Κύκλος: Η τέταρτη συνάντηση στη "λογοτεχνική γιάφκα"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, περιλαμβάνεται ο Ντίνος Ι. Γλαρός, άτομα κάθονται
Παρασκευή 19-06-2020

Ο "Κύκλος" στην "Λογοτεχνική Γιάφκα"
Αναπάντεχη και ηλεκτρισμένη συνάντηση που είχε ποίηση, αναγνώσματα, πεζογραφήματα, θεατρικά και μελωδίες.
Ο νέος συντονιστής, Αντώνης Ευθυμίου, "κήρυξε" την αρχή της βραδιάς και με πολύ ευέλικτο και χιουμοριστικό τρόπο κατεύθυνε τα μέλη. Πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι απαγγελίες, ο "Κύκλος" απόλαυσε τον κλασσικό κιθαρίστα Ντίνο Μαυρία σε μια πανέμορφη εκτέλεση του "Hallelujah". Ο Αντώνης Ευθυμίου συνέχισε με έναν αποχαιρετισμό στον Μπάμπη Τσέλο που έφυγε από την ζωή προχτές, και ταξίδεψε τα μέλη στα ονειρικά μέρη του "Φαγιούμ".
Η Αρχοντούλα Βαλλιάνου διάβασε ποιήματά της, και μεταξύ αυτών, ένα ποίημα-αφιέρωμα στον καλό της φίλο Ηλία, όπου και έγραψε ο σύζυγός της. Την σκυτάλη πήρε η Βανέσσα Λαμπροπούλου, όπου και ταξίδεψε τον "Κύκλο" στα οροπέδια και την πλοκή του "Μεγάλου Παιχνιδιού". Ποιητική πεζογραφία, πολλοί αποκάλεσαν το ανάγνωσμά της. Ποιος είπε ότι η ποίηση δεν έχει sex; Έχει, και μάλιστα αρκετό, καθώς δόθηκαν σχετικές προεκτάσεις, από την "Ανθισμένη Ήβη", της "Ατέρμονης Σχάσης".
Συμμετείχαν διαδικτυακά τα δύο νέα και μόνιμα πλέον μέλη του "Κύκλου", Σοφία Κοντογεώργου και Ντίνος Γλαρός. Ακούστηκαν διαφορετικά πράγματα από την (ιδιαίτερα ορεξάτη) Σοφία, η οποία και έδωσε τροφή για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση. Πολύστιχη ποίηση η όχι. Η αλήθεια βρέθηκε κάπου στην μέση. Ο Ντίνος Γλαρός συνέχισε "σταθερός" στην ποίηση και τις απόψεις του. Απαντούσε συχνά σε όσα εξίταραν το πνεύμα του. Η Στέλλα Πετρίδου δεν κατάφερε να συμμετέχει, αλλά μπήκε για ένα μικρό χαιρετισμό. Ομοίως και η Ερίνα Εσπιρίτου, όπου και εμφανίστηκε προς το τέλος της συνάντησης.
Η Μαριαλένα Δισακιά, εκτός από μοναδική οικοδέσποινα (για ακόμα μια φορά) μέθυσε τον "Κύκλο" με το νέο της θεατρικό έργο. Περιεχόμενο, και ερμηνεία αυτού, ήταν μοναδικά! Πριν από αυτό, ένα ακόμα ποίημα-καταπέλτης. Η "ποίησή" της, της αξίζει.
Ο Ηλίας Στόφυλας, ήταν παντού. Διάβασε ποιήματά του από την "Μεταθανασία" και έδωσε ένα συγκλονιστικό ορισμό του "Ποιητή". Ύστερα, σιγή ακολούθησε. "Λύτρωση", όπως εκείνος συχνά το αποκαλεί. Μεγάλη  χαρά η συμμετοχή του στα τραγούδια του Σταμάτη Γαλάνη, και ειδικά στο "Αν με αφήσεις", που έπαιξε μαζί με τον Ντίνο Μαυρία.

Ο Κύκλος θα βρεθεί, Θεού θέλοντος, και την επόμενη εβδομάδα. Αυτή την φορά, όλοι από κοντά, και αρχικά στην παρουσίαση του νέου ανθολογίου "Συνομιλώντας με τον Ρεμπό".