Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2020 του Δήμου Παλλήνης


Με όλα τα μέτρα ασφαλείας, ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2020 του Δήμου Παλλήνης – Από 7/9 έως 20/9 οι εκδηλώσεις – Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ συγκέντρωσης τροφίμων

Κανονικά και με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των οδηγιών των αρμόδιων Αρχών, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2020, του Δήμου Παλλήνης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές, μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Παλλήνης. Το πλήρες πρόγραμμα παρατίθεται στο τέλος του κειμένου.
Μεταξύ άλλων, διοργανώνεται και ειδικό, τριήμερο, μουσικό φεστιβάλ, στις 11-12 και 13 Σεπτεμβρίου, με συναυλίες των Γιάννη Κότσιρα, Δήμητρας Μπουλούζου, Ορφέα Περίδη, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Ρένας Μόρφη, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης.
Το τριήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης Ανθούσας (απέναντι απο τα Practiker)
Όλες οι εκδηλώσεις αφορούν καθήμενους και στις αποστάσεις που ορίζονται από τις οδηγίες.

ΕΙΣΟΔΟΣ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Σε όλες τις εκδηλώσεις, πλην του τριήμερου φεστιβάλ, η είσοδος γίνεται με δωρεάν δελτίου εισόδου, με την προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης. Η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιείται μια ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων με σειρά προτεραιότητας και για μέγιστο αριθμό 300 καθήμενων θεατών.
Για το τριήμερο φεστιβάλ, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων και με την προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα διατίθενται από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr.
Μετά την ηλεκτρονική κράτηση των θέσεων, οι θεατές θα λαμβάνουν e-mail με τα εισιτήρια, σε μορφή PDF, τα οποία θα πρέπει να εκτυπωθούν ή να αποθηκευτούν σε κινητό τηλέφωνο και να επιδειχθούν κατά την είσοδο.
Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίου, το κοινό μπορεί να κλείσει το εισιτήριο τηλεφωνικά, μέσω του 2107234567, και να το παραλάβει σε έντυπη μορφή από τα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου-Γέρακα, τηλ. 2106619937) κάνοντας αναφορά στην κράτηση για παραλαβή του εισιτηρίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν στην προστασία των θεατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους, καθώς και την παραμονή τους στους χώρους των εκδηλώσεων.
Ζητάμε την κατανόηση και τη συνεργασία των θεατών στην εφαρμογή των μέτρων και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών που έχουν αποφασιστεί και ισχύουν.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
1. Δευτέρα 7/9, 21.00, Ανοιχτό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Οινοποιείου Πέτρου: “Δυό πόρτες έχει η ζωή”-Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. (Τραγούδι: Κώστας Χατζηχριστοδούλου. Μπουζούκι: Παντελής Γκόγκος. Κιθάρα: Βασίλης Χατζηλουκάς. Ερμηνεία-Σκηνοθεσία: Ασπασία Τζιτζικάκη).
2. Τριήμερο Φεστιβάλ - 11, 12 , 13/09 – Ανοιχτός χώρος στάθμευσης Ανθούσας (έναντι PRAKTIKER)
α) Παρασκευή 11/9, 21.00: Γιάννης Κότσιρας. Συμμετέχει η Δήμητρα Μπουλούζου.
β) Σάββατο 12/9, 21.00: Ορφέας Περίδης και Μανόλης Ανδρουλιδάκης
γ) Κυριακή 13/9, 21.00: Ρένα Μόρφη
3) Τρίτη 15/9, 21.00, Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα: “Η Ελλάδα χτες και σήμερα”. Μουσικοθεατρική παράσταση για την Κιβωτό του Κόσμου (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Το Θέατρο της Ελλάδας” με την συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής).
4) Παρασκευή 18/9, 20.30, Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα: Συναυλία-αφιερωμα στο πιο αγαπημένο μιούζικαλ όλων των εποχών: “Η μελωδία της ευτυχίας”. Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Μουσική Διέυθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης
5) Σάββατο 19/9, Πρώην Αποθήκες Καμπά (ΚΕΕΤ). Εναρξη “Επετειακής Έκθεσης Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας”. Διάρκεια έκθεσης: Απο 19/9 έως 3/10/2020. Ωράριο λειτουργίας: 18.00 έως 21.00. Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Παναγιωτάκη.
6) Κυριακή 20/9, Ανοιχτό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Οινοποιείου Πέτρου, 20.30: “Χορεύοντας με τον Raidel-Ενα ταξίδι στην Κούβα”, μέσα απο τον φακό του Αλέξη Τσάφα. Μουσική: Seidel Borges Izquierdo, Julian Bernal, Kaipedro, Pedro Fabian Cordova. Χορός: Omar Cuesta και Κωνσταντίνα Κουτσοκώστα. Με την συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλλήνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • Κάθε θεατής μπορεί να κάνει κράτηση μέχρι δύο (2) εισιτηρίων.
  • Η προσέλευση στο τριήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μία (1) ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας και το αργότερο έως και 15 λεπτά πριν την έναρξη της. Σε περίπτωση που ο θεατής εισέλθει στο χώρο μετά τις 20.45 η κράτηση θεωρείται αυτόματως άκυρη και η θέση διατίθεται σε τρίτο.
  • Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης 60 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης
  • Οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα κατά την είσοδο, την διάρκεια καθώς και κατά την έξοδο τους από το χώρο της συναυλίας .
  • Κατά την αναμονή για την είσοδο οι θεατές θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου.
  • Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων στις διαδρομές από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων, στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες), κλπ.
  • Ρητή απαγόρευση της αυτόβουλης μετακίνησης θεατών σε άλλα καθίσματα.
  • Κατά την είσοδο τους θα πρέπει να επιδεικνύουν το εισιτήριο τους είτε σε ηλεκτρονική μορφή από την οθόνη του κινητού, είτε σε έντυπη με εκτύπωση του εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι εμφανές το QRcode του εισιτηρίου για να γίνει το σκανάρισμα.
  • Η έξοδος θα γίνει με βάση τις οδηγίες των ταξιθετών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Η είσοδος γίνεται από την λεωφόρο Ντραφίου (έναντι καταστήματος praktiker–Ανθούσας)
  • Χώρος στάθμευσης με είσοδο από την Λεωφόρο Ανθούσας.
  • Τα ΜΜΜ που εξυπηρετούν για πιο εύκολη πρόσβαση είναι τα λεωφορεία 301, 301 β και 324 και με προαστιακό ή μέτρο στο Σταθμό Παλλήνης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός του κοινού θα είναι περιορισμένος και προσαρμοσμένος ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε χώρου. Επιπλέον η είσοδος στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιείται με την επίδειξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τη προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχόντων.