Βιβλιοκριτική για το βιβλίο "Το ΜΒΑ σε εικόνες" του Τζέισον Μπάρον | Γράφει ο Κώστας Τραχανάς


Συγγραφέας: Τζέισον Μπάρον
Έτος έκδοσης: 2020
Σελ.: 216
Εκδόσεις: Ψυχογιός

                                                                              Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

Αυτό το βιβλίο με τα σκίτσα εμπεριέχει δύο ατελείωτα χρόνια μαθημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, που έχουν συμπιεστεί σε ένα εικονογραφημένο έργο.

Με αυτό το βιβλίο μπορούμε να κατανοήσουμε πιο γρήγορα , να αφομοιώσουμε καλύτερα και να θυμόμαστε πιο εύκολα τις μεγαλύτερες και πιο χρήσιμες ιδέες που θα μαθαίναμε παρακολουθώντας μαθήματα Master Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αντί λοιπόν να κρατάς εκτεταμένες γραπτές σημειώσεις, που κανείς δε θα ξαναδιαβάσει ποτέ, μπορείς, αν απλώς αποτυπώσεις τα κύρια σημεία με οπτικό τρόπο , να έχεις ένα πολύ πιο ενδιαφέρον και χρήσιμο βοήθημα για μετέπειτα χρήση. Έτσι προέκυψαν οι «σκιτσοσημειώσεις» . Όπως λένε: «Μια εικόνα 1.000 λέξεις».

Είτε έχουμε κάνει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, είτε όχι, είτε παρακολουθούμε ένα πρόγραμμα ΜΒΑ, αυτό το βιβλίο θα μας φανεί χρήσιμο. Κάθε κεφάλαιο βασίζεται σε παραδοσιακά μαθήματα μιας σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι γεμάτο έννοιες που συνοδεύονται από μια γραπτή αφήγηση.

Ο συγγραφέας  Τζάσον Μπάρον  παρακολούθησε μαθήματα επί 86 μέρες συνολικά, υπέμεινε 516 ώρες διαφόρων διαλέξεων, έκανε βουνά ολόκληρα εργασιών και έσκασε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε δίδακτρα, κι εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε απ΄ όλα αυτά διαβάζοντας στην άνεση του σπιτιού μας ένα βιβλίο που στοιχίζει ελάχιστα. Εξαιρετική επιχειρηματική επιλογή.

Δύο χρόνια σπουδών συμπυκνωμένα σε ένα φοβερό οικονομικό βιβλίο, με σκίτσα!!

Το βιβλίο αυτό αξίζει παραπάνω από το βάρος του σε χρυσό. Είναι μια χήνα που κάνει «χρυσά αυγά». Μπορούμε να κερδίσουμε αμέτρητες ώρες δουλειάς διαβάζοντας το. Η εμπειρία θα είναι διασκεδαστική, γρήγορη και αξέχαστη.

Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε εξυπνότεροι ;

Ας ξεκινήσουμε!!  

Ο Jason Barron, MBA, είναι ηγετική µορφή στον τοµέα της δηµιουργικότητας και ασχολείται µε τη στρατηγική ψηφιακών προϊόντων και την εµπειρία του πελάτη. Είναι ιδρυτικό µέλος της startup LowestMed που εξαγοράστηκε από τη RetailMeNot το 2018, και σήµερα εργάζεται σε µια µεγάλη µη κερδοσκοπική οργάνωση πάνω σε ψηφιακά προϊόντα που εξυπηρετούν εκατοµµύρια χρήστες σε όλο τον κόσµο.
Ο παππούς και η γιαγιά του, ο Ντόναλντ και η Ντόροθι Κόλεϊ, σπούδασαν στο Πανεπιστήµιο Χάρβαρντ και του δίδαξαν από µικρή ηλικία τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης. Πήρε Bachelor από το Southern Virginia University το 2007 και ΜΒΑ από το Brigham Young University το 2017.
Έχει τη µοναδική ικανότητα να απλοποιεί πολύπλοκα θέµατα και να προσθέτει το στοιχείο της δηµιουργικότητας στην επιχειρηµατική στρατηγική. Η σελίδα του στο Kickstarter για το αρχικό στήσιµο αυτού του βιβλίου συγκέντρωσε µέσα σε 28 µέρες πάνω από το 1.000% του ποσού που είχε βάλει στόχο, µε καταβολές απ’ όλο τον κόσµο.
Βάζει στόχους και τους πετυχαίνει. Δεν µπορούσε ποτέ να αγγίξει τα δάχτυλα των ποδιών του, αλλά τα κατάφερε ύστερα από προσπάθεια 41 ηµερών. Βιντεοσκόπησε αυτό το ταξίδι και το βίντεο έχει πλέον αρκετά εκατοµµύρια θεάσεις, αφού το µοιράστηκε ο George Takei (Star Trek) και το παρουσίασε επίσης η Yahoo και οι ειδήσεις του MSN.
Ζει στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα µε τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια