Κυριάκος Μαριδάκης: "Τιμή και Δόξα σε όλους όσους θυσιάστηκαν όπως ο Ήρωας Γεώργιος Καραβατάκης εκ Χανίων απο την Γέρα της Λέσβου"


Με εκτενή αναφορά  και εγκωμιαστικά λόγια σχετικά με τα ιστορικά αρχεία και στο ηρωικό έργο του μαχητή του ΕΛΑΣ Γεωργίου Καραβατάκη για την Ελευθερία της πατρίδος αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στο Facebook την ημέρα της Εθνικής επετείου της 28η Οκτωβρίου 1940 ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης Διευθυντής της Βασιλικής Κυβερνητικής Θαλαμηγού της Βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι, μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020, Παγκόσμιος Πρέσβης Πολιτισμού της Διεθνούς Βασιλικής διπλωματικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (ΜΚΟ) και μέλος της Διεθνής Διπλωματικής Λέσχης της Ελβετίας ST. GABRIEL με διεθνείς τιμητικές  διακρίσεις. 


Ο κ. Μαριδάκης έγραψε φανερά συγκινημένος: 
“Τιμή και Δοξα σε όλους όσους θυσιάστηκαν όπως ο Ήρωας Γεώργιος Καραβατάκης εκ Χανίων απο την Γέρα της Λέσβου. 
Είχα την τιμή να συναντήσω σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Σκόπελο την κόρη του και άξια απόγονη  ‘Άρτεμη Πέτροβιτς, όπως γνωρίζω και την εγγονή του Μυρτώ Πέτροβιτς προϊσταμένη αεροσυνοδός για πολλά χρόνια στην Aegean ως ένα από τα πολυτιμότερα στελέχη παγκοσμίως, ξεχωρίζοντας για τις υψηλές διοικητικές ικανότητες, τον χαρακτήρα της, την προσήλωση της στις αρχές και αξίες της εταιρείας, προβάλλοντας την Ελληνική φιλοξενία και την Ελλάδα σε VVIPs, ανώτατους ξένους αξιωματούχος, ακόμα και σε μέλη βασιλικών οικογενειών,  λαμβάνοντας τις καλύτερες συστάσεις.


Ο Ηρωικός μαχητής του ΕΛΑΣ, όπου σε επιχείρηση  σε Αη- Στράτη και Λήμνο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξουδετέρωση της γερμανικής περιπόλου και στην κατάληψη της γερμανικής βενζινακάτου.

Απαράμιλλη ανδρεία είχε επιδείξει και στο Αλβανικό μέτωπο όπου του απονεμήθηκαν τα παράσημα, ανδρείας, εξαιρέτων πράξεων και ο πολεμικός σταυρός, καθώς και ο βαθμός του ανθυπασπιστή.
Χρόνια πολλά Έλληνες. 
Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται.”


Ο Γεώργιος Καραβατάκης ήταν ένας Κρητικός Ήρωας στην Λέσβο που αγωνίστηκε ηρωικά για την Ελλάδα, όπως και ο κρητικός εκ Σφακίων πρόγονος του κ. Κυριάκου Μαριδάκη, Ήρωας των υποβρυχίων του Β Παγκοσμίου Πολέμου Πλωτάρχης Γεώργιος Μαριδάκης Π. Ν. χάνοντας την ζωή του σε πολεμική αποστολή από ιταλικά πυρά μαζί με όλο το πλήρωμα, ενώ προς τιμή του το αήττητο Πολεμικό μας Ναυτικό, έδωσε το όνομά του σε μια από τις τορπιλακάτους  P-75 Πλωτάρχης Μαριδάκης με την προτομή του να κοσμεί το μουσείο των Χανίων της Κρήτης. 


Και οι δύο άνδρες είχαν όραμα και αξίες!Αγωνίστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη.
Η βαθιά αγάπη για την Πατρίδα, ας είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς, ας μείνει άσβεστο στη μνήμη και στην καρδιά όλων μας και ας μας δίνουν δύναμη, να είμαστε όπως εκείνοι Έλληνες με ΨΥΧΗ!!!
Άξιοι απόγονοι, καταξιωμένοι στην Ελληνική κοινωνία Κυριάκος και Μυρτώ.

Πηγή: polismagazino.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια