέβαλλα, και ισοπεδωνα, και ειρωνευομουν. Άλλοτε φωναχτά και άλλοτε σιωπηλά.
Και ύστερα...
Ύστερα έγινα μάνα... Και περνώντας τα χρόνια τελικά κατάλαβα! Κατάλαβα τις απαγορεύσεις, τις φωνές, τα νεύρα, τις ενοχές, την κούραση, την αγωνία. Κατάλαβα ότι όλα αυτά πηγάζουν από την απύθμενη, ατελείωτη, άπειρη αγάπη που κρύβει η καρδιά μιας μάνας.
Για αυτό αγάπη μου, δεν πειράζει αν τσακωνομαστε, αν διαφωνούμε, αν αγανακτουμε η μία με την άλλη. Δεν πειράζει αν κουραζομαστε, αν θυμωνουμε, αν συγκρουομαστε.
Γιατί εκτός από αυτά κάθε μέρα, κάθε νύχτα, πάντα και για πάντα, από την αρχή της ύπαρξης σου, από την πρώτη στιγμή που σε ένιωσα, μέχρι το τέλος και πέρα από αυτό, θα αγαπιόμαστε!
Θα υπάρχουμε η μία μέσα στην άλλη, θα αγωνιουμε μαζί, θα ονειρευομαστε, θα πιστεύουμε, θα υποστηριζουμε, θα αγαπάμε. Και είναι μια αγάπη αγνή, υπέροχη, ατελείωτη, ασβεστη!
Δεν πειράζει αν όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνεις τώρα...
... γιατί θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις!


Ματίνα Γιαννοπούλου
Συγγραφέας

Πηγή: symels.gr