Απόστολος Ρίζος: Πέρα από τα γνώριμα | Νέο Single



Το δεύτερο τραγούδι του νέου album που ετοιμάζει ο Απόστολος Ρίζος, με τίτλο “Ασκήσεις Τρυφερότητας” είναι το "Πέρα από τα γνώριμα".
Μουσική - Στίχοι: Απόστολος Ρίζος

Ο ίδιος ο Απόστολος Ρίζος στην προσωπική του σελίδα γράφει:
Το "Πέρα από τα Γνώριμα" είναι στον αέρα.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους βοήθησαν για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα:
Ο Tim Roeloffs (Tim Roeloffffs) είναι ένας Ολλανδός καλλιτέχνης που ζει στο Βερολίνο - είναι από τους πρωτεργάτες αυτού που ονομάζεται "η κουλτούρα του Βερολίνου" μετά την πτώση του Τείχους της Ντροπής. Μας παραχώρησε με πολλή χαρά το έργο του, το καταπληκτικό πανοραμικό κολάζ με κομμάτια από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς, για να δουλέψουμε αυτή την πρωτότυπη ιδέα. Μαζί με τη συζυγό του, επίσης καλλιτέχνιδα, Yoko Koyanagi Roeloffs, βοήθησαν σε κάθε βήμα! (Thank you guys, hope to meet one day soon! )
Ευχαριστώ την Τάμμυ Τσέκου (Tammy Tsekou) που είχε την ιδέα - είχε γνωρίσει τον Roeloffs και τα έργα του περίπου 10 χρόνια πριν στο Βερολίνο - και κατάφερε να την υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον εξαιρετικό video artist Μάκη Φάρο (Makis Faros) στο μοντάζ & το post production και τον καταπληκτικό Γιάννη Μαργετουσάκη (Yiannis Margetousakis) στις λήψεις και τη διεύθυνση φωτογραφίας.
Και φυσικά, ευχαριστώ τους αγαπημένους μουσικούς που έπαιξαν – τον Παύλο Συνοδινό (Pavlos Synodinos percussion & drum loops) και Γιώργο Κατσάνο - tiny piano, mellotron, analogue synth bass), καθώς και τον πάντα υπομονετικό και έτοιμο να δώσει λύσεις στην ηχοληψία και την τεχνική επεξεργασία του τραγουδιού, Γιάννη Παξεβάνη (Yiannis Paxevanis).
Να είστε όλοι καλά, να ζείτε – Πέρα από τα Γνώριμα – κάθε σας στιγμή - και να συναντιόμαστε μέσα από τη μουσική!

Στίχοι: 
Ένα πρωί, πρωί γυαλί ξημέρωνε σαν Κυριακή. Πώς πέρασαν τα όνειρα και γίναν όλα γνώριμα. Απ΄τα μάτια σου κρατιέμαι απ΄τα μάτια σου να δω άλλους δρόμους, άλλους κόσμους, τον παλιό μου εαυτό. Θέλω πίσω τη ζωή μου κι αν υπάρχει γυρισμός θα γυρίσω να τα ζήσω όλα αλλιώς. Άνθρωποι μικροί, μεγάλες σκιές. Είχες πει πως θα’ρθεις πάλι χθες πιο πέρα από τα όνειρα πιο πέρα από τα γνώριμα. Απ΄τα μάτια σου κρατιέμαι απ΄τα μάτια σου να δω άλλους δρόμους, άλλους κόσμους, τον παλιό μου εαυτό. Θέλω πίσω τη ζωή μου κι αν υπάρχει γυρισμός θα γυρίσω να τα ζήσω όλα αλλιώς.



"Πέρα από τα Γνώριμα" - διαθέσιμο:
itunes:https://apple.co/2w0mkUk


Google Play: https://bit.ly/2w13yw6