Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Πετρολούλουδα" του Θάνου Τσάμπρα στο Polis Art Cafe

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 «Πετρολούλουδα», η νέα ποιητική συλλογή του Θάνου Τσάμπρα 
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 18:30, στο Polis Art Cafe
Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Θάνου Τσάμπρα «Πετρολούλουδα», από τις Εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Την ευθύνη και τον σχεδιασμό της έκδοσης είχε ο Βασίλης Θ. Χατζηϊακώβου και την επιμέλεια ο Γιώργος Τσίπης.
Πρόκειται για μια συλλογή με ποιήματα εμπνευσμένα από τη ζωή, τους κόπους και τον ηρωισμό των ανθρώπων που ζουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Με ρίζες στις κακοπετριές του Μοριά, τα Πετρολούλουδα, σκορπούν το άρωμά τους πέρα από τα βουνά και τους θαμπούς ορίζοντες του κόσμου. 
(Από τη συλλογή)

Αλέτρι 
Η χήρα Αρκαδία
με το γέρικο μουλάρι της, τον Μπάλιο,
γυρνάνε στο χωριό τα δειλινά,
σαν κουρασμένα ξωτικά. 
Κι αν δεν υπάρχει χαλινάρι,
είναι δεμένοι και οι δυό
στον ίδιο τον ιστό.
Ο Μπάλιος έριξε
τον άντρα της Αρκάδως στην κακοπετριά
και τον μοναχογιό της
στο τρένο για την ξενιτιά. 
Είπανε πως η Αρκαδία
προσπάθησε τον Μπάλιο να σκοτώσει.
Κανένας όμως, δεν την είδε με τουφέκι.
Τη βλέπουν μόνο να κρατάει
το αλέτρι
που το μουλάρι της τραβάει. 
Ο Θάνος Τσάμπρας γεννήθηκε στις Αμυγδαλιές Ολυμπίας και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από το 1985 ζει στην Πετρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 1993 και Γ. Γραμματέας της από το 2015. Έγραψε σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ως ποιητής έχει στο ενεργητικό του τις συλλογές: «Απ΄ τον Παράδεισο απ΄ έξω» και «Ραγισμένος Χρόνος». Έχουν εκδοθεί, επίσης, το θεατρικό του: «Επτά Σημάδια», (έργο-οδηγός εκπαίδευσης και άσκησης θεατρικών ομάδων), καθώς και το παιδικό βιβλίο: «Ο Πρασινόφτερος και ο Κοκκινολαίμης»Το 2019, τιμήθηκε για το θεατρικό του έργο «Καρύδια με μέλι», από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.