Νάντια Ηλιοπούλου: ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ | Νέα έκδοση

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
Αγαπητοί γονείς,
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα παραμύθι με αρχή, μέση, αλλά όχι με τέλος. Είναι ένα διαδραστικό έργο που περιμένει τους λιλιπούτιους αναγνώστες του, όχι απλώς να το διαβάσουν ή να το ακούσουν, αλλά καλούνται να συνεχίσουν οι ίδιοι την ιστορία του!
Ένα καλό παραμύθι πρέπει να προκαλέσει, να εξελίξει και να τροφοδοτήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών· να διευρύνει την αντίληψη τους για την πραγματικότητα· να ενισχύσει την εκφραστική τους ικανότητα και παράλληλα να ενδυναμώσει την ικανότητα συγκέντρωσης τους. Αυτό πράττει και το εν λόγω παραμύθι, το οποίο πραγματεύεται το οικολογικό πρόβλημα του φυσικού περιβάλλοντος της γης, κάτι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι μικροί μας φίλοι.
Η Νάντια Ηλιοπούλου στο νέο της αυτό παιδικό έργο, προσπαθεί να προβληματίσει τα παιδιά, μέσω των περιπετειών των μικρών ζώων του δάσους. Με οδηγό αυτά τα μικρά πλασματάκια της φύσης, κάνει τα παιδιά να γνωρίσουν τις προκλήσεις που θ’ αντιμετωπίσουν ανάμεσα στη διάκριση του καλού και του κακού, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συνεργασία, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του, την ατομική και συλλογική ευθύνη, την αγάπη, την ελπίδα και τα όνειρα.
Ας μαγευτούμε, λοιπόν, κι εμείς από τα μικρά ζωάκια και ας παραδειγματιστούμε μαζί με τα παιδιά μας, από τις πράξεις τους. Και μην ξεχνάτε… το δεντρόσπιτο είναι μόνο η αρχή!
Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης Λογοτεχνικού Περιοδικού «Κέφαλος»
Εφημερίδας «Λογοτεχνικό Βήμα»
& Εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου»-
Φιλόλογος-Δημοσιογράφος-Λογοτέχνης
Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:
Τιμή: 10,00 ευρώ
Τρόπος παραγγελίας:
α. email: vivlia.kefalos@gmail.com

β. ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο εκδόσεων «Κέφαλος»: (σύντομα διαθέσιμο).