Έκθεση φωτογραφίας: Για τους περαστικούς | Vista Latina



Το 1927 art space σε συνεργασία με τον επιμελητή Alejandro Clavier και το χώρο τέχνης NOUCMAS, παρουσιάζουν:
Για τους περαστικούς: Vista Latina
Μία έκθεση φωτογραφίας Λατινοαμερικάνων φωτογράφων, πoυ θα προβληθεί στα παράθυρα του 1927 και του NOUCMAS.
H πανδημία ανάγκασε πολλούς μικρούς ανεξάρτητους χώρους να κλείσουν τις πόρτες τους στο κοινό. Καθώς η καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας αρχίζει να ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της διστακτικά, καλλιτέχνες, επιμελητές και καλλιτεχνικοί προγραμματιστές που δραστηριοποιούμαστε στους χώρους αυτούς, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το κοινό: για ποιόν κάνουμε τέχνη; πώς και με ποιόν την μοιραζόμαστε; πώς μπορούμε υπο τις παρούσες συνθήκες να ανανεώσουμε τη σχέση μας με την κοινότητα στην οποία ζούμε και δημιουργούμε;
Απο αυτή την ανάγκη προέκυψε η ιδέα μιας φωτογραφικής έκθεσης για τους περαστικούς: μία έκθεση που θα προβάλλεται στις τζαμαρίες και τις βιτρίνες μας ωστε να είναι ορατή απο τους διερχομένους των δρόμων της πόλης. Που μοιράζεται μεταξύ δύο χώρων στην Κυψέλη (του 1927 και του NOUCMAS) ωστε να μπορούν να την απολαύσουν οι κάτοικοι σε διαφορετικά σημεία της γειτονιάς.
Ταυτόχρονα με την απεύθυνσή μας στους περαστικούς, η έκθεση επιθυμεί, την περίοδο αυτή της αναγκαστικής εσωστρέφειας, να ανοίξει ένα παράθυρο στον κόσμο. Χάρη στην συνεργασία μας με τον Περουβιανό επιμελητή Alejandro Clavier επικεντρωνόμαστε σε σύγχρονους φωτογράφους της Λατινικής Αμερικής, που μοιράζονται μαζί μας εικόνες καθημερινότητας απο το Μπουένος Αιρες, τη Λίμα, το Σαο Πάολο και το Καράκας κατα τη διάρκεια της πανδημίας καλώντας μας να αναστοχαστούμε την κοινή εμπειρία του εγκλεισμού.
Ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου
21:00-23:00
Στο κεντρικό παράθυρο του 1927 (Κυψέλης 35) και στην βιτρίνα του NOUCMAS (Κάσου 3)
Φωτογράφοι: Yghor Boy (Σαο Πάολο), Miguel de Freitas (Καράκας), Musuk Nolte (Λίμα), Lenny Ruiz (Μπουένος Αιρες), Maria Gabriela Lara (Καράκας), Ricardo Rodriguez (Καράκας)